To danie to typowe połączenie 2 w 1. Bardzo nam smakowały kotlety z grzybami i sos pieczarkowy w nowej wersji, które robiłam wcześniej. Postanowiłam więc połączyć
W mojej kuchniGołąbki z kaszą jaglaną i białą kiełbasą przygotowałam z włoską kapustą a podałam z sosem pomidorowym. Składniki: 1 duża główka kapusty włoskiej 6 białych kiełbas 2
Czerwień i błękitCUKROWY DETOKS – PROPOZYCJA Jesienią zaszalałem i narobiłem ponad normę słoików z pysznym pomidorowym sosem. Zimą, gdy tylko jest taka potrzeba sięgam do zapasów, by po
Mam To Na WidelcuTakie małe mięsne kuleczki sprawdza się na rodzinnych imprezach. Idealnie smakują z sosem meksykańskim. 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko
VioletoweKucharzeniekawałek boczku ze skórą (około 1,5 kg), 2 łyżki miodu gryczanego, 3 łyżki sosu sojowego Kikkoman, 5 ząbków czosnku, 1 chili, Boczek umyć, osuszyć. Skórę
królestwo garówRoladki schabowe nadziane serkiem i ogórkiem konserwowym duszone w sosie cebulowym podane z kaszą jęczmienną z dodatkami firmy SYS to wspaniała propozycja na zdrowy
Wanilia i KardamonOstatnio staram się jak najwięcej wykorzystać przetwory, jakie mi jeszcze zostały. Do przygotowania tego sosu do makaronu użyłam leczo z cukinii.Składniki:ulubiony makaron spaghetti lub
Kuchnia domowa AniPork from the wokSkładniki.25 dag szynki wieprzowej1/2 strąka papryk4 pieczarki1 jabłko2 łyżki oliwyMarynata.1 łyżka sosu sojowego1 łyżka wina białego wytrawnego1 łyżka płaska mąki ziemniaczanejSos.125 ml
Kulinarny karnet ChristopheraLasagne z mięsem mielonym... Płaty miękkiego makaronu do lasagne. Nadzienie z mięsa mielonego, pomidorów i pieczarek. Mocno doprawione czosnkiem, słodką papryką i chili. Warstwy kremowego sosu
Gospodyni Miejskawinie. Wybór padł na Gołąbki- sprofanowałam tradycyjny przepis mojej babci- białą kapustę zastąpiłam włoską, zamiast mielonej wieprzowiny wykorzystałam pierś z kurczaka, a co najważniejsze! Wywróciłam do góry nogami proporcje zwiększyłam ilośc mięsa, zmniejszyłam zawartość ryżu, a całość skompałam w pysznym aromatycznym pomidorowym sosie- o zgrozo!- bez śmietany! Sama zrobiłam Gołąbki! I zjadłam Gołąbki! Chyba muszę zadzwonić do Mamy, napewno
Zapiski Młodej Żonyminut i kroić roladę w plastry.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Roladę można jeść na ciepło (np. z sosem), jak i na zimno (np. do kanapek).Do farszu można dodać około 50 g startego, żółtego sera.Zamiast samego mięsa wieprzowego można użyć mięsa wieprzowo-wołowego lub wieprzowiny z dodatkiem cielęciny. Ja użyłam łopatki wieprzowej, którą samodzielnie zmieliłam maszynką do mięsa.Pietruszkę i koperek
Gospodyni MiejskaKarkówka to jedno z moich ulubionych mięs- można ją przyrządzać na wiele sposobów!Dziś przygotuję ją w sosie słodko-kwaśnym. Pamiętajcie, żeby zamarynować mięso
Kuchnia Beaty3 grube plastry karkówki 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu jabłkowego 1 łyżka sosu sojowego sól pieprz szczypta rozmarynu szczypta czosnku niedźwiedziego Składniki marynaty wymieszać, namoczyć
Gotowanie jest łatwe„ Kruche, aromatyczne mięso, które z powodzeniem możemy podać na obiad z dodatkiem gotowanego makaronu i sosu pieczarkowego. Obie te cechy to zasługa trzydniowego leżakowania w soli
Wiem co jemZdrowy szybki obiad? :) tak dzisiaj zapraszam Was do kuchni tajskiej na wieprzowinę z warzywami . A do tego - obiad jest ekspresowy .Zapraszam Składniki:4 kotlety wieprzowe ( schabowe )1 cebula czerwona1 brokuł2 czerwone papryki3 ząbki czosnku1 łyżeczka imbiru2-3 łyzki sosu sojowego1 op małej kukurydzy - baby corn2-3 łyżki oleju orzechowego lub roślinnego Wykonanie:Rozgrzewamy na woku olej wrzucamy
Smaki Edyty