Składniki: 70 dag łopatki wieprzowej 2 łyżki masła klarowanego 1/2 l gorącej wody 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 4 ziarenka ziela angielskiego
O kuchni z uczuciemsoku pomidorowego ok. 1-1,3 litra wody 1 łyżka ajwaru łagodnego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/3 łyżeczki papryki chili sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Wołowinę i wieprzowinę myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Papryki myjemy, usuwamy nasiona i również kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewany olej i wrzucamy pokrojone mięso. Smażymy na złotobrązowy(...)pokrojoną paprykę i chwilę razem smażymy. Następnie dodajemy pomidory w puszce i sok pomidorowy oraz podsmażone mięso. Gotujemy przez kilka minut, a następnie zalewamy całość gorącą wodą. Zagotowujemy i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 30 minut. Na końcu dodajemy fasolę z puszki (bez zalewy) i przyprawiamy papryką słodką, papryką ostrą, solą, pieprzem oraz ajwarem. Gotujemy jeszcze przez
Kuchnia MagdaLenyDe likatne, rozpływające się w ustach plastry schabu w przepysznym sosie pieczarkowym to niezwykłe danie , które św ietni e sprawd zi się jako codzienny, prze pyszny
Słodka StronaSkładniki 300 g schabu 2 cebule 3-4 ząbki czosnku sos sojowy sól, pieprz, lubczyk, bazylia kilka listków laurowych kilka ziaren ziela angielskiego 2
Gaździnka warzymąki pszennej luksusowej Młynomag sól, pieprz, majeranek do smaku 1 mała cebula Gulasz: 50 dag mięsa wieprzowego duża cebula 3 ząbki czosnku 5 dużych pieczarek 3 łyżki przyprawy do wieprzowiny 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego papryka słodka i ostra sól, pieprz 3 łyżki mąki pszennej luksusowej Młynomag olej rzepakowy do smażenia kwaśna śmietana starty żółty ser do posypania(...)cebulę, smażyć ok 5 minut. Następnie dodać pokrojone pieczarki i czosnek, smażyć jeszcze ok 10 minut. Po tym czasie mięso zalać ok 0,75ml wody, dodać pozostałe przyprawy i dusić do miękkości. Mąkę wymieszać z 1/3 szkl wody i stopniowo mieszając wlewać do gulaszu, tyle aby uzyskać pożądaną gęstość sosu. Placki ziemniaczane: Obrane ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce
Smakołyki Asibardzo posmakowało więc częściej będę robić takie połączenia smakowe. Sam seler jest bardzo delikatny, chrupiący, jeśli podusimy go dłużej będzie bardziej miękki, no pyszny po prostu :) 0,5 kg. wieprzowiny (np. łopatka) 10 dag. rodzynek 2 duże pomidory 3 łodygi selera naciowego 1 cebula 2 ząbki czosnku olej (do smażenia) liść laurowy ziele angielskie sól pieprz papryka słodka koperek(...)małe kawałki. Cebulę pokroić w piórka, a czosnek w plasterki. Mięso obsmażyć na oleju, przełożyć do garnka z grubym dnem, podlać niewielką ilością wody, przykryć pokrywką i dusić na wolnym ogniu. Cebulę podsmażyć, pod koniec smażenia dodać czosnek i dodać do mięsa. Dodać również pokrojone pomidory, seler i rodzynki. Dusić, aż mięso będzie miękkie, doprawić solą i pieprzem
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieżeberka w pasku lub trójkąt 1 pomior 1 marchewka 1 cebula pół papryki kawałek ok 15 cm cukinii pół dyni hokkaido natka selera i pora sól
Gotowanie jest łatwe1 kg kapusty kiszonej 1 cebula olej sól pieprz kminek majeranek 1 łyżka mąki 2-3 porcje żeberek 2 łyżeczki musztardy pieprz Kapustę odciskamy z soku
Gotowanie jest łatweżeberka (ilość porcji zależy od ilości osób) sól pieprz oregano majeranek szczypta hyzopu szczypta chili w płatkach estragon garść suszonych grzybów 2 marchewki 2 cebule tłuszcz
Gotowanie jest łatweSkładniki: łopatka bez kości 1,5 kg, oliwa 8 łyżek, pieprz biały mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżka, marchew 4 sztuki, cebula 2 sztuki, cukinie małe
W Mojej Kuchni Lubię1 kg żeberek 2 łyżki miodu sól pieprz majeranek hyzop szczypta chili 1 łyzka sosu sojowego ciemnego pieprz ziołowy staropolski 3 łyżki oliwy 3 łyżki śmietany
Gotowanie jest łatwe600 g żeberek 1 cebula 2-3 łyżki jarzębiny do mięs 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy sól pieprz pieprz ziołowy szczypta hyzopu szczypta czosnku
Gotowanie jest łatwekawałek ładnej szynki ok 600 g sos sojowy ocet balsamiczny oliwa 1 cebula 100 g grzybów leśnych (opieńki) 1 papryka sól pieprz pieprz ziołowy staropolski oregano
Gotowanie jest łatweDanie dla miłośników kuchni hinduskiej. Pikantne, ale bardzo aromatyczne i smaczne. Składniki: 1 kg łopatki wieprzowej 1 duża cebula 2 szklanki ciepłej wody 1 papryczka chilli
O kuchni z uczuciemokoło 2 litry gulaszu. Do przepisu należy użyć wołowiny gulaszowej czy pieczeniowo-zrazowej np. udźca wołowego, łopatki, pręgi czy karkówki wołowej. Im kawałki wołowiny będą większe, tym dłuższego czasu duszenia będą wymagały. Koncentrat pomidorowy to nie to samo co przecier pomidorowy. Gulasz można podawać z ziemniakami, kaszami, ryżem, makaronem, kluskami kładzionymi czy z pieczywem. Boeuf Stroganow idealnie nadaje się(...)miesięcy. Ja nie obieram pieczarek. Jedynie dokładnie myję je pod bieżącą wodą i osuszam, a następnie kroję w plastry. Wołowinę można zastąpić filetem z piesi kurczaka czy wieprzowiną (łopatką, szynką lub karkówką wieprzową), ale zmieni to smak dania. Do gulaszu można dodać jeszcze marchewkę (pokrojoną w kostkę), ewentualnie groszek czy kukurydzę konserwową. 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka
Gospodyni Miejska