szybki i smaczny obiad. Skrzydełka z kurczaka w sosie. Podałam je z ryżem. Jak zauważyliście na moim blogu znajdziecie mnóstwo dań mięsnych przygotowanych z różnych rodzai mięs. Drób, wieprzowina, wołowina, dziczyzna, jagnięcina to wszystko w zakładce MIĘSA. Jeżeli zrobiliście Państwo danie z mojego bloga to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Zdjęcia również mile widziane. Życzę smacznego(...)Dodać mięso i podsmażyć lekko ze wszystkich stron. Dodać marchewkę pokrojoną w półplasterki i smażyć około 2 minuty. Wlać 3 szklanki gorącej wody, dodać paprykę słodką, kostkę rosołową i dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodać przecier pomidorowy, bazylię i zagotować. Wlać śmietanę wymieszać i już nie gotować. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem
O kuchni z uczuciem4 kotlety wieprzowe z szynki lub łopatki, 20 g pędów sosny obranych z igieł, 2 owoce jałowca, 5 ziaren pieprzu, 2 owoce ziela angielskiego, 1 listek
królestwo garówPolędiwczki wieprzowe z kaparami to jedno z moich ulubionych dań. Proste i smaczne, idalne na obiad i na specjalne okazje. Podane z… frytkami na parze
MarcinChefPulpeciki wieprzowe idealne do makaronów, ryżu lub jako dodatek do zup. 600 g mięsa wieprzowego – łopatki, 200 ml bułki tartej, 1 łyżka listków tymianku, 4 jajka
królestwo garówteż kuchnię hinduską. Dzisiaj połączyłam 2 w 1 . Curry z wołowiny po hindusku. Wspaniały zapach przypraw, pieczonego mięsa i smaczny posiłek to właśnie to danie. Wcześniej przygotowałam curry z wieprzowiny (przepis) równie smaczne i aromatyczne. Składniki: 500 g wołowiny bez kości 1 łyżka nasion kolendry 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 4 ziarenka pieprzu 1/2 łyżeczki płatków chilli(...)piórka. Podsmażyć na złoty kolor, a następnie dodać pastę z przypraw.i smażyć 1 minutę stale mieszając. Włożyć mięso i smażyć do zarumienienia., mieszać. Wlać wodę z octem , posolić i dusić na bardzo małym ogniu do miękkości mięsa. W razie potrzeby podlać wodą. Podawać z ryżem inspiracja książka "Kuchnia hinduska" curry z wołowiny
O kuchni z uczuciemOstatnio staram się jak najwięcej wykorzystać przetwory, jakie mi jeszcze zostały. Do przygotowania tego sosu do makaronu użyłam leczo z cukinii.Składniki:ulubiony makaron spaghetti lub
Kuchnia domowa AniZimową porą sięgamy po potrawy,które nas rozgrzeją i dostarczą energii. Zupa gulaszowa jest ku temu odpowiednia. 500 g chudej szynki wieprzowej 1 cebula
Kolorowa kuchnia Elki500 g mięsa (szynka) 1 papryka słodka 1 papryczka chili 1 cebula 2 marchewki kawałek pora kawałek selera sól pieprz oregano 20 g grzybów mun przyprawa
Gotowanie jest łatwe500 g szynki 2 marchewki 1 pietruszka 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka lubczyku szczypta chili w płatkach sól pieprz
Gotowanie jest łatweGulasz nie wymaga dużo pracy, ale na jego przygotowanie trzeba mieć trochę czasu. Najbardziej lubię gulasz podawany z kaszą gryczaną. A Wy jakie dodatki najbardziej lubicie
Pasja Smakuskładniki* 70 dag łopatki wieprzowej* 1 puszka czerwonej fasoli* 1 puszka kukurydzy* 3 czerwone papryki (mogą być w różnych kolorach)* 1 puszka pomidorów krojonych* 1 papryczka
Mix smakuPyszna lazania, drugie podejście myślę że udane:)składniki:18-20 płatów makaronu na lazanię700 g mięsa mielonego3/4 butelki przecieru pomidorowego Passata Rustica Cirio 1 mozzarella
Monia miesza i gotujeBitki schabowe to prosty spsosób na podanie chudej wieprzowiny w pysznym sosie. W tradycyjnym sosie jedynem dodatkiem jest cebula. Swój sos wzbogaciłam dodatkiem suszonych grzybów i wędzonej śliwki. Znakomity zimowy schab. Smakuje fenomenalnie. Bardzo polecam! Składniki: 80 dkg schabu środkowego 2 garście suszonych grzybów 8-10 wędzonych śliwek 1 duża cebula 2-3 łyżki mąki smalec do smażenia śmietana sól(...)złoto w międzyczasie pokroić grzyby i śliwki w paski dołożyć na patelnię pokrojone grzyby i śliwki, następnie podlać wodą z moczenia grzybów. Wodę przelać przez gęste sitko (piasek!) i dusić do miękkości 30-40 minut przed podaniem dodać do sosu zahartowaną śmietanę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!3 serca wieprzowe 1 duża cebula szczypta chili jałowiec kolendra rozmaryn sól pieprz pół szkl wina czerwonego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka smalcu 3 łyżki
Gotowanie jest łatwe6 plastrów ładnej szynki marchewka kawałek papryki cebula sól pieprz pieprz ziołowy staropolski mąka majeranek lubczyk 300 g grzybów leśnych mrożonych Mięso rozbić na cienkie plastry
Gotowanie jest łatweefekt. Zbiory odbywały się w każdej parceli z osobna. Wino dojrzewało przez 16 miesięcy w beczkach z mieszanych gatunków dębu: francuskiego, amerykańskiego i wschodnioeuropejskiego. Polecane do drobiu, czerwonego mięsa, wieprzowiny, makaronów i sałatek. Jest niezwykle uniwersalny. Importer: VININOVA SP. Z O.O. Noble Vines 181 Merlot 2012 Region: Lodi Kolor czerwono-rubinowy. Eleganckie aromaty wiśni, jeżyn i słodkich ziół. Wino(...)bogaty i dojrzały Zinfandel. Ma miękkie aromaty, smaki dojrzałych jeżyn, pieprzu i czekolady. Okrągły garbnik z długim finiszem wykończonym ciemnym owocem. Do dań z dodatkiem kremowych sosów, duszonych mięs lub steka z sarny z dodatkiem zimowych warzyw korzeniowych. Importer:Wine Avenue (Rohlig Suus Logistics są) Seghesio Zinfandel 2012 Region: Sonoma Soczysty kalifornijski Zinfandel od słynnego producenta Seghesio, który specjalizuje
królestwo garów