wieprzowina duszona - 1719 przepisów (strona:20/115)

Pulled beef - wyczesana wołowina długo pieczona 252

różne sposoby - ja podałam je z puree ziemniaczanym i duszoną kapustą czerwoną , ale świetnie sprawdzi się też jako wsad do dobrej bułki zamiast burgera. Możecie wierzyć lub nie, ale to mięso po prostu rozpływa się w ustach! Podobne danie, nawet bardziej znane, to pulled pork czyli wyczesana wieprzowina . Jeśli jeszcze takiej nie robiliście to koniecznie musicie spróbować. ROZWIŃ

Smaczna Pyza
Biała kiełbasa z cebulą 209

złocisty kolor.Dodać cebulę, posypać przyprawą  i dusić na małym ogniu pod przykryciem ,aż cebula nabierze złocistego koloru. Skład przyprawy do steków : pieprz czarny grys, papryka czerwona grys, sól morska, marchew grys, pasternak grys, pietruszka nać, cebula grys. Zastosowanie : do steków, saszłyków, żeberek, drobiu, baraniny, wieprzowiny, sałatek, zup, dań z ryb, jaj, ziemniaków i puree

Moje domowe kucharzenie
POLICZKI WIEPRZOWE W SOSIE MYŚLIWSKIM Z PARMEZANOWYMI KLUSECZKAMI 318

Policzki wieprzowe są przysmakiem, który rzadko przygotowywałam w swoim domu – było to spowodowane tym, że wymagają dość długiego duszenia albo pieczenia. KRAKUS rzucił mi wyzwanie

Ostra na Słodko
Czeski knedlik z gulaszem 440

pokroić w kostkę. Oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny. W garnku o grubym dnie rozgrzać olej, wrzucić mięso i mocno zrumienić. Dodać posiekaną cebulkę, smażyć aż się zrumieni. Dodać posiekany czosnek, chwilę smażyć. Zalać gorąca wodą tak aby przykryła mięso. Dodać liść laurowy, ziele ang, kminek i dusić pod przykryciem. gdy mięso będzie już w miarę miękkie dodajemy grubo

Smakołyki Asi
Uda z indyka po rzymsku. 146

     Dziś mam dla Was Kochani przepis na pyszne, rozpływające się w ustach mięso. Istotą przygotowania tego dania jest długie duszenie mięsa w passacie

Rozpustne gotowanie
Wieprzowina z małżami i fasolą w cydrze 175

Kolejna pyszna propozycja z książki "Moja mała francuska kuchnia" autorstwa Rachel Khoo. Tym razem danie główne - duszona łopatka wieprzowa z fasolą i małżami, a wszystko

My Culinary Art
SCHAB W POMIDORACH 230

Pyszny zamiennik naszego tradycyjnego polskiego schaboszczaka ... I myślę, że nie tylko pyszny ale i zdrowszy, bo niestety kotlet w panierce to bomba kaloryczna ... Duszony

Walijskie Pichcenie
Hamburger z szarpaną wieprzowiną 204

postanowiłam przygotować szarpaną wieprzowinę, tzw. pulled pork. Przepis na takie mięso pokazywałam Wam na początku stycznia ( tutaj ).  Składniki: bułki hamburgerowe (przepis tutaj ) kilka liści sałaty lodowej szarpana wieprzowina 1 kg mięsa wieprzowego, np, łopatki 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 2 czerwone cebule 1/2 ostrej papryki 2 ząbki czosnku sól, pieprz cukier papryka słodka i ostra  olej Łopatkę(...)obrany czosnek i pokrojoną papryczkę chili. Dolać 1 szklankę wody. Wszystko przyprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru. Pokrywę od szybkowaru zamknąć. Wybrać 2 poziom ciśnienia (czyli mięso musi się dusić w wysokim ciśnieniu) i czekać, aż wskaźnik ciśnienia wyskoczy do góry, a z zaworu ciśnieniowego zacznie wydobywać się para. Gaz zmniejszyć. Czas zaczynamy liczyć od momentu, gdy z zaworu ciśnieniowego

Ugotować
Wieprzowina po tajsku 123

może trochę mniej, ale nie powiedziałam wcześniej co będzie na obiad. Gdy zaczęłam gotować i zapach uniósł się po domu wszyscy zaczęli zaglądać do kuchni co tak ładnie pachnie. Wieprzowina po tajsku nie jest wymyślnie skomplikowanym daniem, nie ma za wiele składników, a jest na prawdę pyszna. Połączenie pasty curry i mleczka kokosowego jest idealne i smakuje wybornie. Pycha! Składniki(...)rybny, olej, kolendra Wykonanie: Mięso pokroić w paski, rozgrzać olej, wrzucić mięso, przesmażyć. Zmniejszyć ogień, dodać pastę curry, smażyć razem mieszając. Dodać gorący bulion i mleko kokosowe, wymieszać. Dusić około 30 minut. W tym czasie obrać marchewkę i pokroić w plasterki lub półplasterki. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Dymkę umyć i pokroić w małe kawałki. Przygotowane składniki dodać

dom-agi.pl
Iberyjski gulasz z łopatki z dynią 124

Iberyjski gulasz z łopatki z dynią Gulasz iberyjski to fajny jednogarnkowiec z dodatkiem dyni . Dynia to niedoceniane warzywo o wspaniałym smaku , doskonale współgra z mięsem . Jest

Ogrodnik w podróży
Ziemniaczane babeczki po węgiersku 181

Łopatkę kroimy w większą kostkę, przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny. Marchew obieramy i kroimy w drobne słupki. Pieczarki, cebulę i papryki kroimy w kosteczkę.  W garnku rozgrzewamy olej, wkładamy mięso i podsmażamy przez 10 minut. Następnie dodajemy wszystkie warzywa.  Koncentrat rozrabiamy z wodą i kostką rosołową i zalewamy gulasz. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut

VioletoweKucharzenie
Wieprzowina w sosie z pieczarkami 154

dalej dusimy 5-10 min. W tym czasie przygotowujemy śmietanę, dodając musztardę i łyżeczkę przyprawy. Potem do słoika nalewamy 200 ml wody, wsypujemy łyżkę mąki i wymieszaną śmietanę, zakręcamy słoik i porządnie mieszamy, po wymieszaniu dodajemy wszystko na patelnię. Dalej przesmażamy, żeby mąka się przegotowała 2-3 min.  i mieszając łączymy wszystko razem. Gotowy gorący sos z wieprzowiną serwujemy

chleba naszego
Karkówka duszona w sosie łwasnym 105

Proponowałam już Wam karkówkę na ostro ( przepis na nią znajdziesz tutaj ) , a także gyros z karkówki ( przepis na niego znajdziesz tutaj ). Dziś proponuję Wam duszona

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Scbab w piwie z ziemniakami 170

Dzisiaj danie dla głodomorów. Do przygotowania tego dania wykorzystałam gotowany schab, który robię jako wędlinę na kanapki . Do tego grubo krojone ziemniaki i całość duszona

Czerwień i błękit
Quiche Lorraine, Tarta lotaryńska – quiche z porem, serem Gruyère i chrupiącymi skwarkami z boczku 246

Quiche Lorraine – czyli Placek lotaryński lub Tarta Lotaryńska to wytrawny placek ze słonego ciasta kruchego z farszem z duszonych porów, cebuli, chudego boczku, przyprawiony

Moja Delicja