wielkanocne przepisy - 4644 przepisów (strona:124/310)

Sałatkowe ciasto na krakersach 191

tylko musi kilka godzin poleżeć w lodówce,żeby krakersy zmiękły.Bardzo zaskoczyła mnie smakiem i tym jakie mięciutkie były te krakersiki ,nakładałam ją jak ciasto -idealnie sprawdzi się na Wielkanocnym stole, polecam gorąco!!!! Składniki: 36 krakersów, 2 puszki śledzia lub makreli w pomidorach (ok 340g), 6 jajka, 100g żółtego sera, ok 8 łyżek majonezu, Szczypta słodkiej papryki, Szczypta pieprzu, szczypiorek

Swojskie jedzonko
Jajka zapiekane w kokilkach z wędzonym łososiem 182

najlepiej ze zgrabnymi małymi grzankami, które posłużą jednocześnie za łyżeczkę do wyjmowania smakowitej zawartości ramekinów. WSKAZÓWKA Jeśli chcecie podać tak naszykowane jajka na elegancki lunch (sprawdzą się nawet na wielkanocnym stole jako ciepła przystawka!), ich wierzch dodatkowo warto ozdobić kawiorem z łososia, a zamiast posiekanych ziół użyć delikatnych koperkowych gałązek. Kleks z jogurtu na wierzchu świetnie w takim wypadku zastąpi

Karo in the Kitchen
Budyń z jaj – pudding z jajek 177

masę budyniową przełożyć do garnka lub formy żaroodpornej, którą należy przykryć pokrywką i obciążyć. Budyń z jajek można podać zamiast jajek faszerowanych koperkiem i szczypiorkiem . Na pewno będzie ozdobą wielkanocnego stołu. 4 ugotowane na twardo jajka, 4 surowe jajka, 60 g masła, 1 cebula, 125 ml tartej bułki, 125 ml śmietanki 18%, 2 łyżki siekanej zieleniny (do wyboru - koperek, szczypiorek

królestwo garów
Wielkanocny sernik - wilgotny i delikatny, bez spodu (Cheesecake con yogurt greco e ricotta) 178

wielkimi krokami, święta tu ż  tu ż ... Czas wi ę c powoli zacząć rozmyślać nad świątecznym menu. Jakie s ą  Wasze ulubione wielkanocne potrawy? Na naszym stole w tym roku na pewno nie zabraknie sernika. I właśnie przepisem na to przepyszne ciasto chciałabym si ę  z Wami dziś podzielić . Sernik

La grande e la piccola cuoca
Fit ciasto espresso z orzechami i daktylami 260

Ciastem wszyscy byli zachwyceni i upiekłam je jeszcze raz. Bardzo polecam, a sama zastanawiam się, czy fit ciasto espresso z orzechami i daktylami nie wyląduje u mnie jako babka wielkanocna (możliwe, że znowu odrobinę zmodyfikowana ;)). Fit ciasto espresso z orzechami i daktylami 200 g daktyli bez pestek 1,5 łyżki dobrej jakości kawy rozpuszczalnej 1,25 szklanki wody

Fitkot
Jajka faszerowane pastą z groszku i kukurydzy 259

Pierwszy wielkanocny wpis w tym roku musiał być JAJECZNY :D Moje ukochane jajka faszerowane, tym razem groszkiem i kukurydzą. MNIAM! Składniki: 1/2 puszki groszku z kukurydzą Jamar 5 jajek 2 łyżki jogurtu 1 łyżeczka natki pietruszki Sól himalajska, pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Studzimy. Obieramy i wyciągamy żółtka. Blendujemy żółtka, jogurt, groszek z kukurydzą i natkę

Czarnawisienka
Ciasto czekoladowe 122

Ciasto mocno czekoladowe. Myślę,że na wielkanocnym stole w ducie z kawą może z powodzeniem zagościć.. Zachęcam do użycia czekolady dobrej jakości to zdecydowanie poprawia jego smak.Składniki 250 g czekolady 250 g masła 300 g mąki 150 ml mleka 3/4 szklanki cukru brązowego 1/2 szklanki kakao 2-3 łyżki rumu łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody … Czytaj

gotuj ze mną
Nalewka pomarańczowa z miodem 178

Fanie rozgrzewa, pachnie obłędnie, jest idealna do ciasta. Szybko jest gotowa, więc zróbcie sobie ją na święta, będzie znakomita przy wielkanocnym cieście. Polecam na zdrowie! Nalewka pomarańczowa z miodem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
PASZTET DROBIOWY Z CAŁYMI PIECZARKAMI 135

Niedługo święta Wielkanocne. Ja co roku szukam pomysłów na urozmaicenie świątecznego pasztetu. Coś dodaję, coś zmieniam w wypróbowanych już przepisach, by powstało coś innego w smaku.Tak też było w przypadku tego drobiowego pasztetu. Tradycyjny przepis, który od lat sprawdzony w mojej rodzinie, urozmaiciłam dodatkiem całych pieczarek. Pychota! Składniki: 1 kg udek z kurczaka  30 dag piersi z kurczaka

Z Majeczką w kuchni
Placuszki brokułowe 176

początku marca trwa seria Wielkanocnych przepisów, ale ale żeby nie zrobiło się zbyt monotematycznie jako przerywniki będą pojawiać się również inne przekąski i dania.  Chociaż prawda jest taka że z tych placuszków również może powstać bardziej wykwintne danie niż zaserwowane z sosem koperkowym. Możemy dołożyć do nich na wierzch wędzonego łososia a placuszki usmażyć w takie mini porcyjki

Życie zaczyna się w kuchni
Babka Jogurtowo Cytrynowa W Polewie Mlecznej 412

Babka jest tak wilgotna i delikatna, że rozpływa się w ustach, na pewno upiekę ją na święta Wielkanocne :) Warunek konieczny: "Wszystkie składniki mają mieć temperaturę pokojową !!" Składniki: 3 jajka 1 i 3/4 szkl mąki pszennej 1 szkl jogurtu greckiego (250g) 3/4 szkl cukru 1/4 szkl oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cytryna wymyta i spażona Polewa mleczna z nutką

Gotowanie...to proste !
ROLADKI SEROWE 142

Roladki te odkąd pamiętam gościły na naszym Wielkanocnym stole, wypiekane przez moją mamę według jej „sekretnej” receptury J Lekko słodkie ciasto posmarowane zazwyczaj konfiturą z pomarańczy, zwinięte w roladki posypane orzechami laskowymi ! SKŁADNIKI: CIASTO: 150 g twarogu Skórka otarta z 1 cytryny 6 łyżek oleju słonecznikowego 6 łyżek mleka 120 g cukru 300 g mąki 1 torebka proszku do pieczenia

Marcepanowa kuchnia
Buñuelos - czyli wielkanocne kulki hiszpańskie 150

Dziś po raz kolejny zapraszam Was po Wielkanocną inspirację nie tylko z regionu Hiszpanii. Buñuelos są serwowane w wielu krajach świata. To nic innego, jak kulki z ciasta smażone na głębokim oleju. Tutaj w Hiszpanii podawane są obtoczone w cukrze zmieszanym z cynamonem. Składniki (ok. 24 sztuki) -500 g mąki pszennej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -100 g cukru

Zielona Kuchnia
Pieczeń z łopatki cielęcej z rozmarynem 159

Pieczona cielęcina to dobry pomysł na wędlinę do śniadania wielkanocnego. Domowa wędlina jest nie porównywalna w smaku do tej sklepowej. Pozbawiona wszelkich konserwantów, barwników i innych ,,cudów”, zachwyci Was naturalnym smakiem mięsa i świeżością. Wymaga trochę poświęcenia ale efekt jest zdecydowanie tego wart! Składniki: 0,5 kg łopatki cielęcej 3 łyżki masła klarowanego 2 ząbki czosnku 1 duża szalotka

Kierunekuchnia

Proponowane wyszukiwania