wielkanoc - 15663 przepisów (strona:700/1045)

Sałatka pieczarkowo-porowa 595

pyszna sałatka,ciekawa propozycja na wszystkie  imprezy jak również na wigilię bo jest bez mięsa-polecam Składniki: duży por, 500g pieczarek 4 duże ogórki kiszone

Swojskie jedzonko
Babeczki z łososia z różą ziemniaczaną 168

Połączenie idealne łososia ze szpinakiem. Przekąska typu „piękna i inteligentna”, która powstała w mojej kuchni na Konkurs Kreatywny II

To co kocham
Filet z indyka faszerowany pieczarkami 160

Trochę więcej pracy niż zwykle i można wyczarować pyszne mięsko na niedzielny obiad. Jedliśmy takiego indyka na Noworocznym obiedzie u Mamy Sławka

To co kocham
Sałatka jajeczna z tuńczykiem 185

Przedstawiam Wam dzisiaj sałatkę, która od bardzo dawna gości u nas na świątecznym wielkanocnym stole. Jest wielowarstwowa, ładnie się prezentuje, dobrze smakuje i

To co kocham
Sos wiosenny do wędliny 160

Bardzo prosty sos z jajkami i chrzanem, który pasuje do wędliny, sera żółtego, pieczeni i nawet jajek. Dodatek zieleniny powoduje, że

To co kocham
Jajka w sosie tatarskim 393

Święta tuż…tuż. A na talerzu krokusy… Przedstawiam Wam moje następne propozycje menu świątecznego . Będzie tego więcej! A dzisiaj

To co kocham
Babka piernikowa 163

Tanie i ekspresowe ciasto z jednego jajka! Jest bardzo lekkie i najlepiej smakuje jeszcze na ciepło. Samo przygotowanie to tylko 10

To co kocham
Jajka faszerowane łososiem wędzonym 177

Następna odsłona menu wielkanocnego. Tym razem jajka faszerowane wędzonym łososiem z pikantną masą żółtkową. Przekąska nie tylko na wielkanocny stół. Składniki: • 6 jajek • 2

To co kocham
Babka marmurkowa 170

Królowa świątecznych wypieków – wielkanocna babka i kolejny przepis z zeszytu mojej Mamy – Babka marmurkowa, zwana także łaciatą. Gładka, puszysta i bez

To co kocham
Galaretki z kurczaka 183

Jako dziecko szczerze nienawidziłam tego dania.! W domu rodzinnym Babcia a potem Mama robiły piękne dekoracj e galaretek, takie małe dzieła sztuki. W akademiku

To co kocham
Pieczeń drobiowa a la pasztet 138

Ta pieczeń to smak mojego dzieciństwa, tylko nazywaliśmy ją pasztetem babci Lodzi. Babcia też ją nzywała „chlebkiem”, ale nie mam pojęcia dlaczego

To co kocham
Mazurek waflowy z kajmakiem 155

W moim rodzinnym domu nie było tradycji wypiekania mazurków. Może dlatego, że zawsze były jakieś babki, babeczki z zaparzaną pianą, rurki z 

To co kocham
Śledzie pod pierzynką 181

Moja rodzina nie przepada za śledziami, ale pod pierzynką wszystkim smakują. Sama nie jadam innych sałatek ze śledziem, bo z reguły wyglądają bardzo

To co kocham