wielkanoc - 15663 przepisów (strona:692/1045)

Sernik królewski – mój ulubiony! 190

Taki sernik to moje wspomnienie wakacji na wsi. Tam własnie jadłam go pierwszy raz jako dziecko. Pamiętam, bardzo go lubiłam. Po latach sobie o nim przypomniałam

Polska Zupa
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 205

Jeżeli czytasz tego bloga, to wiesz, że podaję tu przepisy na dania, które naprawdę jem. Niektóre są bardzo proste. Np. sałata ze śmietaną czy pasta jajeczna

Ugotowane pozamiatane
Pieczeń cielęca z miodem i cebulą 267

Pyszne mięso dziś przedstawiam. Cielęcina to bardzo delikatne mięso i trochę mdłe, wystarczy je dobrze przygotować aby było pyszne i aromatyczne. Ja tutaj zakupiłam karkówkę cielęcą

Moje Małe Czarowanie
Sernik wiedeński z mascarpone 337

Sernik wiedeński, czyli sernik bez spodu i koniecznie wykończony polewą czekoladową,. To klasyk, który nigdy nie wychodzi z mody. Ten bardzo szlachetny sernik zawsze pięknie się

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bigos z kiszonej kapusty 212

Mój ulubiony bigos składa się z kapusty mieszanej, ale nie pogardzę żadnym - pysznie przyrządzonym. Zresztą od zawsze uwielbiałam wszelkie dania kapuściane i tak pozostało mi do

Di gotuje
Galareta wieprzowa 274

Nie wiem jak u Was ale u nas na każde święta czy Bożego Narodzenia czy Wielkanocne przygotowuje się galaretę wieprzową. Wiadomo jednak że konsumujemy ją w

Życie zaczyna się w kuchni
ROLADKI Z SERA ŻÓŁTEGO 420

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8-10 Składniki: 12 cienkich plasterków sera żółtego, 150 g serka śmietankowego

JejKuchnia
ŚLEDZIE W OLEJU Z PIECZARKAMI 214

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT  (+ OKOŁO 2 GODZINY NAMOCZENIE ŚLEDZI) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki: 3 filety z

JejKuchnia
SZYBKA SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z OGÓRKIEM MAŁOSOLNYM 161

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: 6 zie mniaków, 5 ogórków małosolnych, pęczek koperku, 2

JejKuchnia
PASZTET JAJECZNO-PIECZARKOWY 141

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8 Składniki: 8 jajek ugotowanych na twardo + 2 surowe, 1/2 szklanki gęstej

JejKuchnia
PASZTET JAJECZNO-POROWY 211

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8 Składniki: 12 jajek, duży por, łyżeczka tymianku, łyżeczka oregano, łyżeczka rozmarynu

JejKuchnia
JAJKA FASZEROWANE MUSZTARDĄ FRANCUSKĄ 161

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: 8 ja jek, 1/2 pęczka pietruszki, 4 łyżki masła

JejKuchnia
SAŁATKA Z PIECZARKAMI I POREM 169

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-8 Składniki: 500 g pieczarek, średni por, 5 średnich ogórków kiszonych

JejKuchnia
WIOSENNY TWARÓG Z BURAKIEM I RZODKIEWKĄ 175

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-5 Składniki: 275 g twarogu półtłustego, mały jogurt naturalny, pęczek rzodkiewki

JejKuchnia