Jeśli poszukujecie błyskawicznej przystawki, albo macie ochotę urozmaicić swoją kolację to polecam Wam jajka faszerowane rukolą . To połączenie delikatnego smaku jajek z odrobiną ostrości, którą nadaje
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Trzy warstwy herbatników przełożone kremem kokosowo budyniowym utartym z masłem i polewą z białej czekolady. Czy może być coś pyszniejszego? A do tego ciasto powstało przez
Życie zaczyna się w kuchniMroźny zimowy poranek, domownicy jeszcze śpią, błogą ciszę przerywa tylko ciche pomrukiwanie kota, nastawiam wodę na kawę i zaczynam pisać dla Was przepis na …. Szybkie ciasto
Wanilia i KardamonTaką pieczeń przyrządzam już od wielu lat, więc poniższa receptura jest niejednokrotnie sprawdzona i bardzo zachwalana przez moją rodzinę oraz znajomych. To doskonała propozycja na
Di gotujeżurek staropolski fot. Moja Książka Kucharska Przepis na staropolski żurek na zakwasie. Wyjątkowy, pyszny przepis na tradycyjny polski żur na zakwasie z jajkiem i kiełbasą
Moja Książka KucharskaDzień dobry :-) W końcu piątek :-) Dobrze, że już weekend, jakiś ten tydzień taki męczący był. Ja ma dla Was dzisiaj przepis na pyszne kruche ciasteczka orzechowe
kruche babeczkiNawet jak nie bardzo lubicie makowce(tak jak ja),pokochacie ten przepis,babeczki są wilgotne,bardzo kremowe a smak nutelli i maku-mniam,po prostu spróbujcie
Swojskie jedzonkoMakowce to wypieki jedne z niewielu, które kojarzą się głównie z Bożym Narodzeniem ale w naszym domu jadamy je kilka razy w roku. Jakiś czas temu
Życie zaczyna się w kuchniPostanowiliśmy zrobić sałatkę w nowej wersji. W ten sposób podana, prezentuje się znacznie lepiej, a goście mogą dodawać swoje ulubione składniki i mieszać je na talerzu
R'n'G KitchenNowy Rok zaczynam nowym przepisem na smaczny sernik mocno kokosowy na kruchym kakaowym spodzie. Klasyk na dużą blaszkę, sprawdzi się zarówno jako słodki poczęstunek jak
Wanilia i KardamonKeks to pyszne ciasto z mnóstwem bakalii. To ciasto jest z tych co zawsze się udaje. Spróbujcie i przekonacie się sami :) Składniki: 1,5 szklanki
magiczna kuchnia KasiBanoffee jadłam po raz pierwszy jakiś czas temu w pracy, koleżanka uraczyła nas takim smakołykiem pewnego niedzielnego popołudnia. I chociaż dawno już słyszałam o istnieniu tego
Życie zaczyna się w kuchniSzpinak w gastronomii ma wiele zastosowań, używany jest jako element sałatki, soku lub w przetworzonej formie do sosów, farszów czy ciast. Na słodko robiłam już
Życie zaczyna się w kuchniDzień dobry :-) U Was tez taka zima? U mnie pada śnieg już chyba trzeci dzień pod rząd, jest pięknie biało i dość mroźno. U mnie dziś
kruche babeczkiDzisiejszy przepis to wariacja na temat słynnego deseru tiramisu, tym razem w wersji zakręconej. Rolada jest lekka, puszysta i absolutnie obłędna w smaku. Delikatny biszkopt, cudowny
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!