Jutro niedziela więc nie może się obyć bez ciasta. Bardzo lubię ciasta przekładane bo są smaczne ale też ładnie się prezentują.\ Dziś jedną z mas jest
Ewa w kuchniCiasto o wdzięcznej nazwie "aniołek" znalazłam TU , poszukując przepisów na komunijne wypieki. Spodobał mi się jego wygląd i łatwość przygotowania. Potem także smak oraz fakt, że
babka w formieŚwięta tuż tuż a za oknem piękna wiosna. Pomimo, że trochę chłodno i pochmurno to przyroda budząca się do życia i coraz dłuższe dni dodają
Figa S-makiemMałe czekoladowe trufle,które osłodzą Twój dzień. Wegańskie bezglutenowe proste w wykonaniu. Trufle możesz przechowywać w lodówce,a nawet zamrozić. Kuleczki obsypałam solą morską. Masło orzechowe
KukuleczkiŚwięta tuż tuż a za oknem piękna wiosna. Pomimo, że trochę chłodno i pochmurno to przyroda budząca się do życia i coraz dłuższe dni dodają
Figa S-makiemTradycyjne zrazy , czyli rolady wołowe z boczkiem, kiszonym ogórkiem i cebulą. Takie jak robiła moja babcia. Pycha! Zawsze je lubiłam, odkąd pamiętam. Warto poświęcić trochę czasu
Oryginalny smakPrawdziwa słodycz, która umili spotkanie przy kawie lub herbacie.Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania ciasta znajdziecie w sklepie Helio oraz Stovit, # HELIO Biszkopt 3 jajka 0,5
Podróż w kulinariaTym razem przygotujemy pasztet z marchewki i soczewicy z dodatkiem kaszy jaglanej i ciecierzycy. To danie nie tylko dla wegetarian. Jestem przekonany, że zasmakuje także wszystkim
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dzień dobry :-) Kochani dziś przepis na pyszną sałatkę z brokułem, kurczakiem w papryce, kukurydzą, awokado, rukolą, fetą, prażonymi płatkami migdałów i sosem czosnkowym. Sałatka zniknęła od
kruche babeczkiSałatka jarzynowa to danie, które pamiętam jeszcze z okresu dzieciństwa. Zawsze czy to na imieniny rodziców czy to na Święta, robiona była solidna micha sałatki. To
Mieszam w GarnkuMożna ją jeść na ciepło np na obiad lub na zimno podać w grubszych plastrach na talerzu na domowej imprezie czy na święta,lub cienko pokrojoną
Swojskie jedzonkoKolejna propozycja na sałatkę,tym razem całkiem inna,idealna na zagryzkę do piwa i nie tylko.Sprawdzi się również fajnie na kolację podana z ciemnym pieczywem-polecam
Swojskie jedzonkoSkładniki: 350 g szyneczki z indyka (można użyć konserwowej ) 1 puszka kukurydzy 1 słoik selera konserwowego 1 duży por (biała część ok
Swojskie jedzonkoŚledzie w oleju fot. Moja Książka Kucharska Śledzie w oleju. Tradycyjny przepis na pyszne śledzie w oleju. Absolutnie rewelacyjne śledzie marynowane w oleju z
Moja Książka KucharskaKlasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!