Idą święta ale wcale o nich za bardzo nie myślimy. To będą inne święta niż poprzednie. Nie będzie spotkań rodzinnych, nie będzie gwaru dzieci i rozmów
Kuchnia w oparachProsta, ale pyszna sałatka, która idealnie pasuje nie tylko na co dzień, ale także na wielkanocny stół. Robi się ją szybko, wystarczy pięć składników i mamy
Bernika - moj kulinarny pamietnikZakwas na żurek możemy przygotować na dwa sposoby. Pierwszy, bardziej znany to zakwas z mąki żytniej, wody, dodatków takich, jak czosnek, liście laurowe, ziele angielskie, ziarna
Tajemnice SmakuPyszne ciacho, które wyglądam przywołuje wiosnę! Moc bakalii przyjemnie chrupie, pyszności! Polecam do kawki, a także wielbicielom mazurków- na wielkanocny stół. Co nam trzeba? Na ciasto
LatosiowydomWielkanocne jajeczka faszerowane Ciekawy pomysł na kolorowe jajka nadziane pysznym farszem, które pięknie zaprezentują się na świątecznym stole. Polecam! Składniki: 3 jajka 1 łyżka
Blog z ApetytemTaka przekąska, przystawka na świąteczny stół będzie znakomita. Porcja nie za duża, bo spotkania rodzinne pokonał coronavirus, więc dużo jedzenia nie róbcie, aby się nie marnowało
Moje Małe CzarowanieKolejna wędlina w moim wykonaniu,tym razem bez wcześniejszego peklowania.Pyszna na kanapki,na półmisek z wędlinami na świąteczny stół.Bardzo prosty przepis spróbujcie koniecznie. Robiąc domowe
Swojskie jedzonkoDziś zapraszam Was na kolejną kolorową wielkanocną inspirację. Tym razem są to fioletowe jajka marynowane w czerwonej kapuście. Poprzednio pokazywałam Wam jajka na żółto → jajka
Kulinarne przygody GatityMoja wersja tradycyjnego świątecznego baranka, który nie wymaga pieczenia. Migdałowy baranek swoim smakiem z pewnością zaskoczy domowników, a wyglądem udekoruje wielkanocny stół. Składniki: 550g mleka w
Szalona Kuchnia EwelinyJajka na twardo faszerowane masą z żółtka, delikatnym wędzonym łososiem, wyrazistym ostrym chrzanem i posypane pachnącym świeżym szczypiorkiem z pewnością będą hitem Wielkanocnego śniadania. Sprawdzą się
Szalona Kuchnia EwelinyBardzo pyszny, wilgotny torcik na kakaowym biszkopcie ze śmietankową masą z wiórkami startej gorzkiej czekolady, słodki smak przełamuje wyraźna w smaku konfitura z owoców leśnych i
Wanilia i KardamonOrzechowe ciasto milionera jest bardzo słodkie . Dlatego jeden kawałek wystarczy nawet największym smakoszom słodyczy – obiecuję. Kruchy spód, masa krówkowa lub kajmakowa wymieszana z masłem orzechowym
Słodkie GotowanieNiewątpliwą zaletą domowych mazurków jest to, że mogą wyglądać tak, jak sobie je wyobrazimy. Mazurek na moim wielkanocnym stole każdego roku wygląda inaczej. Ten przybrał kształt
Przepisy KulinarnePascha to tradycyjne ciasto wielkanocne, której pochodzenie wywodzi się z północnej Rosji. Przygotowywana jest zazwyczaj z twarogu lub mleka, śmietany i masła. Zwykle z dodaktiem żółtek
AleTorcik