
Przepis na : kolacja
Pieczeń rzymska z jajkiem to smaczna potrawa z mięsa mielonego. Dodatek ugotowanego jajka sprawia, że pieczeń rzymska nabiera wielkanocnego wyglądu i można postawić ją na stole obok innych potraw. Zachęcamy do zrobienia pieczeni rzymskiej z jajkiem wg naszego świątecznego przepisu. Udostępnij Pieczeń rzymska z jajkiem – składniki 1 kg mielonego mięsa z wieprzowiny 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 1 bułka kajzerka 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki majeranku 1 pęczek pietruszki 1 czubek łyż... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...