Weekend tuż tuż... Wprawdzie sezon na pieczenie babek za nami, ale ja miałam do wykorzystania zamrożone białka, które bardzo prosiły się o zagospodarowanie ;-) Padło na takie
Kuchnia domowa AniPrzepyszny kremowy sernik na herbatnikowym spodzie z dodatkiem mleka w proszku. Delikatny, mięciutki, rozpływa się w ustach. Jest to najlepszy sernik jaki do tej pory piekłam
Blog kulinarny S9.PLSkładniki: 5 jajek 200 g mąki pszennej 70 g mąki ziemniaczanej 100 g masła 35 g drożdży + 1/4 szklanki mleka 100 g cukru pudru, u mnie
czarrna od kuchniPulpeciki w sosie chrzanowym Pulpeciki w sosie chrzanowym to ciekawy pomysł na obiad z klopsikami w roli głównej. Ten pyszny klasyk jest smacznym, pożywnym daniem
Lekcje w kuchniCiasto milionera znane też pod nazwą "milion kalorii" przygotowane w formie tarty, a u mnie pełniło ono rolę mazurka na święta. Składa się ze spodu z
Kuchnia MagdaLenyCiasto milionera znane też pod nazwą "milion kalorii" przygotowane w formie tarty, a u mnie pełniło ono rolę mazurka na święta. Składa się ze spodu z
Kuchnia MagdaLenySzarlotka sypana to najszybszy, najmniej wymagający pracy przepis na genialny wypiek z jabłkami w roli głównej! Niemal bez żadnego wysiłku przygotujesz
Kolorowy PrzepisownikWafle a’la Knoppers w smaku bardzo przypominają znane nam batoniki :). Całość komponuje się wyśmienicie, biała masa z mlekiem w proszku i masa czekoladowa z
Blog kulinarny S9.PLSernik na kruchym spodzie z rodzynkami i kandyzowaną skórką pomarańczową będzie idealnym wypiekiem nie tylko na świętą, ale też na co dzień do popołudniowej kawy! Składniki
Lena GotujeCytrynowy krem to połączenie pysznego cytrynowego curdu z kremem śmietankowym. Intensywność smaku tego kremu zależy od ilości soku cytrynowego, dlatego trzeba uważać, aby nie przesadzić z
Słodki PomysłMiałam brokuł w lodówce, a zwolenników w domu brokułu nie mam za wielu. Obiad bez mięsa kończy się tym, że po godzinie wszyscy chodzą i szukają
dom-agi.plJajka to podstawowy i zdrowy element codziennego menu. Faszerowane jajka można zrobić na wiele sposobów z tuńczykiem, pieczarkami czy szynką. Tym razem zrobiłam je z wędzonym
Krylowa KuchniaKokosanki to smak mojego dzieciństwa :). Robię je zawsze gdy zostają mi białka po innych wypiekach gdzie zużywam żółtka. Biszkopt z samych białek jest bardziej zbity i
Blog kulinarny S9.PLBardzo słodki, trzy warstwowy mazurek kajmakowo – czekoladowy na kokosowym spodzie. Nutka słodyczy przełamana jest powidłami porzeczkowymi. To mój ulubiony świąteczny wypiek. Składniki: 400g mąki pszennej
tyfranboxUwielbiam ciasta,które nie tylko dobrze smakują , lubię gdy przyciągają wzrok i można je jeść oczami. Cztery smaki ma w sobie to wszystko o
Niespełnione zdolności kulinarne