prezentuje na stole. Miła odmiana od kiełbasy dodawanej do żurku czy zwyczajnie gotowanej. Możecie przygotować kilka kiełbas w jednej wielkiej plecionce czy wieńcu lub każdą osobno. Efektowna propozycja na Wielkanoc. Składniki: 4 białe kiełbasy 500g mąki pszennej 250g jogurtu 250g masła szczypta soli mleko do posmarowania ciasta chrzan z żurawiną do podania Jeśli
Gotowanie i blogowanieZapraszam wszystkich na małą relację z warsztatów kulinarnych Lidla z Pawłem Małeckim. Tematem przewodnim była WIELKANOC ! Pawła Małeckiego nie trzeba właściwie przedstawiać. Człowiek Wiedza Cukiernicza, zdobywca laurów w polskich i międzynarodowych mistrzostwach.Mistrz Polski cukierników. Niekwestionowany autorytet branży,juror w krajowych i światowych konkursach. Paweł, jako jeden z 16-osobowego zespołu ustanowił rekord Guinnessa w pieczeniu największego tortu weselnego, który
Z Kuchni Do Kuchnirobiłam kiełbasę w ten sposób. Męskiej części rodziny przypadła do gustu. Niestety niekoniecznie posmakowała młodszej damskiej części. Kiełbasa spokojnie może znaleźć się na stole w Wielkanoc, ale też i innego dnia. Składniki: 500 g surowej białej kiełbasy 1/2 litra piwa 2 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki mąki 4 łyżki masła sól, pieprz olej
Sto kolorów kuchniNiebawem Wielkanoc a zatem to doskonały czas, żeby zaproponować wam klasyczną babkę, ale bardziej aromatyczną niż tak zwana "piaskowa". Przepis łączy w sobie elementy klasycznej babki z nutką zdrowych dodatków. Ciasto jest pełne smaku, a tuż po wystudzeniu zaskoczy was nie tylko swoją esencjonalnością, ale i strukturą, która sprawi że będziecie chcieli więcej ... i więcej. U mnie będzie gościła
vaniliowoczekoladowamagazyn nadal powstaje, czego dowodem jest jego trzeci numer, który Wam dzisiaj udostępniam :) Z dziewczynami postarałyśmy się, aby i ten egzemplarz był wyjątkowy :) Zawartość publikacji tematycznie obejmuje nadchodzące święta Wielkanocy oraz wiosnę. Mam nadzieję, że każdy znajdzie tutaj coś dla siebie a magazyn będzie miłą lekturą :) Przygotowałyśmy dwie wersje - do obejrzenia i do pobrania
My simple kitchenNadchodzi wiosna, niebawem Wielkanoc. Pora na kolejny numer magazynu "Życie ze smakiem". Jak zawsze, udostępniamy wersję do przeglądania oraz z możliwością pobrania. Ten numer poświęcony jest wiośnie i nadchodzącym świętom wielkanocnym. Wraz z pozostałymi autorkami życzymy Wam miłej lektury oraz korzystania z przepisów. "Życie ze smakiem nr 3" - do pobrania "Życie ze smakiem nr 3" - do przeglądania
Codzienna kuchnia niecodziennawyrzutów sumienia pozwolić na kawałek ciasta - choćby takiego... Biszkopt, kawa, adwokat, czekolada - prawda, że brzmi zachęcająco? Wygląda i smakuje pysznie:) Może ktoś skusi się i przygotuje takie na Wielkanoc? Ja mam je w planach, w wersji z bitą śmietaną jeszcze... składniki: biszkopt: 6 jaj 1,5 szkl cukru 2 łyżki zimnej wody 1 szkl mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej
6nieboWielkanoc to tradycja która jest pięknym świętem i dlatego co roku piekę mazurki, dziś będzie to zając :) Mazurek wielkanocny zając: Składniki na trzy zające 3 szklanki mąki krupczatki 4 kopiaste łyżki cukru pudru 200 g l margaryny 5 żółtek dodatki: rodzynki królowej Helio płatki migdałowe Helio masa orzechowa z kawałkami orzeszków Helio galaretka
Różowa kuchniaskładniki: 200 g mąki orkiszowej lub pszennej 160 g cukru 3 jajka 155 g masła, miękkiego 2 łyżki śmietany sok z 1 małej cytryny *otarta skórka
Domowy Smak JedzeniaZapiekanka to temat przepisu miesiąca w marcu. Jak ten czas leci! Niedługo Wielkanoc! Czas pomyśleć o świątecznym menu. Zapiekanka to idealne przystawka na świątecznym stole, a zapiekanki z ziemniaków z powodzeniem mogą zastąpić tradycyjną ziemniaczaną sałatkę. Zapiekanka z ziemniaków jest praktyczna i łatwa w przyrządzaniu.Można ją przygotować wcześniej, a przed podaniem jedynie odgrzać. Ale zapiekankę można zrobić równeż
codojedzeniakilka ciekawych propozycji z bloga, dla tych którym nie chce się szukać :-P Co jakiś czas będę przygotowywać dla Was takie zestawienia! Dajcie znać co Wy lubicie przygotowywać na Wielkanoc! Do zobaczenia na Instagramie i facebooku
SMYKWKUCHNIPlan na dzisiaj wykonany.Wiosenne porządki mam już za sobą, a więc czas zabrać się za planowanie menu na Wielkanoc. Święta się zbliżają i naszła mnie ochota na coś słodkiego, świątecznego, ale nie skomplikowanego. Typowo świątecznymi ciastami są babki i mazurki,ale na nie będzie czas w przyszłym tygodniu, więc dzisiaj padło na keks,którego bardzo dawno nie jadłam
Bon appetit mon amieWielkanoc to wyjątkowy czas. Na stole goszczą wtedy potrawy, które przygotowujemy czasem tylko raz do roku, np. paschę czy mazurek. Jestem zdania, że nigdy nie powinno zabraknąć czegoś drobnego, czegoś kto każdy w każdej chwili może wziąć do rąk i schrupać :) Te ciasteczka nadają się do tego doskonale! Kruchutkie, dwukolorowe w kształcie jajeczek w smaku podobne do ciastek
Nastoletnie WypiekanieWielkanocy zostało jeszcze sporo czasu, ale już od dzisiaj będę dzieliła się z Wami swoimi pomysłami na świąteczne ciasta i desery. Nie wiem jak u Was, ale u mnie, na wielkanocnym, słodkim stole goszczą zawsze serniki i babki, rzadziej mazurki i ciasta przekładane. Mam dla Was pomysł na małe serniczki na zimno, z makiem i duszonymi jabłkami. Niecodzienne połączenie
Domowa cukiernia EwyDziś chce wam zaprezentować pyszny keks który robię na Wielkanoc. Jest to ciasto pełne pysznych bakalii HELIO " Kwintesencją produktów marki HEL IO GOLD są bakalie pochodzące z najszlachetniejszych ich odmian, charakt ery zujących się nie tylko doskonałym dla danego gatunku smakiem, lecz również niepowtarzalnie dorodnym kształtem." Co tu dużo mówić, produkty pyszne Składniki
Różowa kuchnia