Dostałam "zamówienie" od męża na ciasto owocowe. Pomyślałam, że owsiano-orzechowe robiłam już kilka razy, więc zrobię tym razem inne. Wpadło mi w oko
Zdrowa Kuchnia SowyRzadko jadam makaron, choć jak zjem, to żałuję, że tak rzadko, bo mi smakuje, ale z drugiej strony to niestety pszenica, więc nie za bardzo godna
Zdrowa Kuchnia SowyWieki całe nie jadłam owsianki. Przyszła mi ochota i pomyślałam, że skoro ostatnie moje owsiano-orzechowe wypieki z owocami tak mnie/nas zachwycały, to zrobię sobie podobną
Zdrowa Kuchnia SowyNa pożegnanie lata i malin - placki/pankejki z serkiem wiejskim (z serkiem chyba nigdy w życiu nie robiłam). Nabiału nie jadam za wiele, zimą ograniczam do minimum
Zdrowa Kuchnia SowyKasza jaglana na śniadanie towarzyszyła mi na tyle długo, że zapragnęłam zmian - napatoczył się owies;) Mąki owsianej używam już od jakiegoś czasu, mleko odkryłam niedawno (i
Zdrowa Kuchnia SowyKilka lat temu odkryłam, że pieczenie (a serników w szczególności) nie jest czymś tak trudnym jak całe życie sądziłam. Zaczęłam więc piec i tak mi się
Zdrowa Kuchnia SowyDawno nie robiłam żadnej strączkowej pasty, a w czasie porządków w spiżarni wyszło na jaw, że zapasy strączków mam spore. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyWracam do zup! Przez całe lato nie miałam ochoty na zupę, ale kiedy tylko zrobiło się chłodniej od razu taka ochota się pojawiła. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyBędzie u mnie trochę bardziej amarantusowo w najbliższym czasie, a to za sprawą paczki, którą to paczkę otrzymałam od firmy Ekoprodukt. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyKaszę jaglaną długo, bardzo długo jadłam tylko na słodko - jako śniadanie bądź deser. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyPo warsztatach oliwkowych zaraz na następny dzień ogarnął mnie oliwkowo-kaparowy szał;) Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyMiałam banany do zużycia i ochotę na krem. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyJakiś czas temu zakupiłam i przeczytałam książkę "Dieta bez zbóż" Josepha Mercoli. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyRekomendowany przez Davisa jako chleb powszedni nadaje się do opiekania, jako dodatek do zupy, do smarowania masłem, do zjedzenia z dodatkiem sera czy warzyw. Czyli zastępuje
Zdrowa Kuchnia SowyPoprzedni słodki chlebek bardzo przypadł mi do gustu (a raczej smaku), więc jak tylko zniknął zabrałam się za następny, tym razem ziołowo-czosnkowy. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowy