wegetariańska - 3659 przepisów (strona:69/244)

Odchudzone tiramisu 170

ponieważ zżarłyśmy coś, co tylko z nazwy przypomina ten koszmar dietetyków, mamy czyste umienie, bo ani w biodra, ani w cycki to nie pójdzie. Początkowo nie mogłam zrozumieć wegan i tego nazywania produktów z soi i płyt gipsowych, nazwami typu „żeberka z grilla” lub „kotlet o smaku kurczaka”. Z biegiem czasu przestało mnie to drażnić. Może to taki złoty środek

ladykitchen
Najlepsze książki kulinarne 2016 – Top 10 198

dania można przyrządzić z kiszonek? Baron poleca leczo z kiszonych warzyw, fermentowane zupy, podpłomyki typu pizza z kiszonkami. A na deser? Kiszony rabarbar!   Autor: Aleksander Baron Wydawnictwo: Pascal “Wegan Nerd. Moja roślinna kuchnia” A na stole Alicji rządzą warzywa. Widać to też po pięknych ilustracjach autorki (w końcu nie bez kozery studiowała na ASP). Roślinne przepisy pomagają nam zostać

Ugotowane pozamiatane
Spring rolls z quinoą i dżemem z rokitnika, pełne antyoksydantów i aminokwasów (bez glutenu, bez laktozy, wegańskie) 148

śniadanko jest lekkie, ale jednocześnie można się najeść i wzmocnić odporność. Jest odpowiednie dla alergików i osób, które stosują dietę bez glutenu i bez nabiału oraz dla wegetarian i wegan. Za odporność układu pokarmowego odpowiada rokitnik, który znajdziecie w pysznych dżemach Łowicz 100% owoców, bez dodatku cukru. Owoc granatu podobnie, jak rokitnik dostarczy sporo witaminy C, a świeża kurkuma słynie

Quinoa Raz!
Mus z mango i nerkowców 175

słodko - na bazie świeżego mango i orzechów nerkowca. Proste połączenie składników, które jest naprawdę pyszne! Aby dodać słodyczy, mus przed podaniem możecie polać syropem z daktyli (jeśli jesteście weganami) bądź miodem.  Składniki na 2 porcje: 1 duże, dojrzałe mango 1 opakowanie orzechów nerkowca (100 g) 2 szklanki wrzącej wody ewentualnie 1 łyżka syropu z daktyli bądź miodu Orzechy nerkowca

Ugotować
Sałatka z kuskusem i warzywami 292

pełna kolorów i witamin. Sałatka jest niskokaloryczna i bardzo zdrowa. Doskonała na przyjęcia, lekkie śniadanie lub lunch w pracy. Bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu. Ponadto jest odpowiednia dla wegan i wegetarian.   Z kuskusem możemy przygotować naprawdę smakowite potrawy i sałatki....Dzisiaj zapraszam do wypróbowania sałatki z warzywami, posypanej prażonym słonecznikiem, który dodaje rewelacyjnego zapachu.   Składniki: kuskus

kulinarne odsłony pati
Pełnoziarniste drożdżówki z puree z dyni i dżemem z rokitnika 175

świeżutkie, kiedy są jeszcze ciep ł e 😋 Cudowny zapach drożdżówek rozchodzi się po całym domu....   Aby drożdżówki były odpowiednie dla wegan, wystarczy zamiast masła użyć margaryny roślinnej, a w zamian mleka krowiego użyć mleka sojowego. Zapraszam do wypróbowania 😊 Składniki: ciasto: m ą ka pełnoziarnista 4 szklanki, drożdże suche

kulinarne odsłony pati
Śniadanie dla dwojga - smoothie bowls z quinoą i prozdrowotnymi dżemami 175

witaminę A, B1 i B2, a ponadto K i E.  Dżemy połączyłam z quinoą, która jest pseudozbożem zawierającym najwięcej aminokwasów egzogennych, dzięki czemu jest doskonałym źródłem białka dla wegan i wegetarian, a jednocześnie nie zawiera glutenu.  Zdrowych tłuszczy omega 3 dostarcza awokado (po polsku smaczliwka :), prawda, że ładnie?), do tego całego dobra dodałam garść owoców, trochę orzechów

Quinoa Raz!
Wegetariański gulasz z batatami i czerwoną fasolą 240

Kolejne jednogarnkowe danie obiadowe pełne zdrowych składników, zaliczanych do tzw. „superfoods”. Wegetariański gulasz z batatami i czerwoną fasolą . Danie bez mięsa, bez glutenu, bez nabiału. Świetne dla wegan. http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/01/wegetarianski-gulasz-batatami-czerwona-fasola-healthy-one-pot-dish-superfood-1170x874.jpg The post Wegetariański gulasz z batatami i czerwoną fasolą appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Pasztet z soczewicy z żurawiną 164

Dziś kolejny warzywny pasztet, pochodzący z książki "Jadłonomia". Opcja nie tylko dla wegan, polecam wypróbowanie nawet tylko mięsożernym. Pasztecik jest z nutą słodyczy niesioną przez żurawinę. Całkiem fajny na kanapkę (choć bez chleba też jest pyszny). Smacznego! :) Składniki: 2 szkl. ugotowanej zielonej soczewicy (ok. 200 g suchej) 1 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej (100 g suchej) 4 łyżki suszonej żurawiny

psgotujemy
Od czego zacząć zdrowe odżywianie? 4 podstawowe kroki. 181

blogu, jak bardzo lubię wegańskie przepisy (choć weganką nie jestem). To kopalnia inspiracji, które niesamowicie motywują do porzucenia fast-foodów i sklepowych słodyczy. Moje ulubione blogi: Jadłonomia  Wegan Nerd   Vegeluv Vegeszamanka Hello morning Mniu Mniu Weganizm, spróbujesz? Profil na facebooku   Pamiętaj, że w tym wypadku kluczem do sukcesu są małe kroki! Nawet wykonanie jednego z wyżej

Powiedz dietom nie
MINIMALIST BAKER – PROSTO, SMACZNIE, WEGAŃSKO 177

Dana Shultz, autorka bloga poświęconego nieskomplikowanej kuchni wegańskiej, przekonuje nas w swojej książce, że gotowanie może być bardzo proste. Artykuł MINIMALIST BAKER – PROSTO, SMACZNIE, WEGAŃSKO

COOKMAGAZINE
Pulpety z kaszy jaglanej w sosie paprykowo-pomidorowym 158

Dzisiaj przedstawiam dla Was pulpety z kaszy jaglanej, które są doskonałym pomysłem na obiad dla weganów, wegetarianów i nie tylko.... Mój mąż, który jest zagorzałym mięsożercą, również zjadł je wspólnie ze mną na obiad😊 Pulpeciki mogą jeść również osoby chorujące na celiakie, ponieważ nie zawierają

kulinarne odsłony pati
Rozgrzewający Dahl z czerwonej soczewicy 161

pobudza zmysły. W sam raz na zimow ą  porę. Dahl jest niezwykle aromatyczny dzięki dużej zawartości przypraw. Odpowiednie danie dla wegetarianów i weganów. Kto jeszcze nie próbował tego dania to szczerze polecam. Jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu. Dahl wyśmienicie smakuje z dodatkiem chlebka Naan lub z zwykłym pieczywem

kulinarne odsłony pati
Makowy keks różą nadziany 144

Wyśmienity keks przekładany marmoladą różaną. Można przygotować kilka dni wcześniej, z powodzeniem przetrwa. Pozostanie wilgotny i jeszcze smaczniejszy, gdy smaki się wymieszają. Weganie z powodzeniem mogą zamienić jajka na dwa średniej wielkości banany zmiksowane na mus. 100 g żytniej mąki chlebowej (typ 720) 100 g orkiszowej mąki tortowej 80 g słodziwa, u mnie erytrol 50 g maku 1,5 łyżeczki

Kucharzyca
Kulinarna podróż- ABC na talerzu.Tajlandia 240

sosu rybnego czy sojowego ale za to jaśniejszy. Ma delikatny smak bez posmaku ryb czy owoców morza. Sos ostrygowy świetnie nadaje się do dań mięsnych, makaronów i dań wegetariańskich. Dostępna jest wersja sosu właśnie dla wegetarian, wytwarzana z grzybów zamiast ostryg. Sosu ostrygowego można tylko dodawać do potraw, nie nadaje się on jako dip, czy sos sam w sobie. Najlepiej

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania