wegetariańska - 3659 przepisów (strona:69/244)

Omlet z kiełkami 126

Szybkie i proste śniadanie a jakże pożywne i odchudzające. Taki początek dnia to ja rozumiem, dużo energii i brzuch syty, zachęcam do zrobienia. Podaje wersję dla wegan, wegetarian i mięsożerców. Omlet z kiełkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pudding chia 156

dystrybucją i importem produktów ekologicznych i naturalnych. Posiada bardzo bogatą gamę produktów, w tym o specjalnym przeznaczeniu żywieniowym: produkty bezmleczne, bezglutenowe, bezcukrowe oraz specjalną ofertę dla wegan i wegetarian. Polecam Wam i firmę i produkt. A poniżej moja inspiracja na pudding chia. :) Składniki: 1/4 szklanki nasion chia 400 ml mleka kokosowego syrop z jeżyn owoce: jeżyny, maliny

Garniec Magalie
Wegańskie kiełbaski z puree ziemniaczanym i podsmażoną cebulką 138

Wegańskie kiełbaski z marchewki oraz masła orzechowego mocno doprawione ostrą papryką oraz kolendrą. Podane na musztardowym puree oraz podsmażoną cebulką z majerankiem. Przepis oczywiście może wykorzystać każdy nie tylko weganie. Pamiętajmy, że nie jest obowiązkiem jedzenie mięsa codziennie choć jest to dobre źródłem białka. Możemy taką wegańską opcję przygotować na obiad raz w tygodniu i przekonać się, że warzywa

wysmienity
POLĘDWICZKI Z OSCYPKIEM I ŻURAWINĄ 146

przepisu na polędwiczki wieprzowe zapieczone z oscypkiem i podane z żurawiną. Proste a zarazem wykwintne danie. Z pewnością zachwyci Waszych gości, pod warunkiem, że nie są wegetarianami bądź weganami 😉   Składniki: 4-5 polędwiczek wieprzowych 2 oscypki żurawina cała w słoiczku olej do smażenia sól, pieprz papryka słodka mielona majeranek tymianek Wykonanie: Polędwiczki wieprzowe lekko rozklepujemy i przyprawiamy pieprzem, solą

Kuchnia MagdaLeny
Quinoa bowl z dressingiem z marakui 203

jakiegoś czasu takie miski stały się bardzo popularne, niestety nie wiem skąd się wziął ten pomysł, trochę kojarzy mi się to z kuchnią azjatycką, popularne są wśród wegetarian i wegan oraz w diecie Raw, ale widziałam też mięsne, z owocami morza i z rybami.  Miałam okazję jeść tego typu danie w bardzo fajnej knajpce w Limie, gdzie serwowano potrawy

Quinoa Raz!
Zdrowe zakupy spożywcze #1 :) 178

Edena to sklep ze zdrową żywnością, w którym znajdziesz ogrom przeróżnych produktów - certyfikowanych jako ekologiczne, bezglutenowe, przeznaczone dla wegan, diabetyków, dzieci. Możesz się tu także zaopatrzyć w środki czystości i naturalne kosmetyki. Co zauważyłam i co bardzo mi się spodobało to szczegółowe opisy pod zamieszczonymi produktami. Poznasz kilka informacji na temat danego artykułu, jego właściwościach, zastosowaniu, pochodzeniu itp.  Markę

Zdrowie na języku :P
“Opowiadania drewnianego stołu” – recenzja 137

sałatka czy zupa też raczej się uda.   Książka jest pięknie wydana – w końcu autorka jest stylistką jedzenia. Szczególnie ładne są ilustracje, które przypominają nieco te z książki Wegan Nerd .   Co bym ugotowała z tej książki? Właściwie mogłabym tu wkleić spis treści, ale tak żeby zorientować Was jakich przepisów można się spodziewać. Z napojów ciekawie wygląda owsiane mango

Ugotowane pozamiatane
Odchudzone tiramisu 148

ponieważ zżarłyśmy coś, co tylko z nazwy przypomina ten koszmar dietetyków, mamy czyste umienie, bo ani w biodra, ani w cycki to nie pójdzie. Początkowo nie mogłam zrozumieć wegan i tego nazywania produktów z soi i płyt gipsowych, nazwami typu „żeberka z grilla” lub „kotlet o smaku kurczaka”. Z biegiem czasu przestało mnie to drażnić. Może to taki złoty środek

ladykitchen
Najlepsze książki kulinarne 2016 – Top 10 178

dania można przyrządzić z kiszonek? Baron poleca leczo z kiszonych warzyw, fermentowane zupy, podpłomyki typu pizza z kiszonkami. A na deser? Kiszony rabarbar!   Autor: Aleksander Baron Wydawnictwo: Pascal “Wegan Nerd. Moja roślinna kuchnia” A na stole Alicji rządzą warzywa. Widać to też po pięknych ilustracjach autorki (w końcu nie bez kozery studiowała na ASP). Roślinne przepisy pomagają nam zostać

Ugotowane pozamiatane
Spring rolls z quinoą i dżemem z rokitnika, pełne antyoksydantów i aminokwasów (bez glutenu, bez laktozy, wegańskie) 127

śniadanko jest lekkie, ale jednocześnie można się najeść i wzmocnić odporność. Jest odpowiednie dla alergików i osób, które stosują dietę bez glutenu i bez nabiału oraz dla wegetarian i wegan. Za odporność układu pokarmowego odpowiada rokitnik, który znajdziecie w pysznych dżemach Łowicz 100% owoców, bez dodatku cukru. Owoc granatu podobnie, jak rokitnik dostarczy sporo witaminy C, a świeża kurkuma słynie

Quinoa Raz!
Mus z mango i nerkowców 154

słodko - na bazie świeżego mango i orzechów nerkowca. Proste połączenie składników, które jest naprawdę pyszne! Aby dodać słodyczy, mus przed podaniem możecie polać syropem z daktyli (jeśli jesteście weganami) bądź miodem.  Składniki na 2 porcje: 1 duże, dojrzałe mango 1 opakowanie orzechów nerkowca (100 g) 2 szklanki wrzącej wody ewentualnie 1 łyżka syropu z daktyli bądź miodu Orzechy nerkowca

Ugotować
Sałatka z kuskusem i warzywami 272

pełna kolorów i witamin. Sałatka jest niskokaloryczna i bardzo zdrowa. Doskonała na przyjęcia, lekkie śniadanie lub lunch w pracy. Bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu. Ponadto jest odpowiednia dla wegan i wegetarian.   Z kuskusem możemy przygotować naprawdę smakowite potrawy i sałatki....Dzisiaj zapraszam do wypróbowania sałatki z warzywami, posypanej prażonym słonecznikiem, który dodaje rewelacyjnego zapachu.   Składniki: kuskus

kulinarne odsłony pati
Pełnoziarniste drożdżówki z puree z dyni i dżemem z rokitnika 162

świeżutkie, kiedy są jeszcze ciep ł e 😋 Cudowny zapach drożdżówek rozchodzi się po całym domu....   Aby drożdżówki były odpowiednie dla wegan, wystarczy zamiast masła użyć margaryny roślinnej, a w zamian mleka krowiego użyć mleka sojowego. Zapraszam do wypróbowania 😊 Składniki: ciasto: m ą ka pełnoziarnista 4 szklanki, drożdże suche

kulinarne odsłony pati
Śniadanie dla dwojga - smoothie bowls z quinoą i prozdrowotnymi dżemami 160

witaminę A, B1 i B2, a ponadto K i E.  Dżemy połączyłam z quinoą, która jest pseudozbożem zawierającym najwięcej aminokwasów egzogennych, dzięki czemu jest doskonałym źródłem białka dla wegan i wegetarian, a jednocześnie nie zawiera glutenu.  Zdrowych tłuszczy omega 3 dostarcza awokado (po polsku smaczliwka :), prawda, że ładnie?), do tego całego dobra dodałam garść owoców, trochę orzechów

Quinoa Raz!
Wegetariański gulasz z batatami i czerwoną fasolą 213

Kolejne jednogarnkowe danie obiadowe pełne zdrowych składników, zaliczanych do tzw. „superfoods”. Wegetariański gulasz z batatami i czerwoną fasolą . Danie bez mięsa, bez glutenu, bez nabiału. Świetne dla wegan. http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/01/wegetarianski-gulasz-batatami-czerwona-fasola-healthy-one-pot-dish-superfood-1170x874.jpg The post Wegetariański gulasz z batatami i czerwoną fasolą appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja