Kocham grzyby. Suszone, marynowane, świeże.. pod każdą postacią. Najczęściej goszczą u mnie popularne pieczarki, natomiast dziś lekka odmiana.Wchodząc do "Biedronki" po lewej stronie stoi
CzarnawisienkaIdealne na przekąskę między posiłkami. Orzechy sycą, twaróg dostarcza białka, pieprz pobudza metabolizm, a dzięki cukinii danie dostarcza 1 z 5 porcji warzyw.Składniki:1
CzarnawisienkaNa mecz, na imprezę, po pracy, w trakcie pracy, w szkole, po szkole, przed telewizorem.. wszędzie! Koreczki są idealne na każdą okazję, a te z
CzarnawisienkaTO DANIE RZĄĄĄDZIIIII!!! OH! Jak to danie rządzi! Robię je przynajmniej raz w tygodniu. A to na obiad, a to na podwieczorek, raz nawet na kolacje
Restauracyjka LiterackaJedliście już taką kanapkę? a) TAK b) NIE Jeśli wybrałeś/łaś odpowiedź a) to tylko grzecznie Ci o niej przypominam, gdyż jajeczko jest pokarmem
Restauracyjka LiterackaPomysł na tę zupę podsunęła mi Mamusia :) Delikatny i rozgrzewający krem z marchewki. Można go podać z paluszkami grissini lub - żeby był bardziej treściwy- z drobnym
My Culinary Artróżne nazwy nosi to popularne warzywo w naszym kraju, ale jedno się nie zmienia. Jak dotąd ziemniak nie został zdetronizowany przez żadne kasze, makarony czy ryż
Kulinarny karnet ChristopheraBrukselka, ta delikatna i smaczna kapustka została wyhodowana 200 lat temu przez belgijskich ogrodników. Chwała im za to ,bo jest warzywem bardzo cennym dla naszego organizmu
Kulinarny karnet ChristopheraWielki rarytas dla wegetarian i nie tylko. Elegancki, delikatny ,smaczny na zimno, ale i na ciepło. Stanowi wykwintną przystawkę, dodatek do dania obiadowego albo składnik
Kulinarny karnet ChristopheraŚwięta już za pasem. Czy prezenty są już kupione,pięknie opakowane i...dobrze schowane?Kiedyś tak dobrze schowałem prezencik dla żony ,że znalazła go dopiero na
Kulinarny karnet ChristopheraSkładniki:3 bakłażany 20 dkg groszek zielony blanszowany 1 papryka czerwona pokrojona w kostkę 1 duża cebula pokrojona w kostkę 1 pomidor pokrojony w kostkę
Kulinarny karnet ChristopheraSkładniki : 1 średnia cukinia1 opakowanie sera koziego lub feta1 puszeczka filecików z anchovies2 pomidory dojrzałe1 mała cebula25 g parmezanubazyliasól, pieprzoliwaCukinię pokroić wzdłuż na plastry i posolić
Kulinarny karnet ChristopheraNazwa może trochę przewrotna, ale te placuszki, robi się podobnie jak mielone, z tą tylko różnicą, że zamiast mielenia, ścieramy na tarce. Składniki na 12 placuszków
Kulinarny karnet ChristopheraJarmuż z jabłkami. Co roku z wielka niecierpliwością czekam na jarmuż. Jest to jedna z najstarszych form użytkowych roślin kapustnych. Jego ojczyzną jest rejon Morza Śródziemnego
Kulinarny karnet ChristopheraLamb's lettuce with egg. Składniki. 150-200g roszponki 2 cebule 100g boczku 2 jajka na twardo Sos: 1 ząbek czosnku 1 łyżka aceto balsamico
Kulinarny karnet Christophera