Dzień dobry, Nie planowałam tego dania, ale trafiłam na targu na wyjątkowe, małe bakłażany, które idealnie nadają się do pieczenia. W młodej oberżynie nie czuć jeszcze
Chilli Czosnek i OliwaDo tej pory naleśniki bezglutenowe robiłam zawsze (podobnie jak ciasta, chleby i inne wypieki) z samodzielnie przygotowanej mieszanki mąk bezglutenowych. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowystrukturą. Trudne do odróżnienia. Moja córka stroniąca od typowych flaków, nie chciała tych nawet spróbować (niedowierzała iż można przygotować flaki z grzybów, a jednak dało się). Polecam nie tylko weganom, nam bardzo przypadły do gustu. Pyszności!:-) Inspiracją na te flaczki był przepis znaleziony na Jadłonomii, doprawienie jest już mojego autorstwa, tak samo bowiem doprawiam flaki wołowe, które czasami (choć niestety
Smaczne Zdrowe400g. makaronu rurki (penne) 4 różyczki brokułów Szklanka groszku zielonego ja użyłam mrożonego, ale może być też konserwowy 1 serek topiony szczypiorkowy bądź ziołowy około 100g
NaKońcuJęzykapół opakowania makaronu spaghetti kilka łodyżek bazylii ale same listki 4 łyżki nasion słonecznika oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku 3 łyżki parmezanu
NaKońcuJęzykaMam dziś dzień chyba tuńczykowy ;) najpierw sałatka teraz obiad ale wyszło super.... 200 gram makaronu penne pól puszki tuńczyka w oleju garść pistacji pół szklanki przecieru
NaKońcuJęzykaDiety cd. ;)Na obiad proponuje Kotlety z kalafiora i brokuł z lekkim sosem pieczarkowym... Składniki: pół główki kalafiora 1 szklanka różyczek brokułów 3 garści otrębów
NaKońcuJęzykaWczoraj media straszyły Orkanem i rzeczywiście pod wieczór spadło sporo śniegu i wiało tez konkretnie....Myślałam że jak dziś wstanę z łóżka to zobaczę biały
NaKońcuJęzykaKocham placki ziemniaczane...ale panuje taka wichura na zewnątrz że ostatnią rzeczą na jaką mam ochotę to wyjść do sklepu...Także z kilku pozostałych jeszcze
NaKońcuJęzykarobić to jak najlepiej i przede wszystkim uczyć się od was nowych, wspaniałych rzeczy...I mam nadzieje że pozostaniecie ze mna jeszcze jakiś czas ;) NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE POSTY: 1. Pasztet Wegetariański http://kulinariada.blogspot.com/2013/06/pasztet-wegetarianski.html 2. Souvlaki http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/souvlaki.html 3. Rolada Serowa http://kulinariada.blogspot.com/2013/07/rolada-serowa-z-oliwkami-i-pieczarkami.html 4. Białko http://kulinariada.blogspot.com/2013/06/biako.html 5. Naleśniki Inaczej http://kulinariada.blogspot.com/2013/05/nalesniki-inaczej.html
NaKońcuJęzykaKochani zapraszam na Wareniki czyli inaczej pierogi ;) Typowy specjał kuchni ukraińskiej, Znany i lubiany praktycznie przez każdego pod różnymi nazwami,W Polsce to oczywiście pierogi
NaKońcuJęzykaKochani troszeczkę teorii, gdyż moim ulubionym smakiem jest smak pikantny a wręcz ostry...Będą kiedyś w Frankfurcie polecona została mi "budka" w samym centrum ( nie
NaKońcuJęzykaPrzy okazji urodzin dostałam bardzo gruba książkę z kuchnia wegetariańską znajduje sie tam wieleee wspaniałych przepisów...które specjalnie dla mięsożerców można lekko zmodyfikować, ale u mnie dziś bez zmian czyli Rosti szwajcarska potrawa narodowa , grubo starte ziemniaki z dodatkiem sera lub boczku takie nasze placki ziemniaczane w innym wydaniu zapewne posmakują wszystkim zarówno wegetarianom oraz wszystkim miłośnikom ziemniaków
NaKońcuJęzykaWegetariańskie kotleciki to jedna z tych rzeczy, które mogłaby jeść na okrągło... Milion razy lepsze od mięsnych.. Świetnie smakują z dipem czosnkowym i świeża sałatka z pomidorków...mmmmmm Składniki: użyłam szkl. pojemności 200 ml. 1 szklanka grochu 1 szklanka fasoli karłowatej 1/2 cukinii 1 papryczka chilli 3 ząbki czosnku 1 bułka (bezglutenowa jeśli cierpimy na alergię) sól, pieprz
NaKońcuJęzykaNaleśniki i szpinak to połączenie wprost idealne jeśli chodzi o smak wytrawny tej potrawy, równać się z nimi mogą tylko naleśniki z bananami...mniam ;) ale dziś
NaKońcuJęzyka