Dziś mam dla Was kolejny przepis prosto z Peru. Tym razem wykorzystałam moje ulubione lokalne owoce i świeżego kokosa. Większość składników jest już dostępna w Polsce
Quinoa Raz!Sezon na gruszki i persymony wciąż trwa, powoli zaczyna się na cytrusy. To nadal dobry moment na słodkie sałatki, pomimo, że owocowe bogactwo lata już dawno
Kasia SarnaOrzeszków piniowych nie lubię (choć może lepiej powiedzieć "nie przepadam", bo zależy jeszcze w czym), więc pesto przygotowałam na pestkach dyni - te uwielbiam :) efekt - pyszny dodatek
Kolorowy PrzepisownikChyba większość z nas uwielbia czosnek, ale jest mały szczegół, który powstrzymuje nas od jego bezkarnego pałaszowania . Jest na to sposób, o którym już kiedyś wspominałam
greenscarfNawet największy przeciwnik słodyczy skusi się czasem na coś pysznego,... Artykuł Surowe batony kokosowe pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINECIECIERZYCA W SOSIE POMIDOROWYM to jedno z klasycznych dań kuchni... Artykuł Ciecierzyca w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINENiektórzy z Was już dobrze wiedza, jak uwielbiam eksperymentować i testować nowe ciekawe składniki. Jakiś czas temu w mojej kuchni zagościł czarny czosnek, który podbił moje
Quinoa Raz!T ymi ciastkami z amarantusa skradłem już serce niejednego ciastkożercy. Przepis na nie powstał przez przypadek podczas jednego kulinarnego konkursu, kiedy to dostałem skrzynkę z kilkoma
Food SquareSzybkie koktajle z quinoą już na stałe zagościły w moim domowym menu. Tym razem mam dla Was przepis, który wymyśliłam w Peru, żeby maksymalnie wykorzystać moją
Quinoa Raz!W moje ręcę wpadła nowość od wydawnictwa Marginesy - książka autorstwa Katarzyny Meller "W kuchni mamy i córki". Nie jest to lektura poświęcona kuchni roślinnej
Kasia SarnaTaki koktajl to wielka bomba witamin! Nie tylko dodaje mnóstwa energii, ale także ładuje nasz organizm wieloma składnikami - ważnymi dla naszego organizmu! Dużo mogłabym napisać o
Di gotujeKolejny banalny i prosty przepis na śniadaniową pastę, która składa się właściwie z dwóch składników - tofu i suszonych pomidorów, a jej wykonanie zajmuje tyle, co przeczytanie
Bananowe PoleTofu samo w sobie nie jest szczególnie aromatyczne. Znamy jednak... Artykuł Smażone marynowane tofu pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEMiałyśmy z Nina dylemat, bo ona chciała na obiad makaron a ja zupę, no to zrobiłam zupę z makaronem. Wiem, że można kupić jeszcze w sklepach
greenscarfMiałam ostatnio apetyt na chałkę, a ponieważ nigdy nie robiłam jej samodzielnie, postanowiłam wziąć się za pieczenie. Poszukiwałam przepisu w Internecie i tak trafiłam na chałkę
Kasia Sarna