Nie ma nic lepszego u progu zimy, jak rozgrzewająca gęsta zupa i to najlepiej z orientalną nutą, która przywodzi na myśl cieplejsze zakątki naszego globu ;) Mam
Quinoa Raz!Faza na kaszę jaglaną trwa – tym razem jagielnik z ciasteczkami oreo. Bardzo efektowny, nie za dużo pracy, a jaki pyszny! Inspiracja od Veganbandy (przepis zmieniony, maksymalnie
Qlinarnie i QlinarnieCaponata zwana jest też sycylijskim bigosem. Jak pisze Marta Dymek na swojej Jadłonomii : "O caponacie można napisać książkę, nie wiadomo do końca skąd się wzięła
Moje Małe CzarowanieDziś przesyłam przepis prosto z ojczyzny quinoy ;) Nie mam tu zbyt dużo czasu na gotowanie, ale nie byłabym sobą, gdybym będąc w Peru, nie stworzyła czegoś
Quinoa Raz!HUMMUS Z PIECZONEJ DYNI to jedna z najsmaczniejszych wersji tej... Artykuł Hummus z pieczonej dyni pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINENie wiedziałam czy mam ochotę na danie słodkie czy słone, więc zrobiłam coś pomiędzy ;) Czytaj więcej »
Kasia SarnaZ racji braku obiadu, musiałam wymyślić coś na szybko. Dotargałam dynię do domu, obrałam, pokroiłam, upiekłam.. i ugotowałam zupę. W tajskich rytmach, z domieszką curry
CzarnawisienkaNie jestem weganką. Nie dałabym rady, po prostu :) Ale kiedyś czytałam artykuł o produkcji domowego mleka roślinnego i tak mi się spodobał, że stwierdziłam: Czemu nie
Kuchnia w czekoladzieMiałam jedną dynię napoczętą i pilnie musiałam ją zagospodarować, i właśnie to curry powstało w ten sposób, że wrzucałam na patelnię to co mi w ręce
greenscarfZnacie mnie już prawie dwa lata i już chyba wiecie, że poza wszelkim curry najbardziej lubię wytrawne tarty (prawidłowa nazwa to quiche). Jest to rodzaj obiadu
greenscarfWarzywa na patelnię są idealne, gdy mało czasu na gotowanie. Aby danie było bardziej odżywcze, warto dodać kaszę zamiast ziemniaków (u mnie miks: jaglana i gryczana
Qlinarnie i QlinarnieLekko, ale do syta. Wegańsko – bo ostatnio mięso jemy średnio dwa razy w tygodniu. Sezonowo – bo ze świeżym szczypiorem i chrupiącą kalarepą. Po chińsku – bo z
Karo in the KitchenRóżne rzeczy robiłam z kaki, ale nigdy napoju. Dlatego gdy znalazłam ten pomysł na stronie gourmandeinthekitchen.com, od razu wzięłam się za przygotowanie. Czytaj więcej »
Kasia SarnaSezon na przetwory co prawda dobiegł już końca, ale niedawno mama nazbierała mnóstwo małych jabłuszek z pigwowca (często nazywa się je pigwą, ale właściwa pigwa to
FitKot20 listopada zapraszamy na pierwszą edycję Wege Festiwalu w Katowicach. Zapowiada się naprawdę duża wege impreza w regionie! Wielu wystawców promujących wege styl życia i obfite
COOKMAGAZINE