Wege Piątek Bardzo proste a niezwykle smaczne placuszki ziemniaczano - marchewkowe z dodatkiem pora wywodzą się z kuchni skandynawskiej (rarakor). Małe placuszki często serwowane są jako kanapeczki
Codzienne GotowanieZa dzisiejszy obiad dostałam od Miśki 10/10, to ona test główną testerką moich makaronów i to z jej zdaniem się liczę jeżeli chodzi o tego typu
greenscarfNie wiem czy wiecie, ale poprzedni tydzień przeleżałam w łóżku, pod kocem, z kosmicznym zapasem chusteczek. A dokładniej niedużym Mount Everestem chusteczek. Uwierzcie mi, nie
Gotuj z Blue RavenPyszna biała kapustka gotowana z dodatkiem przecieru pomidorowego i koperku Ostatnio robiąc gołąbki zostało mi troszkę kapusty, a że nie lubię jak coś się w mojej
Mój pomysł naPysznych zup z dyni jest całe mnóstwo a ja dziś zapraszam na tajską wersję. Pomysł ściągnęłam od Marty Dymek, która wróciła świeżo z wojaży po Azji
Moje Małe CzarowanieJesienną i zimową porą pogoda nas nie rozpieszcza, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby w naszej kuchni nie sprawić sobie potraw, które przypomną nam odrobinę
Bananowe PoleNiby nic nadzwyczajnego, ot taka sobie prosta sałatka z kilku składników, które akurat miałam pod ręką, ale za to dzięki tym smakowi quinoy, ostrej papryczki i
Quinoa Raz!W listopadowej piekarni Amber przyszła kolej na bułki, które wybrała i przetestowała dla nas Kasia, Autorka bloga Posadzone i Zjedzone . Są one inspiracją ze strony King
Weekendy w domu i ogrodzieZawsze przygotowywałam zupę dyniową pikantną. tak przygotowałam ją pierwszy raz i tak już zostało... Ostatnio miałam okazję spróbować krem dyniowy lekko słodki i choć
Smaczne ZdroweWegetariańskie kotlety i pasztety często przyjmują mięsne nazwy, jednak ich smak przeważnie nie ma nic wspólnego z mięsem - jedynie wizualnie je imitują. Z tymi kotlecikami jest
Kasia SarnaBarszcz czerwony - zupa idealna na święta jak i w chłodne dni, ponieważ jest lekko pikantna, ostra oraz czosnkowa w smaku. Barszcz czerwony idealnie smakuje podany z
UgotowaćNajlepszy kisiel to kisiel domowy, pachnący owocami. Przygotowuj e się go szybko, niemal tak szybko jak z torebki. A jest o niebo pyszniejszy. Przygotowałam dzisiaj kisiel
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePrzepyszna w smaku szarlotka, która jest przy okazji zdrowszą wersją popularnej i lubianej szarlotki. Bez jajek, bez mąki, bez glutenu z żadnego innego składnika, a więc
Kolorowy PrzepisownikKapusta stożkowa jest łatwiejsza w uprawie i lepiej się przechowuje niż pekińska, bardzo dobrze znosi transport. Jej liście są bardziej kruche i soczyste niż np. liście
Qlinarnie i QlinarnieJ esień lubię przede wszystkim za dwie rzeczy: piękne kolory spadających liści oraz oczywiście dynie. Te drugie towarzyszą mi w kuchni od późnego lata po Boże
Food Square