wątróbka drobiowa z cebulą - 642 przepisów (strona:7/43)

Staropolski rosół 98

oraz wołowinie. Gotuje się dość długo, ale efekt końcowy jest wart tego czekania.  Składniki: * jeden średni kurczak (około 1.5kg) (bez piersi) * 500g wołowiny  * 1 cebula * 6 drobiowych  wątróbek  * 2 średnie marchewki  * 1 duża pietruszka * 1 liść laurowy * wegeta, pieprz * woda * makaron do rosołu Kurczaka myjemy i porcjujemy. Grzbiet, udka oraz skrzydełka wkładamy do dużego(...)kurczak się już gotuje i woda się zagotuje, powstaną szumowiny które należy zebrać. Przykręcamy ogień i dodajemy nasze przyprawy (liśc laurowy, łyżka wegety, 1/4 łyżeczki pieprzu) oraz obrane warzywa. Cebulę nabijamy na widelec i podpalamy na palniku aż powstaną na niej czarne plamy. Taką cebulę dorzucamy do rosołu. Od momentu wrzucenia wszystkich warzyw i dodatków, gotujemy na małym ogniu przez

Klasyka Gotowania
Pizza z wątróbką, gruszką i serem pleśniowym 161

wody 2 szklanki mąki pszennej chlebowej 25 g drożdży pół łyżeczki cukru płaska łyżeczka soli 3 łyżki oleju oraz mąka do podsypywania Dodatki: 200 g sera żółtego 1/2 cebuli 4 wątróbki drobiowe 1 mała lub pół dużej gruszki ok. 2/3 trójkąta sera pleśniowego majeranek 3 łyżki zielonego pesto olej Wątróbkę oczyścić z białych włókien, pokroić na kawałki im podsmażyć(...)papierem do pieczenia i podsypanej mąką (ja użyłam teflonowej, więc ten etap pominęłam). Poczekać kilkanaście minut, by ciasto na blasze nieco podrosło. W tym czasie przygotować dodatki. Zetrzeć ser. Cebulę pokroić w piórka, a ser pleśniowy i gruszkę w plastry, ser przeciąć dodatkowo na pół. Ciasto posmarować pesto. Wyłożyć starty ser, gruszkę, wątróbki, cebulę i wątróbkę. Posypać majerankiem. Blachę

Czerwień i błękit
PASZTET Z INDYKA 172

też użyłam foremki w kształcie zajączka. Taki pasztet może stanowić fajną świąteczną dekorację stołu. Składniki: 1 kg fileta z indyka 300 g podgardla wieprzowego bądź słoniny 300 g drobiowej wątróbki 2 cebule czosnek  1 bułka kajzerka  3-4 jajka 3-4 liście laurowe  4 ziarna ziela angielskiego  szczypta chili  1 łyżeczka czubata czerwonej czubrycy

Niespełnione zdolności kulinarne
Świąteczny pasztet z jajkiem 284

Pasztet z łopatki i wątróbek to mój kolejny domowy przysmak na wielkanocne śniadanie. 800 g łopatki bez kości 500 g wątróbek drobiowych 2 cebule 1 duży ząbek czosnku 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 średniego selera 1 bułka namoczona w mleku 2 jajka surowe 8 jajek ugotowanych sól morska do smaku świeżo mielony pieprz do smaku świeżo mielona gałka muszkatołowa

Kolorowa kuchnia Elki
Wątróbka z warzywami 127

gorzka i bardzo twarda. Ta smażona z warzywami i białym winem jest bardzo smaczna, spróbujcie będziecie zachwyceni. Dla mnie w smaku idealna taka jak powinna być. Składniki: ½ kg drobiowej wątróbki 3 cebule 1 ząbek czosnku 1 duże   winne jabłko 1/2   papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 150 ml wina wytrawnego białego 3 czubate łyżki mąki pszennej 5 łyżek oleju

Wanilia i Kardamon
Wątróbka kurza w pomidorach. 121

lubią i przygotowuję ją bardzo często. Moja córka ma tylko jedną odpowiedz- Łeeee.... Jednak w takim wydaniu smakuje zupełnie inaczej. Polecam.        Składniki; 30 dag drobiowej wątróbki 2 cebule kilka pomidorków koktajlowych 4 łyzki przecieru pomidorowego garść pomidorowych czipsów (niekoniecznie) sól, pieprz ,słodka papryka ,pół łyżeczki tymianku, 1 łyzeczka cukru 3 łyzki oleju 2 zabki czosnku

Radość kipiąca uśmiechem.
Smażona wątróbka drobiowa z cebulką 642

małe kawałki, z dużą ilością cebuli (czasem 1:1), gdyż   wtedy ma lepszy smak, nie jest taka sucha i szybciej się ją smaży. Składniki: ½ kg wątróbek drobiowych 2 duże cebule (lub więcej) Ok. 30 – 50g margaryny Sól Pieczywo Wątróbki myjemy, okrawamy z żył etc. i kroimy na drobniejsze kawałki. Obraną cebulę kroimy w plastry. Na patelnie rozpuszczamy margarynę, następnie

Smakowy Raj
Smażona wątróbka z cebulką 138

zarazem pyszne danie, którego koniecznie trzeba spróbować. U mnie podane z gotowanymi ziemniakami, tłuczonymi z masłem i mlekiem, oraz kiszonymi ogórkami. Wyborne zestawienie. SKŁADNIKI 500 g wątróbki drobiowej 3 duże cebule olej rzepakowy sól, pieprz WYKONANIE Wątróbkę dobrze umyć, wyciąć żyły i pokroić na mniejsze kawałki. Cebule obrać i pokroić w piórka lub kostkę. Na patelnię wlać około 3 łyżki

Passions hobbies life
Wątróbka ze śliwkami 132

pada na wątróbkę. Tym razem sama postanowiłam ją przygotować. A dlaczego śliwki? Może dlatego, że to śliwki z działki mojej mamy, pyszne i ekologiczne.... 400 g wątróbki drobiowej 1/2 szklanki mleka 3 czerwone cebule 2-3 łyżki oleju 1 łyżka masła ok 15 średnich śliwek sól  pieprz  Wątróbkę oczyścić i namoczyć kilka minut w mleku. Cebulę pokroić

Jemy Pijemy
wątróbki drobiowe smażone z cebulką, papryką i miodem 123

wątróbki z cebulą i papryką składniki  dla czterech osób 750 g wątróbki drobiowej 2 niewielkie cebule 1 papryka czerwona 2 łyżki masła 2 łyżki smalcu(najlepiej gęsiego)  1 łyżka miodu sól, pieprz szczypta majeranku gałązka szczypioru sposób przygotowania Myjemy i oczyszczamy z błon wątróbki, oprószmy je pieprzem oraz odrobiną majeranku i odkładamy na 10-15 minut w chłodne

Miód i pieprz
Wątróbka drobiowa z jabłkowo-pomarańczową nutą 149

przygotowaniu, tania i bardzo popularna w naszych rodzinnych domach potrawa. Wątróbka przygotowana z jednej strony klasycznie z cebulą, ale z nadaniem odrobiny słodkości dzięki jabłkom i pomarańczom. Takie połączenie smakowe, do tego kasza perłowa czynią wątróbkę królewskim daniem obiadowym. Składniki: 600g wątróbki drobiowej mleko 3 cebule 1 jabłko 2 pomarańcze 1 szklanka bulionu drobiowego 10 łyżek mąki pszennej 3 łyżki(...)Pomarańcze obrać, pozbawić białej błonki, pokroić w kostkę, jabłko również obrać i pokroić w kostkę. 3. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na maśle extra z dodatkiem miodu. Dodać jabłko, pomarańczę, podlać bulionem drobiowym, doprawić solą, pieprzem i dusić kilka minut. Następnie dodać usmażoną wątróbkę, wszystko delikatnie wymieszać i dusić pod przykryciem jeszcze 5 minut. 4. Wątróbkę podawać z kaszą perłową ugotowaną

Szalona Kuchnia Eweliny
Wątróbka z jabłkiem i cebulką 143

dodaje taki przepis jednak tak przyrządzona wątróbka właśnie mi smakuje i to nawet bardzo. Jest delikatna, a dodatek cebuli i jabłka bardzo do niej pasuje nadając temu daniu ciekawy smak. Wątróbka z jabłkiem i cebulką SKŁADNIKI: 400 g wątróbki drobiowej 1 duża cebula 1 jabłko szklanka mleka sól pieprz olej do smażenia Wątróbkę myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, następnie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Buon appetito – kuchnia włoska z historią w tle 147

dania, miejsce w żołądku bardzo nam się przyda! Bruschetta i crostini z pasztetem z wątróbek Rozpuszczamy na patelni sporą ilość masła i szklimy na nim 1 białą cebulę. 500 gr wątróbek drobiowych pozbawiamy wszelkich żyłek i tłuszczyków i dorzucamy na patelnię z cebulą. Dodajemy kilka listków posiekanej szałwii i listki z kilku gałązek rozmarynu. Gdy wątróbka jest już lekko podsmażona

Patchwork
Dieta 4 dni 1550 kcal (B:120g W:160g T:53g) 115

Propozycja przygotowania Uwagi: - Kasza gryczana – 1 woreczek (100 g) Wątróbka drobiowa (200 g) - cebula – 1 szt. (100 g) - pieczarki – 5 szt. (100 g) - pomidorki koktajlowe – 5 szt. (100 g) 2 porcje: Kaszę gryczaną ugotować. Cebulę i pieczarki pokroić w plasterki, poddusić na wodzie, dodać pokrojoną wątróbkę drobiową. Podduszać na wodzie. Do wątróbki dodać ugotowaną kaszę gryczaną i pokrojone pomidorki, wymieszać

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Zapiekanka z wątróbką i ryżem 141

czasu lubię, a ta wyjątkowo smaczna była. Mąż dodał paprykę, jabłka, cebulę, marchewkę, moją ulubioną mozzarellę, trochę selera, doprawił, zapiekł i coś tam wyszło :))) Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 1 duża cebula 1 woreczek ryżu papryka czerwona większa marchewka 3 jabłka świeże oregano starta mozzarella kawałeczek selera sól różowa Wątróbkę podsmażamy z cebulką, selerem, pokrojoną w kostkę papryką i marchewką

kruche babeczki