wątróbka drobiowa z cebulą - 642 przepisów (strona:2/43)

Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulką 192

przygotowania i tani obiad - wątróbka drobiowa podana z cebulą i duszonym jabłkiem. Aby danie miało nieco inny smak, całość posypałam suszonym cząbrem. Jak dla mnie wątróbka podana ze słodko-kwaśnym jabłkiem to strzał w dziesiątkę! Uwielbiam takie połączenia smaków :) Zachęcam do przygotowania.  Składniki na 4 porcje: 0,5 kg wątróbki drobiowej 3 średniej wielkości cebule 3 średniej wielkości jabłka

Ugotować
Wątróbka drobiowa z pomidorami 174

wątróbki drobiowej - wątróbka z pomidorami i cebulą. Za wątróbką przepadam, choć przyznam, że muszę mieć na nią odpowiedni dzień. Dzisiaj proponuję Wam klasyczną wątróbkę z cebulką i dodatkowo duszoną w pomidorach. Taki troszkę eksperymentalny smak, ale muszę przyznać, że całkiem udany. Wielbiciele podrobów na pewno będą zachwyceni!  0,5 kg. wątróbki drobiowej 2 cebule 4 pomidory 2 łyżki przecieru

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Dietetyczna wątróbka drobiowa (nie pryska) 129

Wątróbka drobiowa tym razem w wydaniu dietetycznym, bo nie smażona na patelni, ale upieczona w piekarniku. Po tym eksperymecie nie wiem, czy jeszcze kiedykolwiek będę smażyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
tradycyjna wątróbka drobiowa z cebulą 190

wątróbkę drobiową, która jest delikatniejsza w smaku od wieprzowej i bardziej miękka. Przygotowana oczywiście z cebulą, która doda soczystości potrawie i genialnie współgra z jej aromatem. Składniki : 500g wątróbki drobiowej 2 cebule 1/2 szklanki mleka 3 łyżki margaryny 4 łyżki mąki pszennej sól i pieprz Sposób przyrządzenia : wątróbkę oczyszczamy z żyłek i przerostów, kroimy w cienkie plastry, płuczemy w wodzie

zobacz ich smak
Wątróbka drobiowa z jabłuszkiem i malinami 220

Wątróbka drobiowa z jabłkiem i malinami - 500g wątróbki drobiowej - 2 cebule - 4 kwaśne jabłka (najlepiej szara reneta) - słoiczek malin  - 200g ryżu 3 kolory - 100 ml octu balsamicznego - 100 ml czerwonego wina wytrawnego - świeżo mielony pieprz - sól - łyżka cząbru suszonego Wątróbkę oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy mlekiem, w którym przechowujemy około godziny. Po godzinie wylewamy mleko, wątróbkę osuszamy

Sajkofanka smaku
DROBIOWA WĄTRÓBKA NA KOŁDERCE Z MŁODEJ CUKINII 184

witamina C). Dlatego wciąż szukam nowym smaków i składników, z którymi mogłabym ją przyrządzić. No bo w końcu ... ile razy można jeść wątróbkę z cebulą???  Mój nowatorski przepis z drobiową wątróbką w roli głównej przypadł nam baaardzo(...)gustu. Kołderka z cukinii, na której podałam wątróbkę fajnie komponowała się z podsmażonymi podrobami. Na blogu jest już przepis na  gulasz z wątróbki drobiowejwątróbkę w sosie pomidorowym ,  wątróbkę z cebulą - tradycyjnie ,  wątróbkę z kolorową papryką  - jest w czym wybierać :))) Składniki: 700g wątróbki drobiowej 2 młode cukinie kilka pieczarek 2 młode pory 2 młode marchewki

Walijskie Pichcenie
Wątróbka z cebulką, czyli obiad wykonany telefonem, siłą woli i Panem Mężem 204

Posługując się wspomnianym ekwipunkiem i taktyką szantażu małżeńskiego o dowolnej tematyce (byle skutecznej!) , zmusić Pana Męża do wyprawy na łowy do pobliskiego sklepiku osiedlowego. Wymagana zdobycz to: wątróbka drobiowa, siatka cebuli, fasolka szparagowa, mały worek ziemniaków . Krok 3: Stosując wymienione wyżej instrumenty perswazji, zapodać Panu Mężowi bojowe zadanie spreparowania składników obiadowych : obranie, umycie, odstawienie w garnku z wodą przygotowanych(...)się gospodyni domowa to trochę czarownica jest! - bynajmniej wedle słów Pana Męża) . Mieć po 20 minutach gotowy smaczny i treściwy błyskawiczny obiad ! Składniki na porcje dla 2 osób: WĄTRÓBKA: 400g wątróbki drobiowej mąka - do obtaczania przy smażeniu 2 średnie cebule olej - do smażenia sól i pieprz - do smaku  FASOLKA SZPARAGOWA: 400g zielonej fasolki szparagowej 1 łyżka masła 1 łyża

Grunt to przepis!
WĄTRÓBKA DROBIOWA Z CEBULKĄ 88

tego dania nie trzeba wcale dużo czasu spędzić w kuchni, wystarczy usmażyć wątróbkę i cebulę. To najprawdopodobniej najprostszy i najbardziej znany sposób na przyrządzenie wątróbki. Pamiętajmy jednak, że wątróbkę należy posolić dopiero po jej usmażeniu, wtedy wyjdzie krucha i miękka :) Składniki: * 500 g wątróbki drobiowej * 2 cebule * olej do smażenia * mąka do obtoczenia wątróbki * sól i pieprz Wykonanie: Wątróbkę dokładnie

Zrób to smacznie
Pasztet pieczony z mięsa z rosołu-pychotka! 270

mięsa i warzyw z rosołu(może być drobiowe ,wieprzowe,wołowe,obrane z kości,do tego marchewka,cebula,seler,pietruszka-co macie w rosole) 3 jajka 25 dag wątróbki drobiowej 1 cebula ząbek czosnku łyżeczka suszonego lubczyku(lub inne zioła) 4 łyżki bułki tartej sól pieprz łyżka masła Przygotowanie: Mięso z rosołu(bez kości i chrząstek )razem z warzywami z rosołu

Swojskie jedzonko
Gulasz z wątróbką i warzywami 179

podsmażoną z cebulka, ewentualnie z jabłkiem. Tym razem postanowiłam trochę urozmaicić to danie i wyszło równie smaczne. Można podać z ziemniakami, pieczywem czy kaszą. Składniki: 400 g wątróbki drobiowej duża cebula duża marchew 5 średnich ogórków konserwowych łyżeczka koncentratu pomidorowego sól i pieprz lubczyk (suszony) łyżka masła Przygotowanie Wątróbkę płuczemy, oczyszczamy i kroimy na kawałki. Podsmażamy ją na patelni. Cebulę

e-PrzepisyKulinarne
Pasztet z wątróbki drobiowej bez pieczenia 84

wątróbki drobiowej , a raczej pasta z wątróbki , czy jak to woli smarowidło z wątróbki drobiowej , nie wymagający pieczenia i idealnie nadający się do kanapek ;-) Składniki Wątróbka drobiowa 500g Marchew 4 marchewki Cebula 1 duża Masło The post Pasztet z wątróbki drobiowej bez pieczenia appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
WĄTRÓBKA Z CEBULĄ TRADYCYJNIE 127

Wątróbka ma pewnie tyle samo zwolenników co przeciwników... ja osobiście nie przepadam za wieprzową, ale co innego drobiowa. Raz w miesiącu serwuję rodzince na obiad  smażoną drobiową wątróbkę z cebulą. Uważam, że to smaczny, szybki i tani obiad. Rewelacyjnie komponuje się jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, albo po prostu ze świeżą bagietką(...)Składniki:ok 1kg  cebuli600 g wątroby drobiowej łyżka sklarowanego masła do podsmażenia cebuliolej do smażenia wątróbkisólpieprz majeranekWykonanie:Wątróbkę  myjemy i oczyszczamy bardzo dokładnie, pozbawiając ją wszelkich białych błonek.Ponownie myjemy i odsączamy na sicie. Kroimy w paski. Cebulę obieramy i kroimy w krążki. Masło rozpuszczamy na patelni, cebulę smażymy na złoty kolor. Na drugiej patelni

Walijskie Pichcenie
Pasztet z królika 176

przyjemnością  zapraszam do obejrzenia przepisu.   SKŁADNIKI: mięso  z królika ok. 1,5 kg 1/2 kg. surowego boczku lub podgarla 20 dag wątróbki drobiowej 2 udka  z kurczaka włoszczyzna na rosół 1 cebula ziele angielskie, liście laurowe  sól, pieprz gałka muszkatołowa majeranek suszony 2 ząbki czosnku 3 jajka 1 łyżka tartej bułki WYKONANIE: Mięso z królika(...)wypłynięciu szumów, wodę wylewamy, płuczemy mięso  i zalewamy czystą wodą i zagotowujemy.  Dodajemy włoszczyznę,  ziele angielskie oraz liścia laurowe, a także podpieczoną cebulkę cebulę oraz   drobiową wątróbkę. Gotujemy wszystko, aż do miękkości mięsa, podrobów i włoszczyzny. W między czasie gotujemy boczek do miękkości, ale w osobnym garnku. Miękkie mięs z królika i podroby studzimy i obieramy

W kuchennym oknie Ewy
Wątróbka w sosie pomidorowym 118

Dzisiaj proponuję prosty przepis na wątróbkę w sosie pomidorowym z dodatkiem marchewki. Składniki: 600 g wątróbki drobiowej duża cebula duża marchew 80 ml przecieru pomidorowego sól, pieprz mąka Przygotowanie Cebulę kroimy w piórka, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wątróbkę myjemy, dokładnie oczyszczamy z białych błon, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Każdy kawałek obtaczamy w mące

e-PrzepisyKulinarne
Pierogi z wątróbką 116

wątróbki. Pierogi są pyszne i bardzo syte. Składniki (ok 30 pierogów): Ciasto: • 350 g mąki pszennej • duża szczypta soli • 180 ml ciepłej wody • łyżka oleju Farsz: 350 g wątróbek drobiowych 2 cebule zioła prowansalskie sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie Wątróbkę płuczemy, oczyszczamy i smażymy na patelni z posiekaną cebulą. Przyprawiamy i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie mielimy w maszynce

e-PrzepisyKulinarne