Składniki: 1 jajko 1 pomidor 1 łyżeczka otrębow 1/3 papryki czerwonej Sok z 1/2 cytryny 1/4 sałaty Przygotowanie: Jajko ugotować na twardo, zdjąć z palnika i
CzarnawisienkaZa każdym razem kiedy serwuję tę zupę, proces konsumpcji przez Osobę zaczyna się jednakowo: Pierwsza łyżka zupy trafia do ust Osoby. - Co to za zupa? - Osoba
Restauracyjka LiterackaKurczę, ale to dobre! To jest tak dobre, że moja znajomość języka ojczystego jest zbyt uboga, by wyrazić czy opisać ten niebiański smak. Zawsze serwuję falafel
Restauracyjka LiterackaSkładniki: 200 gram piersi kurczaka 250 gram brokuła, dzielimy na różyczki 100 gram makaronu sojowego 1/2 puszki kukurydzy 1/2 bulwy kopru włoskiego cebula dymka
Mango PapajaSkładniki: Kliknij aby powiększyć 1 kalafior 0,5 kg pieczarki 25 dkg. groszek zielony mrożony 20 dkg. ser mozzarella 1 garść posiekanych włoskich orzechów Przygotować sos
Kulinarny karnet ChristopheraSupergwiazda jesienna, dynia, to niekwestionowana piękność ogrodów. Duża, złocista, wprost promieniuje radością i smakiem. Pojawia się i znika, a naprawdę warto ją pokochać. Można z niej
Kulinarny karnet ChristopheraTykwanik ,to placek bułgarski i jak wynika z nazwy pieczemy go z tykwy czyli dyni. Ciasto: 1,5 szkl. mąki pszennej 25 dag masła 2 jajka
Kulinarny karnet ChristopheraSkładniki: 3 bakłażany 20 dkg groszek zielony blanszowany 1 papryka czerwona pokrojona w kostkę 1 duża cebula pokrojona w kostkę 1 pomidor pokrojony w kostkę
Kulinarny karnet ChristopheraSkładniki : 1 średnia cukinia 1 opakowanie sera koziego lub feta 1 puszeczka filecików z anchovies 2 pomidory dojrzałe 1 mała cebula 25 g parmezanu bazylia sól
Kulinarny karnet ChristopheraSkładniki: 1 duża młoda kapusta 0,5 kg łopatka wieprzowa 0,5 kg szynka wieprzowa 2 cebule 1 bułka namoczona w mleku 1 jajko 2 łyżki
Kulinarny karnet ChristopheraSkładniki: 3 kalarepki 0,5 kg mięso mielone 1 cebula 1 bułka namoczona w mleku 1 jajko sól, pieprz, Mięso przygotować tak, jak na kotlety mielone
Kulinarny karnet ChristopheraSkładniki na 6 - 8 średnich pomidorów. 0,5 kg szynka wieprzowa 1 jajko 1 mała bułka 1 cebula w kostkę , przesmażona 1 łyżka śmietany kwaśnej
Kulinarny karnet ChristopheraNazwa trochę przewrotna, ale danie pyszne. Wynalazki, dlatego, że pomiędzy dwa plastry bakłażana i ser, można włożyć np. szynkę konserwową i pomidora w plastrach czy
Kulinarny karnet ChristopheraSkładniki: 2 średnie brokuły 1 łyżka masła 3 łyżki płatków migdałowych lub orzechów ulubionych 100 g sera żółtego 60 g mąki 4 jajka 3 łyżki śmietany
Kulinarny karnet ChristopheraZiemniaki po gospodarsku z kominka na wigilijnej kapuście. Mam w swoim domu doskonały fiński kominek, który świetnie ogrzewa cały dom. Opalany jest drewnem. Pomyślałem, że
Kulinarny karnet Christophera