Złota polska jesień najwyraźniej dobiega końca, a od dziś będzie już tylko bura, chłodna i deszczowa. I tak długo to trwało, jak na nasze polskie warunki
Matka ŻywicielkaW zamrażalce miałam jeszcze kilka szparagów, więc postanowiłam przygotować z nimi omlet. Proste i szybkie śniadanie. Z pewnością powtórzę to połączenie, gdy znów zacznie się sezon
Pasja SmakuNa obiad lub kolacje. Każda pora jest dobra na pyszną tartę :) Tym razem wersja z porem, kurczakiem doprawionym suszonymi pomidorami i bazylią oraz ogórkiem kiszonym i
Mienta blogMoja rodzinka uwielbia ostatnio wszelkiego rodzaju placuszki. Były już placuszki z cukinii, były z cukinii i bakłażana , dziś wykombinowałam z cukinii i ziemniaków. Wyszły
Smaczne ZdroweZ jesienią kojarzą mi się mocno warzywne sosy oraz mięso. Robi się chłodniej, więc chyba dlatego mam ochotę na "cięższe" jedzenie. Przepis na ten makaron był
Pasja SmakuOd 2-3 lat w przydomowym ogródku hodujemy krzaczki z papryczkami chili. Fajnie mieć stały dostęp (niestety tylko w okresie letnio-jesiennym) do stałego źródła ostrości
Pasja SmakuPotrawy wegańskie coraz bardziej mnie zaskakują, oczywiście jest to zaskoczenie bardzo pozytywne. Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na smakowite flaczki z... boczniaków. Dla niewtajemniczonych mogą
Smaczne ZdrowePomysł na ciasto z kukurydzą podpatrzyłam dawno temu i już od dawna przybierałam się, żeby wypróbować to ciasto...ale zawsze coś stało na przeszkodzie
Moje domowe kucharzenieAle jaja , tym razem na patelni w postaci kolorowego omletu. Dodatki to kurki i kolorowe pomidorki. Polecam Wam przygotować na śniadanie lub kolację omlet z kurkami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięByłam pewna że kwiaty cukinii zjem już ostatni raz a tutaj taka niespodzianka i wczoraj w ogródku znalazłam jeszcze kilka dorodnych sztuk. Będą na kolację jak
Magiczne Życie MartyJak to zwykle bywa niektóre smaki powstają przez zupełny przypadek. Miałam dziś w planie robienie faszerowanej papryki na zapas. A że sezon paprykowy zbiega się z
Buniabaje w kuchniJesienna zupka baardzo grzybowa. Przygotowałam ją na bazie świeżych leśnych grzybów z dodatkiem grzybów suszonych, które nadały zupie super zarówno aromat, jak i smak
Smaczne ZdroweDla wszystkich wielbicieli pesto (ale myślę iż nie tylko), mam przepis idealny. Znaleziony tutaj ( klik ), od razu skradł nasze serca. Świetne jako zamiennik masła
Smaczne ZdroweJakie ogórki lubicie najbardziej, małosolne, kiszone, konserwowe?. Jak dla mnie najlepsze są właśnie małosolne. Najlepsze na 3 dzień są twarde i czuć w nich wszystkie przyprawy
RAROSSASkładniki: pojedynczy filet z kurczaka 1/4 zielonej papryki średnia cukinia 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki oliwa szklanka passaty
Moja smaczna kuchnia