obiad. Z drugiej strony wyglądem przypomina nieco sałatkę, którą można zaserwować jako przystawkę czy kolację. Tak czy inaczej jest to pyszne połączenie makaronu, tuńczyka i sporej ilości kolorowych warzyw... Składniki: 250g makaronu świderki, 2 jajka, puszka tuńczyka w oleju, łyżka kaparów, 4 małe pomidorki, 250g brokułów, 150ml jogurtu naturalnego, 100ml majonezu, ząbek czosnku, sól, pieprz, 2 łyżki czarnych oliwek, szczypta
Z miłości do słodkościmale kabaczki 1 papryka czerwona 1 cebula jarzynka pieprz mielony tymianek Warzywa myjemy Obieramy cebule, dzielimy na cwiartki i kroimy Papryke kroimy w duza kostke Kabaczek obieramy i kroimy w plasterki Wszystko razem podgrzewamy stopniowo dorzucajac cebule, papryke i na koncu kabaczek Doprawiamy przyprawami wedlug gustu smakowego Wszystko
Klaudynkowa kuchniaTego typu dania często goszczą u mnie w okresie, kiedy warzyw jest w bród i ma się w związku z tym ochotę wykupić połowę straganu. Tutaj połowa straganu jak najbardziej się przyda;) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowyliści kapusty pekińskiej na dno parownika - w przeciwnym razie parownik nieodwracalnie zmieni kolor na różowy (ale może nie wszystkim to przeszkadza :) ) TUTAJ znajdziecie instrukcję jak przygotowywać mięsa i warzywa na parze
My Culinary ArtKotlety schabowe w wersji z warzywami. Bez jajek i bułki tartej. Panierowane wyłącznie w przyprawach i mące (pszennej lub bezglutenowej). Idealne do ziemniaków ale i do kanapki. Składniki: schab bez kości olej do smażenia sól, pieprz, majeranek czerwona papryka cebula czosnek (opcja) Przejdź do przepisu
w kuchni i w ogrodzieKotlety schabowe w wersji z warzywami. Bez jajek i bułki tartej. Panierowane wyłącznie w przyprawach i mące (pszennej lub bezglutenowej). Idealne do ziemniaków ale i do kanapki. Składniki: schab bez kości olej do smażenia sól, pieprz, majeranek czerwona papryka cebula czosnek (opcja) Schab myję i kroję na kotlety. Zazwyczaj z pół kilograma mięsa wychodzi mi 8 kotletów. Te muszą być
prawdziwe jedzenieprzygotowanej wcześniej marynaty na kilka godzin dzięki czemu mięso wychodzi smaczne, miękkie i soczyste w środku. Polecam serdecznie Post Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujemarchewki 1 cukinia 4 łyżki oleju 2 łyżki oliwy Panierka: 1 jajko 4 łyżki bułki tartej Przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do ziemniaków, masala fish, bazylia, oregano Przepis: Warzywa obieramy (skrobiemy), kroimy, mieszamy je w oliwie i przyprawach do ziemniaków, bazylii i oregano itd. Układamy na blaszce w piekarniku (nagrzanym do 180C) i pieczemy ok. 20 minut. W międzyczasie pstrąga
Emcia Pichcioliwek podsmażamy ząbki czosnku pokrojone na plasterki i obraną i pokrojoną w piórka cebulę, gdy zacznie pachnieć, dodajemy umytą i osuszoną, pokrojoną w kostkę cukinię oraz paprykę. Dusimy, aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy umyte, osuszone, pokrojone w kostkę pomidory i oregano przyprawiamy, mieszamy. Dusimy, aż sos zgęstnieje
Moja smaczna kuchniazapiekankę wg Pascala, którą lekko zmodyfikowałam. Zamiast boczku dałam pierś z kurczaka i wzbogaciłam ją o dodanie kukurydzy. Polecam. Post Makaronowa zapiekanka z kurczakiem i warzywami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeObiad może i banalny, ale jakże smaczny. Wszyscy znamy gulasze i każda gospodyni/arz :) ma swój ulubiony . Dzisiaj chciałabym przedstawić mój z marchewką i pieczarkami- wybór warzyw i dodatków do gulaszu jest ogromy- więc tutaj może nas ograniczyć jedynie nasza wyobraźnia. Zachęcam do spróbowania mojego przepisu :) Polecam. Zaczynamy: Składniki: około 1 kg wołowiny 3 marchewki 200 gr drobnych pieczarek
Smaki Edytyplacki Blachę wykładamy papierem i pieczemy ok 15 min w 160-170 st. Paprykę kroimy w cienkie paski, cebulę w krążki a pomidory w plastry. Na każdym placku układamy warzywa, pokrojone oliwki i szczypiorek. Doprawiamy wszystko czosnkiem granulowanym i posypujemy serem. Zapiekamy jeszcze
Olikowa kuchniaDzisiaj zdrowa i smaczna propozycja na grilla, szaszłyki z marynowanym mięsem z warzywami. Danie bardzo proste, smaczne i szybkie w wykonaniu. Zawsze się sprawdza na imprezach przy grillu. Mięso (ja użyłam łopatki wieprzowej) marynujemy około 4 godzin w marynacie z miodu, oleju i przyprawy do mięsa wieprzowego. Na 1,5 kg mięsa cała paczka przyprawy, 2 łyżki miodu i około
SMYKWKUCHNIlimeta olej przygotowanie: Łososia kroimy w paski marynujemy przez około godzinę w sosie teriyaki. Skrapiamy limetą. Smażymy na oleju podlewamy łyżeczką sosu sojowego jasnego. Posypujemy świeżą kolendrą. Warzywa (cebula, pieczarki, cukinia, papryka, kukurydza) i namoczone grzyby Mun, smażymy w woku dodajemy przeciśnięty czosnek, pokrojony w drobną kosteczkę świeży korzeń imbiru, chili. Podlewamy sosem sojowym ciemnym, octem ryżowym, słodkim
SMYKWKUCHNIblogu 2. Brokuły z krewetkami i sezamem dla ułatwienia przepis znajduje się już na blogu 3. Kapusta pekińska po chińsku dla ułatwienia przepis znajduje się już na blogu 4. Warzywa po azjatycku przepis: cebulę, marchewkę, cukinię i koper włoski -fenkuł, kroimy w długie słupki, smażymy w woku, dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku, chili, sos sojowy ciemny, łyżeczkę octu ryżowego, przyprawę - "KOTANYI
SMYKWKUCHNI