Domowa tortilla to smaczne i zdrowe danie. Zawiera delikatne mięsko z piersi kurczaka, chrupiąca sałatę i kolorowe warzywa. Doskonale sprawdza się na każdej imprezie i na
Kuchnia z widokiem na ogródolejem blachę skórą do góry i włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekranika (funkcja grill, 3 półka) i piec przez 20 minut. Po tym czasie dołożyć paprykę (skórą do góry) i cebule (cebule posmarować po wierzchu olejem) i piec kolejne 20 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Ugrillowane warzywa pozostawić do ostygnięcia. Formę do tarty wysmarować maragryną. Po upływie
Gospodyni Miejskaostygły i damy im trochę czasu na integracje z octem ;) Opublikuje w najbliższym czasie kila domowych sprawdzonych przez innych sposobów na różne warzywa w occie... Dziś zapraszam na cebule...Jeden z moich ulubionych dodatków do potraw z grilla, mięs, kanapek itp. Składniki na 3 słoiki 500 ml. ja zużyłam: 15 cebul średniej wielkości 3 liście laurowe pieprz ziarnisty
NaKońcuJęzykatosterze, aż będzie chrupiące. Następnie posypuję ziołami prowansalskimi i papryką słodką mieloną. Dzięki temu chleb nabiera wyrazistego smaku, niczym ten z grilla. Na wierzch kładę plasterek polędwicy z kurczaka. Dzisiaj jednak zabrakło w mojej kuchni dodatku warzyw, a zazwyczaj są to pomidory i ogórki kiszone. Także polecam ten dodatek. Takie dwie grzanki mają ok. 145 kcal. (polędwica = 2x 20kcal
All My Fit LifeSkładniki: 2 ogórki 3 pomidory 4 ogórki konserwowe 1 cebula dymka ze szczypiorem 3 łyżki jogurtu greckiego sól pieprz Warzywa myjemy (ogórka obieramy ze skórki
Mango PapajaPstrąg z grilla - to moje pierwsze podejście do tak przyrządzonej rybki i bardzo udane. Pstrąg jest smaczny i soczysty a ości ładnie odchodzą. Rybkę podałam z grillowanym chlebkiem oraz sałatką z grillowanych warzyw przepis dostępny tutaj . składniki: 2 pstrągi 1 mała cytryna sól z pieprzem Kamis kilka gałązek natki pietruszki kawałek masła olej do skropienia Pstrągi dokładnie oczyścić
Monia miesza i gotujeTrochę inne szaszłyki, z mięsa mielonego. Idealne na grilla. Świetne są z różnymi dodatkami. Kiedyś przygotowywałam je podobnie do tradycyjnych mielonych, dzisiaj dla odmiany w innej wersji. Inspiracją był przepis z kolorowej prasy. Wyszły przepyszne, do tego sos czosnkowy na bazie jogurtu, dowolna sałata lub grillowane warzywa i mamy szybki, przepyszny obiad, idealny na upalne, letnie dni. Świetne są także(...)łyżkę bułki z mielonym siemieniem lnianym. Z mięsa uformować podłużne ruloniki i okleić nimi patyczki (nadziać je). Można delikatnie posmarować oliwą z oliwek (ja pominęłam). Smażymy (przewracając) na rozgrzanym grillu do przyrumienienia. U mnie ok.15 minut. Podajemy z sosem czosnkowym, lub dowolnie. Sos czosnkowy: - 2-3 ząbki czosnku - 1 łyżka majonezu (nie trzeba) - jogurt typu bałkańskiego (10%) - świeżo mielony pieprz
Smaczne ZdroweJogurt rozbełtać z jajkiem, musztardą i kremowym serkiem. W dużej misce wymieszać kolejno : ryż, warzywa, tuńczyk i kukurydzę. Połączyć całość z jogurtem. Wyłożyć do żaroodpornego naczynia. Na wierzchu ułożyć najpierw plasterki cukinii, a potem żółty ser. Piec bez przykrycia przez 25 minut, następnie ustawić funkcję ,,grill" i piec jeszcze kolejne 5 minut. Smacznego
Kuchnia Ellieprzez 15 minut. Łososia umyć, osuszyć, lekko oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć na podpieczonych warzywach. Kawałki łososia posmarować pozostałym serkiem i posypać schłodzoną kruszonką. Temperaturę obniżyć do 180°C, piec przez 12-15 minut, w zależności od grubości filetów. Na ostatnie 2 minuty włączyć opcję grill, żeby wierzch się przyrumienił i zrobił chrupiący. Smacznego! Przepis dodaję do akcji
Pełny talerzzasmakował i przyrządzam z nim różne dania. Przygotowałam taką pyszną rybkę z grilla. Pstrąg wyszedł pyszny a w smaku wyraźnie czuć posmak oleju sezamowego. składniki: 500-600 g filetu z pstrąga łososiowego 2 łyżki musztardy Kieleckiej grillowej 4 łyżki oleju sezamowego + do skropienia warzyw 1 łyżka sosu sojowego 200 g pomidorków koktajlowych 2-3 garście rukoli Z filetu ryby
Monia miesza i gotujePołączenie świeżej sałaty, warzyw, jajka oraz sosu koperkowo - ziołowego i musztardy francuskiej daje nam świetną sałatką, będącą idealnym dodatkiem do potraw z grilla lub lekką przekąską na upalne dni. Składniki - mieszanka sałat - 2 pomidory - 1 ogórek - 4 jajka - czerwona papryka - 2 łyżki musztardy francuskiej - ½ szklanki sosu koperkowo - ziołowego Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe(...)Ciebie to będzie dosłownie chwila a dla mnie miły gest doceniający moją pracę i poświęcony czas. Z góry dziękuję. Wykonanie Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać. Warzywa umyć, osuszyć. Pomidory pokroić na 8 części, jajka na ćwiartki. Ogórka obrać i pokroić w słupki. Z papryki usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w paski. Warzywa i jajka ułożyć na sałacie
Świat Smakudelikatnie olejem lub masłem roślinnym, na jej dno wylewamy trochę sosu u układamy warzywa przekładając co któreś plasterkiem sera. Gdy ułożymy już wszystkie plasterki polewamy zapiekankę resztą sosu. Tak przygotowana pieczemy max 30 minut w temp. 180 C, po czym zmieniamy opcję w piekarniku na „grill” i przyrumieniamy jeszcze 10 minut. Smacznego
greenscarfprzyprawami. Formujemy 4 duże i grube kotlety. Mocno ubijamy i oklepujemy. Kładziemy na grilla na 4-5 minut z każdej strony. Przekładamy na deskę i dajemy mu odpocząć dwie minutki. Spodnią część bułki smarujemy solidnie sosem czereśniowym, układamy sałatę, na nią mięso. Na mięso dajemy warzywa, znów łyżeczkę sosu (opcjonalnie tradycyjny ketchup z majonezem w stosunku 1:1, tj. łyżka
BaRepasmajeranku, sól /do smaku/ -Gotować przez ok.20 minut/do miękkości selera/. -Warzywa zmiksować na gładkie puree /jeśli będzie za gęste, dodać wody lub bulionu/. -Doprawić do smaku . Zupę wlać do żaroodpornych miseczek lub wazy , posypać serem i wstawić do piekarnika pod rozgrzany grill, aż ser się rozpuści. Podawać z pieczywem ,grzankami lub paluszkami
Zakamarki mojej kuchnizapraszam Cię do polubienia naszej strony na Facebook'u. Kliknij tu. Przepisy są szybkie i łatwe, potrzebujesz tylko kilka składników i parę minut. Polecam Ci Domową Vegetę z ekologicznych warzyw i przypraw. Kup już teraz w promocji 10 zł zamiast 14 zł! Zajrzyj do Organic Farm Shop. Klik. Proponuję tak smarować pieczywo nie tylko podczas diety , lekkie kanapki(...)zimne przystawki na imprezę. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich gości , przygotuj moje orzeźwiające Smoothie truskawkowe z Wit. C dla ochłody. Tu znajdziesz przepis. Klik. Jeśli szukasz pomysłu na sałatkę na grilla , polecam: Dietetyczna sałatka z botwinki i jajka, czyli co musisz przygotować na grilla . Tu znajdziesz przepis. Klik. Składniki: (to zestaw na 4 porcję, pomnóż razy tyle, ile potrzebujesz) Chudy twaróg
IzaGotujekuchni serbskiej. To moja pierwsza przygoda z przetworami, a do zrobienia ajvaru zachęciło mnie to, że jest zrobiony z pieczonych warzyw. Muszę przyznać, że jest wyśmienity!;) Można użyć go jako bazę sosów paprykowych, jako dodatek do mięs z grilla lub po prostu do kanapek. Przepis pochodzi z bloga OlgaSmile , ale zmniejszyłam proporcje o połowę. Wyszło mi 4 nieduże słoiczki(...)godziny. Cebulę i czosnek siekamy drobno i smażymy na odrobinie oleju. Z pomidorów zdejmujemy skórkę i dusimy na niewielkim ogniu, papryczkę siekamy drobno i dodajemy do pomidorów. Wszystkie warzywa dodajemy do pomidorów, blendujemy. Następnie dodajemy przyprawy, ocet oraz olej i dusimy razem około 30 minut. Pasta powinna być lekko słodkawa, jeśli nie jest należy dodać cukier. Gorącą pastę nakładamy
Czerwona PorzeczkaSałatka grecka to element który od kilku lat pojawia się na każdym ogórkowym grillu, Polacy ją pokochali. Tyko czy te sałatki na pewno są greckie? Cóż odbiegają zazwyczaj od pierwowzoru bo do klasycznej sałatki nie dodaje się ani salaty, ani sosu winegret, co często robimy. Proste warzywa, feta i oliwa to wszystko co potrzebujemy by ja zrobić. Nic więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikSałatka grecka to element który od kilku lat pojawia się na każdym ogórkowym grillu, Polacy ją pokochali. Tyko czy te sałatki na pewno są greckie? Cóż odbiegają zazwyczaj od pierwowzoru bo do klasycznej sałatki nie dodaje się ani salaty, ani sosu winegret, co często robimy. Proste warzywa, feta i oliwa to wszystko co potrzebujemy by ja zrobić. Nic więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik"Uwielbiam sezon letni. W te ciepłe, słoneczne miesiące jem 2,3 a może nawet 4 razy więcej owoców i warzyw niż zwykle. Choć przyznam szczerze, że
Słodkie Przyjemnościsuszone oregano, bazylia Wykonanie: Bakłażana kroimy wzdłuż w plastry. Rozgrzewamy patelnię grillową, elektrycznego grilla lub zwykłego, co kto ma po ręką :-). Bakłażana smarujemy oliwą z tej strony (najwygodniej będzie pędzelkiem), którą będzie smażony. Smażymy go 2-3 minuty na dość mocnym ogniu. Teraz smarujemy oliwą wierzch warzywa i przekładamy na drugą stronę, smażymy. Przyprawiamy solą i ziołami. Znowu odwracamy, chwlię
Kulinarne przygody Gatity