może patelnię i mój ukochany rondelek linii Salneto Black Stone ? Rondelek od pierwszego wrażenia mnie zauroczył wyprofilowanymi bokami, które ułatwiają przelewanie płynów. Zresztą rondelki używam kilka razy dziennie. Patelnia do naleśników ? Też się przyda w kuchni, nie tylko do naleśników, ale do jajek, placuszków i innych fajnych dań. Wszystkie produkty nie boją się piekarnika, więc dania można przygotować nie tylko(...)komiksu, obrazki z każdego etapu przygotowania i dodatkowe opisy każdej ilustracji. Mój nastoletni syn uwielbia tą książkę, mimo, że gotować potrafi całkiem nieźle, ale fascynatem gotowania nie jest :) DO WARZYW . Ja nie wiem dlaczego właściciel sklepu tak nazwał ten sklep, ale to dla mnie ogromna kopalnia różnych kuchennych przedmiotów, markowych, porządnych, drogich i tańszych. Często tam zaglądam
Blondynka Gotujewarzywa w przydomowym ogródku, ten wie, że to co gotujemy w sezonie letnim jest uzależnione od tego, co tam akurat dzisiaj wyrosło na grządce ;). Toteż w mojej kuchni od pewnego czasu rządzi rytm przyrody, dając mi możliwość kreatywnego tworzenia potraw. Dziś rano przyniosłam świeże fenkuły, cebule, cukinie, kilka pomidorów, gałązki tymianku oraz kilka listków oregano i stworzyłam z nich niesamowicie(...)wyrabiamy masę. Z masy formujemy niewielkie klopsiki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju z dwóch stron na rumiano. Usmażone kotlety odkładamy na talerz, na tej samej patelni smażymy fenkuł, gdy trochę zmięknie dodajemy cebulę i smażymy, aż się zeszkli, a następnie dodajemy cukinię i jeszcze chwilkę smażymy (około 2 minuty), dodajemy odłożone wcześniej klopsiki. Pomidory obieramy
Rozpustne gotowaniedzieciństwem. Zawsze robiliśmy je z jabłkami i czasem mama dorzucała rodzynki. Obowiązkowo jedliśmy je z cukrem pudrem :) Do racuchów można dorzucić każde owoce (lub, jak w tym przepisie - warzywa) i zawsze będą pyszne. Dzisiaj proponuję je w mniej tradycyjnej wersji, bo w połowie zrobione z mąki razowej, ale w smaku nie są ani odrobinę gorsze, a nasz organizm będzie szczęśliwszy(...)dodajemy do niego pozostałe składniki i mieszamy drewnianą łyżką. Ponownie odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, tym razem na trochę dłużej, u mnie to było ok. 30 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką wykładamy porcje masy (1,5 łyżki = 1 racuch) i smażymy racuszki na małym ogniu z obu stron. Przy smażeniu pierwszej strony można przykryć patelnie pokrywką. Podajemy posypane
chili & sugarPrzepis zdecydowanie na studencką kieszeń! Kotlety ziemniaczane, z jak najmniejszą ilością tłuszczu. Wiele osób uważa ziemniaki za tuczące i pozbawione wartościowych składników... a tak nie
CzarnawisienkaDelikatne pulpeciki z indyka w aromatycznym sosie pomidorowym z papryką i czerwoną fasolą to pomysł na pyszny i sycący obiad. Idealne do odgrzania na drugi dzień
Oryginalny smakFaszerowane patisony – to idealny pomysł na przystawkę, zachwyca nie tylko kolorem ale przede wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Najlepsze przepisy z pomidorami w jednym miejscu. Zapraszam do wspólnego gotowania! Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia z papryką
Moja smaczna kuchniaUwielbiam ciasto francuskie zarówno w wersji na słodko, jak i na ostro. Z farszem mięsnym, serem czy też słodkimi kremami i owocami – każde smakuje idealnie
Ostra na SłodkoNic dodać, nic ująć. Kto kocha makarony tak samo jak ja, zakocha się w tym daniu natychmiast po jego spróbowaniu. Dajcie znać w komentarzach jak smakowało
JaglusiaKolejna odsłona makaronu, tym razem podana z łososiem, cukinią i kremowym, włoskim serkiem mascarpone. Kto jest, tak samo jak ja, wielkim miłośnikiem makaronów i nie może
JaglusiaArbuz i oscypek razem - słodkie i słone w jednej misie? Czemu nie, kompilacje smaków można próbować tworzyć na nieskończoną ilość sposobów, także spróbujcie sami taaaakiego arbuza
zobacz ich smakZainspirowana pewnym blogiem postanowiłam to oto cudo ugotować bo od razu, gdy tylko zobaczyłam takie ciekawe danie, ślinka mi ciekła. A na szpinak miałam ochotę nieziemską
Mango Papajajakie witaminy jest bogaty a także podane wszystkie witaminy jakie zawiera. Od 8 miesiąca dania składają się głownie warzyw. wtedy możemy podać już w zasadzie każde warzywa w kombinacji z ryżem czy też kaszą. W tym dziale znajdziemy także wiele inspiracji. Dania, szczególnie te po 10 miesiącu bez problemu można podać także dorosłemu. Oczywiście po uprzednim doprawieniu(...)pokrywie naczynia miksującego. 7. Podawaj po wystudzeniu do ok. 37C - danie po 10 m-c życia. Wersja tradycyjna; Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na patelnie dodajemy masło, wrzucamy marchew i chwilę smażymy. Dorzucamy umyty ryż, podlewamy odrobiną wody i gotujemy. Co jakiś czas mieszamy aby nie przywarło. W razie potrzeby dolewamy po odrobinie wody. Kiedy ryż
Radość kipiąca uśmiechem.kardamonu, gorczycy i pieprzu. sól i pieprz ziołowy do smaku Wykonanie: Pierś z indyka myję, osuszam ręcznikiem papierowym i kroje w kosteczkę, wrzucam na rozgrzana patelnie i smażę. Marchew pokrojoną w kostkę dodaje do indyka i razem dusze i podsmażam. Dodaje suszony szczypiorek,szczypiorek niedźwiedzi ,ziele angielskie, liść laurowy sól i pieprz. Wątróbkę drobiową myje wycinam(...)przypraw bardzo grubo rozdrobnionych lub w całości np. ziarna gorczycy. 1 szt. PdP VEGA Smaczuś a 40 g - Przyprawa typu Vegeta, zawiera mniej soli a więcej smaku. Zawiera suszone warzywa, przyprawy i sól. Niektórzy nasi klienci używają także tej przyprawy do sporządzania rosołku niskokalorycznego. 1 sz. Pasztet wielkanocny (Turbo Smak CN) a 40g - Mieszanka przypraw do świątecznego pasztetu. Pasztet
Różowa kuchniaCukinia to takie wdzięczne warzywo... Danie tyle możliwości co dynia, bo w obu przypadkach można używać nawet do słodkich wypieków! U mnie jednak w roku cukiniowego ciasta nie było, ale za to często robię różnego rodzaju placki. Zazwyczaj na kolację, ale tym razem w ramach obiadu, dlatego mam dla Was przepis :) Te placki z cukinii są pyszne! Czosnek niedźwiedzi daje(...)placki ziemniaczane, dlatego pojawiła się uwaga o dostosowaniu ilości mąki - jeśli soku będzie dużo zwiększamy ilość) i odstawiamy na kilka minut, by ciasto odpoczęło. W tym czasie rozgrzewamy na patelni niewielką ilość oleju rzepakowego. Łyżką wykładamy ciasto na gorący olej i formujemy placuszki, smażymy z obu stron na rumiano, odsączamy nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym
Kolorowy Przepisownik