udka - 4428 przepisów (strona:194/296)

udka kurczaka w przyprawie paella z orzechami pieczone... 209

Składniki: udka kurczaka całe 4 duże, przyprawa Paella z orzechami Royal Brand 1 opakowanie, kucharek 1 łyżka, olej rzepakowy - ile potrzeba z ud kurczaka odciąć nadmiar tłustej skóry i kuperki, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym każde udo natrzeć olejem nalanym ciut na dłoni, włożyć do miski mieszankę przypraw Paella z orzechami wymieszać i wsypać na uda, ponacierać z każdej strony

W Mojej Kuchni Lubię
Kurczak w kurkach 226

Składniki 30 dkg kurek 30 dkg filetów z udka kurczaka 1 cebula 10 dkg masła 1 śmietana 18 % (200 ml) 1/2 szklanki białego wytrawnego wina 1 łyżka mąki 2 … Czytaj dalej Kurczak w kurkach

czarrna od kuchni
Udka kurczaka w czerwonym winie 169

pełne garbników, nie przepadam za takim ). Natomiast idealnie nadawało się do wykorzystania w kuchni. I tak powstało prezentowane danie. Wyszło lepiej niż myślałam. A sos po prostu - niebo. Składniki: Udka z kurczaka ( ta grubsza część, ja miałam 7 dużych ) Czerwony knorr do mięs Sól Czosnek granulowany 2 cebule Wino czerwone półwytrawne Wykonanie: Kurczaka przyprawiamy czerwonym knorrem do mięs, solą

Smaki Ewy
Warzywa z piekarnika 310

skrapiamy olejem. Na blaszce z papierem do pieczenia układamy warzywa i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 160 st. C. Dodatkiem może być każde mięso a u nas pieczone udko z kurczaka. Smacznego

Maminek kulinarny
Chicken Curry 159

minut na średnim ogniu. Dodajemy do naszego głównego dania,i tuszymy około 15-20 minut.razem z kolendrma posiekaną Pierś z kurczaka szybko dochodzi jeśli będziecie robić np,udka czy baraninę wiadomo że czas się wydłuży. Smacznego. Podajemy z chlebem Naan przepis znajdziecie na mojej stronie w etykiecie kuchnia Indyjska

Viola cooks with passion
R'fissa 190

Następne czar-mary z kuchni pysznej i tak bogatej w smaki Składniki: 4 udka z kurczaka 3-4 cebule plus jedną dodamy pod koniec 1 łyżka imbiru 1 łyżka pieprzu 1/2 łyżka soli ale w miedzy czasie podczas kosztowania możemy dodać więcej szczypta cynamonu 100g zielonej soczewicy 1 łyżka czubata kozieradki musi być namoczona na całą noc olej

Viola cooks with passion
Zupa pomidorowa 151

ViolaPassion SKŁADNIKI: około 1 kg kurczaka (mogą być same udka,czy skrzydełka) 2 pory 2 pietruszki korzeń 3 marchewki 2 cebule 1 seler  liście laurowe 2 ziarnka ziela angielskiego natka pietruszki  koperek świeży wedle życzenia Sól,pieprz do smaku W razie konieczności kostka rosołowa koncentrat pomidorowy śmietana rzadka 18% Potrzebujemy większego garnka.  pieprz,sól do smaku

Viola cooks with passion
Zupa pomidorowa 145

jest przerabiana ze znanego nam rosołu. Zupę ugotowałam na  kaczce. Składniki: Pozostałe części z kaczki który został nam po poprzednim daniu. ( Kręgosłup, skrzydła ,szyjka ,nadmiar tłustej skóry z udek) 1 cebula opalona nad ogniem 2 kostki rosołowe 4 marchewki obrane i przecięte na 4 wzdłuż 2 pory 1 Seler korzeń 2 korzenie pietruszki Pieprz, Koncentrat pomidorowy cała tubka Śmietana

Viola cooks with passion
Kurczak pieczony na kiszonej kapuście 249

Przepis na smaczne danie obiadowe czyli kurczaka pieczonego w piekarniku z kiszoną kapustą. Składniki: ok. 1 kg udek z kurczaka (mogą być skrzydełka, ćwiartki, piersi) 500 g kapusty kiszonej cebula 200 g pieczarek 150 g koncentratu pomidorowego sól, pieprz, papryka ostra Przygotowanie Części z kurczaka oczyszczamy, posypujemy solą, pieprzem i papryka. Odstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. Cebulę kroimy

e-PrzepisyKulinarne
Paprykarz z kurczaka. 252

smaku uzyskać przy użyciu minimum tłuszczu. Z pewnością warto to zrobić, bo węgierski obiad na polskim stole może być strzałem w dziesiątkę! Składniki: 500 g kurczaka (ulubione części - piersi, udka, z kostkami lub filety) 1 duża cebula 1 pomidor 1/2 łyżki smalcu lub oleju 1 łyżka słodkiej papryki w proszku 1 czerwona papryka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1/2 łyżki mąki

zadanie-gotowanie
Bulionetka warzywno- mięsna (domowa kostka rosołowa) 199

duży seler 1/4 kapusty białej 1 duży por 1 duża cebula 3 gałązki lubczyku 2 gałązki selera 3 ząbki czosnku 700ml rosołu drobiowo-warzywnego Mięso drobiowe z 5 udek 250g soli 15 ziarenek pieprzu 6 liści laurowych 12 ziaren ziela angielskiego 50ml oleju rzepakowego Sposób przygotowania:  1. Warzywa: marchew, pietruszkę, selera obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Cebulę obieramy

Kuchnia w czekoladzie
Kurczak jerk po karaibsku z warzywami 199

karaibsku z warzywami gwarantuje Wam niezapomniane wrażenia smakowe, węchowe, a także estetyczne, bo jest po prostu ładny :)   Składniki: ok. 1 kg kurczaka w kawałkach (najlepiej pałki lub udka) 1-2 czerwone cebule ok. 0,5 kg ziemniaków, najlepiej czerwonych, ale mogą być też zwykłe (wtedy najlepiej młode) 300 g marchewki baby (może być mrożona, przed użyciem rozmrozić) albo zwykłej

Pociąg Do Kuchni
Souvlaki – greckie szaszłyki z kurczaka 319

świeżą sałatką z chrupiących, mieszanych sezonowych warzyw. Pyszny sposób na kurczaka – lekki i dietetyczny, ale pełen smaku i aromatu. SKŁADNIKI 500g mięsa z kurczaka – piersi lub wytrybowane udka 3 łyżki oliwy z oliwek 7 łyżek soku z cytryny 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonego oregano 2/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki mielonego pieprzu

Karo in the Kitchen
Indycze podudzia (wyluzowane) podwójnie faszerowane 126

Kiedy znudzi mi się jakieś danie, to wymyślam coś, żeby urozmaicić menu. A że święta za pasem więc okazji nie brakuje. Pamiętacie moje faszerowane udka z kurczaka ? Ten przepis do dziś cieszy się ogromnym powodzeniem. Albo przepis na kurczaka faszerowanego (wyluzowanego) ....? To też był Wasz ulubiony przepis. Dzisiaj mam dla Was podobny przepis na danie z drobiu. Tym razem bardziej

Kuchnia u Krysi
Rosół z kluchami 161

Zachciało mi się rosołu z kluseczkami..zazwyczaj robiłam lane kluseczki, takie małe ..a tym razem są kluski..a raczej kluchy ..i też było pysznie. skrzydełka , udka lub porcje rosołowe 2 marchewki 1 cebula (opalona w całości nad płomieniem kuchenki gazowej 1 por [biała część] sól, wegeta liście laurowe ziele angielskie koperek Marchewkę obrać, cebulę opalić ,kurczaka umyć.Wszystkie składniki umieścić

Moje domowe kucharzenie