Szybki obiad w orientalnym stylu.Danie proste,efektowne i blyskawiczne w wykonaniu,wlasciwie robi sie samo.Praca przy wykonaniu dania ogranicza na wymieszaniu skladnikow marynaty,obtoczeniu w niej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!suszonymi śliwkami tażinu z kurczaka z pomidorami i miodem. Tażin z kurczaka z kiszonymi cytrynami i oliwkami - Djaj Mqualli z książki "Kulinarne wyprawy Jamiego" Jamie Oliver przepis na 4-6 porcji Składniki: 1.5 kg kurczaka (całego podzielonego na ćwiartki lub udek i podudzi) ze skórą i kośćmi oliwa 2 bulwy kopru włoskiego, każda pokrojona
Chilli Czosnek i Oliwaporcja 480 kcal) 2 woreczki ryżu basmati 600 g mięsa z udek kurczaka 1 szt. brokuła - 500 g 1,5 łyżki oleju sezamowego sól, pieprz podprażony na suchej patelni sezam - 1 łyżka Sos teriyaki: 100 ml wody 50 ml sosu sojowego (ciemnego) 1 łyżka miodu 1 łyżeczka octu ryżowego 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
Moje Kuchenne RewelacjeImbir , jakże cudowna to przyprawa, która jest nie tylko skutecznym lekarstwem na wiele dolegliwości (głównie stosowany podczas przeziębienia- herbatkę z cytryną i imbirem zapewne każdy zna
Kraina Miodem Płynącaskropioną sokiem z pomarańczy i cytryny. Składniki: 4 udka kurczaka 6 średniej wielkości ziemniaków 4 garści jarmużu (4 duże gałązki) Ząbek czosnku 1 łyżka oregano 1 łyżeczka papryki w proszku Sól Pieprz Łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżka oleju Zalewa: 2 pomarańcze 3 łyżki sosu sojowego lub 2 łyżeczki soli 1 łyżka miodu 3 łyżki soku z cytryny Surówka z czerwonej(...)łyżką oleju, posyp łyżką oregano i solą. Wymieszaj tak aby przyprawy pokryły ziemniaki. Krok 4 Do naczynia żaroodpornego włóż kurczaka osączonego z marynaty i posyp go słodką papryką. Włóż udka i ziemniaki do rozgrzanego piekarnika. Wypłucz jarmuż, oddziel od łodyg i porwij na drobniejsze kawałki. Skrop olejem i posyp suszonym czosnkiem. Piecz kurczaka i frytki 45 minut
Niedzielny kucharzszybką przekąskę i pełnowartościowe drugie śniadanie. Składniki: 350g obranego mięsa z wędzonego udka kurczaka 350g marynowanej dyni 140g wędzonego sera 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 70g roszponki 90g orzeszków ziemnych sól pieprz Sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 3 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżka miodu sól pieprz Wykonanie: 1. Dynię odsączyć z zalewy, roszponkę umyć
Szalona Kuchnia EwelinySkładniki: miód wielokwiatowy 1/2 szklanki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, sok z cytryny 2 łyżki, rozmaryn suszony 2 łyżeczki, czosnek granulowany 1 łyżeczka, przyprawa do kurczaka 2 łyżki, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżeczki, udka kurczaka całe 4 duże, woda 1/2 szklanki wszystkie składniki oprócz wody dokładnie wymieszać i natrzeć dokładnie uda kurczaka, schować do lodówki na całą
W Mojej Kuchni Lubiębrzuchu i odginam od korpusu uda, jak najdalej. Dociskam je do deski tak, żeby wyczuć kość i kroję przez skórę w miejscu połączenia uda z tuszką. Do tego przepisu udka z kurczaka warto podzielić na pałki i podudzia – znowu, odchylam pałkę i sprawdzam w którym miejscu znajduje się kość (kurze „kolano”). Tnę przez kość na dwa kawałki. Powtarzam z drugim(...)taka sama ilość udek z kurczaka z wolnego wybiegu) 450ml domowego rosołu drobiowego 5 ząbków czosnku 1 pełna (z lekkim czubem) łyżka mąki pszennej T500-550 2-3 łyżki oliwy z oliwek 2 pełne łyżeczki mielonego kuminu 2 płaskie łyżeczki soli 2 łyżeczki suszonego oregano 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu ½ łyżeczki płatków chili 1,5 łyżki miodu 3 łyżki soku
Karo in the KitchenBardzo smaczne połączenie klasycznego, pieczonego, owiniętego wędzonym boczkiem udka z kurczaka faszerowanego łagodnym serkiem śmietankowym świetnie współgrającym z wyrazistymi suszonymi pomidorami. Składniki: 8 sztuk podudzia z kurczaka Marynata: 2 łyżki oleju 3 łyżeczki pikantnej przyprawy do kurczaka 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu Farsz: 10 suszonych pomidorów z zalewy 1 łyżeczka soku z cytryny 150g śmietankowego serka
Szalona Kuchnia Ewelinynastępny dzień i obiad z głowy ;) 4 porcje kurczaka (udka, skrzydełka i/ lub piersi) 4 duże jędrne pmid ory gałązka pomidorków koktajlowych do dekoracji oliwa do smażenia 2 duże ząbki czosnku kawałek korzenia imbiru - startego papryczka chilli - posiekana łyżeczka octu winnego łyżeczka sosu sojowego łyżka miodu płynnego płaska łyżeczka tymianku gałązka świeżego rozmarynu sól pieprz szklanka białego,wytrawnego
Moja Książka Kucharskaposmakuje nawet niejadkowi. Składniki (na 2 porcje): 300 gram mięsa z udek kurczaka lub piersi kurczaka 1czerwona papryka 3 marchewki 1 łyżka czarnego sezamu 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka sosu słodko- kwaśnego lub miodu odrobina soku z cytryny do smaku po szczypcie przypraw: chili, imbiru, papryki
Mango Papajaprzepis Ci pomoże ( przepis autorski) Składniki: 6 kurzych udek olej do smażenia włoszczyzna 3 ziela angielskie 3 liście laurowe marynata: pół szklanki oleju jedna łyżeczka przyprawy typu vegeta – możesz użyć po prostu soli 1 łyżeczka czosnku suszonego 0,5 łyżeczki suszonej papryki chilli 1 łyżka miodu płynnego 1 łyżka ostrej musztardy zasmażka do sosu: 2 łyżki masła 2 łyżki
Oka w rosole czyli KaFka gotujeostrego kurczaka po żydowsku pochodzi od Melissy Clark . Składniki: 4 udka z kurczaka 4 podudzia z kurczaka 3 szklanki posiekanej w kostkę marchewki Duża czerwona cebula posiekana w krążki Niepełna szklanka posiekanych daktyli Zielenina: siekana pietruszka i szczypiorek Marynata Sok z cytryny Sok z połowy pomarańczy 3 łyżki miodu 4 łyżki oliwy 1 i 1/2 łyżki musztardy francuskiej (ziarnistej
Niedzielny kucharztradycyjnych rolad schabowych i pieczeni mięsnych (np. comberu jagnięcego, pieczonych żeberek, udek miodowo-musztardowych, polędwiczek w sosie). Musztardę możemy też spotkać w przepisach na sałatkę z kaszą czy ryżem, w których jest składnikiem dressingu. Jak zrobić dressing z musztardą? Wystarczy wymieszać 3 łyżki ulubionej musztardy z 2 łyżkami miodu, 1 łyżką octu balsamicznego i 1 łyżką oliwy z oliwek
Codogaraniebieską pałeczki z kurczaka szaszłyki z kurczaka udka z kurczaka roladki z indyka pierś kaczki pierś z gęsi kaczka z grilla T-bone z grilla górka cielęca z grilla żeberka karkówka karkówka z grilla II polędwiczki wieprzowe schab z grilla comber jagnięcy kaszanka/kapusta kiszona/ śliwki/ miód ser camembert grillowane warzywa kukurydza
królestwo garów