leżakuje 24 godziny. Polecam i zapraszam do zapoznania się z przepisem. Składniki: _______________________ 4 udka z kurczaka (1,20 kg) 2 łyżeczki przyprawy tandori masala 1 łyżka drobno startego imbiru szczypta cynamonu 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sok z połowy cytryny 1 łyżka miodu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki(...)oliwy lub oleju 150 ml jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka soli Sposób wykonania: _______________________ Do dużej miski wlać jogurt, olej, miód, sok z cytryny i koncentrat pomidorowy. Dodać wszystkie przypraw suche, wyciśnięty przez praskę czosnek i drobno starty imbir, wymieszać. Udka kurczaka przeciąć na pól i delikatnie odciągnąć skórę od mięsa. Łyżeczką nakładać marynatę pod skórę na każdy kawałek.Tak zrobione
Gosia gotujetygodnie. Dzisiaj przyszedł czas na nowy smak. Nieskromnie przyznam, że chyba nigdy nie ugotowałam niczego bardziej pysznego! Zapraszam SKŁADNIKI: 500g mięsa z udek kurczaka bez skóry i kości 1 duża pomarańcza, 1 mała pomarańcza 2 łyżki stołowe miodu 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek 2 łyżeczki rozmarynu suszonego odrobina papryczki chilli 1/4 łyżeczki cynamonu PRZYGOTOWANIE: Mięso płuczemy i solimy, układamy
Kuchnia w biegumarynacie miodowo-cytrynowej. Jest świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i imprezowe danie na ciepło! Śmiało możecie przygotować tak zarówno całe udka, jak i podudzia czy też filet. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * podudzia z kurczaka – 6 szt * miód prawdziwy wielokwiatowy – 3 łyżki * sok z cytryny – 0,5 szkl * świeży tymianek i rozmaryn * chili – 1 szt * cebula
Ostra na Słodkocebula, 1 szt olej, 4-5 łyżek Składniki na marynatę majonez, 1 łyżka olej, 1 łyżka miód, 1 łyżka sól, 1 łyżeczka pieprz, 1/3 łyżeczki czosnek granulowany, 1 płaska łyżeczka papryka słodka, 1 łyżeczka Przygotowanie Składniki na marynatę mieszamy. Udka z kurczaka myjemy, suszymy i nacieramy marynatą. Wkładamy do lodówki na godzinę. Do naczynia żaroodpornego wlewamy na dno olej, wykładamy
Gotowanie moimi oczamimarynacie miodowo-cytrynowej. Jest świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i imprezowe danie na ciepło! Śmiało możecie przygotować tak zarówno całe udka, jak i podudzia czy też filet. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * podudzia z kurczaka – 6 szt * miód prawdziwy wielokwiatowy – 3 łyżki * sok z cytryny – 0,5 szkl * świeży tymianek i rozmaryn * chili – 1 szt * cebula
Ostra na Słodkooleju sól, pieprz 2 łyzki płynnego miodu łyzeczka papryki w proszku Mięso myjemy a następnie osuszamy recznikiem papierowym. Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy i nacieramy mięso z każdej strony. Wkładamy do lodówki na około 3 godz. Można tez na całą noc, będzie bardziej intensywny smak. Tak zamarynowane udka obtaczamy w uprażonym wcześniej sezamie(...)jest już miękkie, ponieważ każdy piekarnik piecze inaczej ;-) Ja podałam udka z sałatą z feta i pomidorami, Skłądniki; kilka lisci zielonej sałaty pomidor ser feta sos; wycisniety sok z jednej cytryny 4 łyzki oliwy z oliwek 1 łyzka miodu 1 łyzka musztardy sól i pieprz do smaku Sałate myjemy, rwiemy na małe
Radość kipiąca uśmiechem.Chyba nie tylko mnie zestawienie smaku miodu i tymianku bardzo odpowiada. Ogólnie drób i mięsa nacierane miodem nabierają specyficznego smaku .Nie teraz to wymyślono- konserwowanie lub
Buniabaje w kuchniprawdziwego charakteru. Marynata miodowa idealnie sprawdza się z drobiem. Na moim stole ostatnio zagościła w towarzystwie kurczaka- a dokładniej jego udka. Powiem nieskromnie- palce lizać ;) Serdecznie polecam ;) Składniki: pół szklanki oliwy z oliwek 4 łyżeczki naturalnego miodu 4 łyżeczki musztardy pół łyżeczki ostrej papryki szczypta słodkiej papryki sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie
Krakowskie smaki Aninajmniej dziwny, a wyszło naprawdę pyszne mięsko. Polecam serdecznie! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki: 4 udka z kurczaka Marynata: 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka cynamonu 3 pełne łyżki miodu 1/4 szklanki oleju / oliwy 1/4 szklanki białego octu winnego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżeczki ostrej
Kuchnia domowa AniDziś ponownie danie jednogarnkowe w klimatycznym, jesiennym kolorze, tym razem z udkami kurczaka, marchewką, ziemniakami, pomidorami i grzybami, dzięki którym całe danie nabiera niezwykłego
Kraina Miodem PłynącaLubię pieczony drób, takie udko będzie w sam raz na niedzielę i specjalne okazje.Składniki:4 udka kurczakaMarynata:1/4 szklanki oleju1 łyżka majonezusok z połowy cytryny1/2
Kuchnia domowa Aniwyglądają. Pulpety z kaczki duszone w kiszonej kapuście Składniki: 600 g kiszonej kapusty z sokiem 2 łyżki miodu 2 cebule 4 ząbki czosnku 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka suszonego majeranku 600 g zmielonego mięsa z kaczych udek 100 g zmielonego łoju wołowego 150 g zmielonej łopatki wieprzowej 10 suszonych śliwek 1 jajko 1,5 szklanki kaszy pęczak
WojnaNaSmaki.plpieprzem. Powidła śliwkowe wymieszać z tymiankiem i 1 łyżką gorczycy. Nadzienie umieścić we wnętrzu kurczaka. Związać udka nicią kuchenną. Przełożyć kurczaka do naczynia do zapiekania. Bulion i wino wlać na dno naczynia. Dodać przekrojone na pół czosnek. W misce wymieszać miód, sos sojowy, oliwę. Doprawić solą i pieprzem i polać marynatą kurczaka. Kurczaka przykryć folią aluminiową i piec przez
Moja Galeria Smakutymianku - sól - przyprawa do ziemniaków Marynata: - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka ciemnego sosu sojowego - łyżeczka miodu - 2 ząbki czosnku - tymianek - pół łyżeczki suszonego imbiru - pół łyżeczki papryki słodkiej - pół łyżeczki papryki ostrej Mięso umyć, wysuszyć, każdą ćwiartkę rozdzielić na udka i podudzia, nasolić. Marynatę zrobić z podanych składników i natrzeć nią mięso. Odstawić na minimum godzinę do lodówki
Zgrabne Gotowaniepóźniej, gdyż doskonale smakuje gdy wszystkie smaki przegryzą się. Składniki: 2 upieczone udka kurczaka 2 upieczone bataty 1 puszka cieciorki 4 garści jarmużu Dresing 3 łyżki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy lub mandarynki 2 łyżki soku z cytryny Łyżeczka sosu sojowego Łyżeczka miodu Ćwierć ząbka czosnku 4 łyżki oliwy Zalewa do kurczaka 1 pomarańcza 3 łyżki sosu sojowego(...)łyżki miodu 3 łyżki soku z cytryny Przygotowanie: Krok 1 Umyj i wyparz pomarańczę, wyciśnij sok do miski i wrzuć również wyciśniętą skórkę. Dodaj pozostałe składniki marynaty i wymieszaj. Odstaw na kilka minut, żeby smaki się przegryzły. Krok 2 Umyj i osusz kurczaka. Włóż go do marynaty i przykryj folią spożywczą. Tak przygotowany kurczak powinien spędzić w lodówce najlepiej
Niedzielny kucharz