najbardziej zbliżone do siebie rozmiarem, aby równomiernie się upiekły i nie było niespodzianek, że u kogoś jest dobry, a ktoś inny dostał niedopieczony 4 większe ziemniaki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (może być też w oleju) 1 op. serka śmietankowego Almette sól, pieprz Ziemniaki dokładnie szorujemy. Owijamy folią aluminiową (błyszcząca strona do środka) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)stopni na około 50-60 minut (ziemniaki powinny być miękkie, ale nie mogą się rozpadać). Tuńczyka osączamy z zalewy, przekładamy do miseczki. Dodajemy serek śmietankowy i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Ziemniaki odwijamy z folii. Nacinamy je wzdłuż przez środek, starając się jednak nie przekroić ziemniaka na pół. Powstałe nacięcie wypełniamy przygotowanym nadzieniem. Podajemy od razu po przygotowaniu
Smaki Na TalerzuDanie które przygotujecie bardzo szybko. Poradzą sobie z nim początkujące Panie domu, bo jest proste w wykonaniu. Jeśli lubicie tuńczyka z puszki, to jest to, danie dla Was. Może nie wygląda ładnie, ale smakuje naprawdę dobrze. Składniki: 400 g. pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (puszka 160 g. każda(...)będzie rumiana dodać pieczarki pokrojone w większą kostkę lub plastry. Przyprawić solą i pieprzem. Podsmażyć 10 minut, żeby woda odparowała. Następnie dodać drobno pokrojony czosnek i tuńczyka. Zalać śmietaną, przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Gotować kilka minut, żeby sos lekko zgęstniał. W trakcie robienia sosu, ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Gorący makaron wyłożyć
Agusiowe smakołykikryje w sobie BOWL Z TUŃCZYKIEM I SZPARAGAMI? Kolory, różnorodność, eksplozję smaków i promienie lata! Spróbujcie już dziś! Artykuł BOWL Z TUŃCZYKIEM I SZPARAGAMI pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEłyżki wyrazistego majonezu kieleckiego z jakimś o łagodniejszym smaku. Sałatka najlepiej smakuje po kilkugodzinnym schłodzeniu, kiedy składniki się „przegryzą”. Polecam:) 400-500g drobnego makaronu 1 słoik tuńczyka w oliwie z oliwek (ja kupuję w Lidlu) 5 jajek ogórki konserwowe (u mnie prawie cały słoik) 1 puszka kukurydzy 4-5 łyżek majonezu 1 łyżka musztardy sól, pieprz Makaron(...)gotujemy na al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Przekładamy do dużej miski. Odstawiamy do przestudzenia. Jajka gotujemy na twardo. Po obraniu kroimy w kostkę. Tuńczyka osączamy z oleju, Dzielimy na mniejsze kawałki. Kukurydzę osączamy z zalewy. Ogórki kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy w misce z makaronem. Dodajemy majonez zmieszany z musztardą. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę odstawiamy
Smaki Na Talerzurozgrzanej patelni. Piecz z obydwu stron przez około 3 minuty. Jedna porcja to 812kcal. Tłuszcz: 60g, Węglowodany netto: 7.1g, Białko: 58g Kolacja – Sałatka z fetą i tuńczykiem 50g sera feta (nie typu feta) 100g tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki oliwy 10 czarnych oliwek 0,5 główki sałaty rzymskiej pieprz do smaku Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Tuńczyka
ZGruntuFitTreściwa sałatka z tuńczykiem, awokado oraz innymi warzywami. Zapakowana do słoiczka będzie świetnym pomysłem na lunch do pracy. Składniki: op. mixu sałat (np. z sałatą lodową), 1 dojrzałe awokado, średniej wielkości pomidor, 3-4 ogórki gruntowe, pół pęczka natki pietruszki, tuńczyk w oleju - 1 puszka, sól, pieprz Przygotowanie: Pomidora, ogórka, awokado kroimy w większą kostkę. Natkę pietruszki siekamy. Dodajemy(...)mixu sałat wraz z tuńczykiem (ja nie odsączałam z zalewy). Mieszamy wszystko razem. Doprawiamy solą oraz pieprzem
Lena GotujePasta kanapkowa z jajkiem oraz tuńczykiem. Idealna na śniadanie oraz do przekąsek na przyjęcie. Składniki 1 puszka tuńczyka 3 jajka 1/2 małej puszki kukurydzy ogórek zielony szczypiorek koperek ząbek czosnku majonez jogut grecki Przygotowanie Kukurydzę odcedzić, przełożyć do miski. Dodać ogórka pokrojonego w małą kostkę, rozdrobnionego tuńczyka odsączonego z oleju, ugotowane na twardo jajka pokrojone w kostkę. Następnie dodać pieprz
Wasze PrzepisySałatka z rukoli i tuńczyka(...)funkcje metaboliczne •Polifenole odgrywają rolę przeciwutleniającą oczyszczając krew z wolnych rodników i chroniąc przed chorobą sercowo-naczyniową. Składniki : sałata rukola - 100 g papryka czerwona - 1/2 szt pomidory - 3 szt tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka ser feta w kostkach - 2 łyżki Sos: ocet balsamiczny Ponti - 1 łyżka oliwa z oliwek - 3 łyżki sól pieprz Przygotowanie: Rukolę
Kuchnia DanusiPropozycja sałatki z tuńczykiem i serem feta, która mi osobiście bardzo smakowała. Powstała bardzo spontanicznie, ponieważ potrzebowałam sałatki na szybko i brałam to co miałam w domu. Składniki: 4 jajka 1 puszka tuńczyka w oleju 1/2 kostki fety 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka fasolki czerwonej 1 cebula 4 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu pieprz Jajka ugotować(...)Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Ogórka kiszonego również pokroić w kostkę, a także fetę. Kukurydzę i fasolkę dobrze odsączyć na sitku. Wszystko wymieszać z majonezem i odsączonym tuńczykiem. Doprawić pieprzem, solić nie trzeba, ponieważ będzie słona od sera. Prawda, że prosto, szybko i przyjemnie? Zapraszam do polubienia mojego bloga. A także komentowania wpisów
talerz przyjemnościCoś dla fanów tuńczyka i szpinaku. Proste i szybkie danie jednogarnkowe. Składniki : pół cebuli 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżka oleju słonecznikowego Bio Czosnek SemCo 4-5 kulek mrożonego szpinaku / można zastąpić świeżym 250- 300 ml śmietany 30% łyżka soku z cytryny sól, pieprz do smaku 4 gniazdka makaronu tagliatelle Przygotowanie : Cebulę kroimy(...)kostkę i szklimy na oleju słonecznikowym. Następnie dodajemy szpinak i dusimy, aż się rozmrozi. Dodajemy tuńczyka razem z sosem i śmietanę. Dodajemy 4 gniazdka makaronu i wszystko dusimy pod przykryciem do miękkości makaronu. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, a także sokiem z cytryny
Garnkowe fanaberieJajka nadziewane szynką, łososiem, tuńczykiem, pieczarkami czy z chorizo, podawane z sosem chrzanowym, musztardowym lub z samym majonezem. Ekspresowy przepis na proste nadzienie do jajek, krok po kroku. Najszybszy farsz do jajek, oto on. Potrzebujemy kilka jajek, dwa razy więcej plasterków chorizo, odrobinę majonezu i szczypiorek. Jajka faszerowane z chorizo to bardzo prosta w wykonaniu i efektowna potrawa(...)lubi bardziej doprawione nadzienie do jajek może sobie doprawić solą czy pieprzem. Polecam także: - jajka faszerowane na szybko z szynką - jajka faszerowane pastą z łososia - jajka faszerowane tuńczykiem Smacznego 😊 Przepisy na jajka faszerowane Jak już wcześniej wspomniałam przepisów na jajka faszerowane jest bardzo dużo. Są jajka faszerowane pieczarkami, tuńczykiem, łososiem, pastą warzywną. Są farsze do jajek z szynką, groszkiem
Dieta moja pasjapolać takie batony po upieczeniu gorzką czekoladą, która również jest bogata w magnez i mamy przekąskę idealną! Oto mój sprawdzony przepis na batony granola. 4. Pasta z jajkiem i tuńczykiem Tuńczyk to źródło witaminy D, podobnie jak jajka. Często robię taką pastę do domowego chleba, zwłaszcza jeśli mogę posypać ją szczypiorkiem zerwanym z mojej doniczki w kuchni Dzieci ją uwielbiają(...)znajdziesz przepis na pastę z tuńczykiem i jajkiem . 5. Włoskie ciasto mocno czekoladowe To ciasto nie ma w sobie ani grama mąki! Za to ma sporo czekolady i jajek. Robię je bez wyrzutów sumienia i zajadamy się nim wszyscy z bezczelną przyjemnością Oto przepis na mocno czekoladowe ciasto. Szukasz prostych i zdrowych przepisów? Dobrze trafiłaś! Zapisz się do mojego newslettera
WiszniówkaPrzepis na szybką sałatkę z tuńczykiem. Zawsze na czasie, zawsze wszystkim smakuje. Składniki sałata lodowa parę listków puszka tuńczyka (ja używam w sosie własnym) mała puszka kukurydzy pół czerwonej papryki pół świeżego ogórka ser feta 2 pomidory jogurt grecki majonez sól pieprz Przygotowanie Sałatę porwać na mniejsze kawałki, tuńczyka, oraz kukurydzę odsączyć z zalewy. Paprykę, ogórek, ser feta i pomidory
Wasze Przepisyprzygotowania i mamy lekką i smaczną przekąskę. Wykorzystałam groszek mrożony bo wolę go od konserwowego. 1/2 szklanki ryżu 1 papryka czerwona 120 g tuńczyka w puszcze w zalewie własnej 1/2 szklanki groszku mrożonego 6 pomidorów suszonych 1 garść rukoli 1 cebula czerwona sól, pieprz czerwony oliwa z pomidorów suszonych Ryż płuczę na sitku(...)przekładam do garnka, wlewam łyżkę oliwy, szklankę wody. Gotuję do miękkości i studzę. Tuńczyka odsączam z zalewy na sitku. Paprykę kroję w kostkę, cebule drobno. Ryż przekładam do miski, dodaję tuńczyka, paprykę, cebule, pokrojone pomidory. Rukolę też kroję. Groszek gotuję w niewielkiej ilości wody aż będzie miękki. Dodaję do miski. Wlewam z cztery łyżki oliwy z pomidorów suszonych
wesoła kuchnia