truskawkowy - 4000 przepisów (strona:191/267)

Poland Trip cz.3 - Moszna i Wrocław 195

wybór dań już nie był tak prosty. Ja wybrałam lepiochy, czyli tradycyjne pierogi z wody, 4 sztuki mięsne z sosem pomidorowym i 5 owocowych (w tym malinowe, jagodowe i truskawkowe) ze słodką śmietaną.  Muszę przyznać, że troszkę żałowałam, gdyż talerz eM wyglądał dużo ciekawiej - wybrał pierogi z pieca w kruchym cieście ze szpinakiem i serem favita, diabelskie

Słodkie Przyjemności
Babeczki z budyniem 126

Babeczki z budyniem można dowolnie modyfikować. Można użyć ciasta półkruchego albo francuskiego, zamiast waniliowego budyniu użyć czekoladowego, śmietankowego czy też dżemu truskawkowego, wszystko zależy od Waszego pomysłu i aktualnego smaku. Choć przyznam Wam szczerze, że jednak klasyk o klasyk, w wersji waniliowej te babeczki jak dla mnie smakują najlepiej. Nic więc dziwnego, ze pojawiaja się w moim domu co najmniej

Słodkie Przyjemności
Sok z buraków i jabłek 182

oraz jarmużu.Polecam:sok z marchwiowo-owocowysok z owocówkoktajl warzywny ze szpinakiemdietetyczny koktajl z burakaKoktajl z kiwi (shake z kiwi)Dietetyczny koktajl z pomarańczy i mangoKoktajl warzywny ze szpinakiemKoktajl truskawkowy na kefirzeKoktajl warzywny z koperkiemSoki owocowe i warzywne doskonale mogą zastąpić jeden z posiłkiem, będą też urozmaiceniem diety niskokalorycznej.Tym razem proponuję Wam przygotować sok z buraków i jabłek.Buraczki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Meduzy 276

jajka* 2 czubate łyżki cukru* 2,5 dag masła* 3 łyżki słodkiej śmietany* szczypta soli* 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia (niekoniecznie)* cukier puder* owocowa herbatka rozpuszczalna granulowana (leśna, truskawkowa, malinowa)* olej do smażeniasposób wykonaniaMasło roztopić i wystudzić.Jajka ubić z cukrem. Do masy jajecznej mieszając dodać rozpuszczone masło, śmietanę, oraz stopniowo dosypywać przesianą mąkę z solą (i proszkiem do pieczenia

Mix smaku
Noworoczny torcik śmietankowy 163

Za dwie godziny powitamy Nowy Rok 2015. Ja jestem przygotowana. Zrobiłam noworoczny torcik śmietankowy. Spróbuję go, jak wybije północ. Składniki:Biszkopt (mała tortownica):2

Salonik smaków
Pankejksy 213

byłabym sobą gdybym tego nie zrobiła :)Pankejksy smakują wyśmienicie zarówno gorące, ledwo zdjęte z patelni, jak i jako zimna przekąska na piknik lub do pracy. Najlepsze są z musem truskawkowym lub domowym dżemem.Składniki:1,5 szklanki mąki1,5 szklanki maślanki3 łyżki oleju + olej do smażenia1 łyżeczka sody oczyszczonej0,5 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki mioduopcjonalnie: cukierPrzygotowanie:Wszystkie składniki umieszczamy

Zakręcony Widelec
837. Bananowe scones. 150

 Bananowe sconesz twarożkiem i domowym dżemem truskawkowymTa wersja robiona bardzo , bardzo dawno temu, chyba nawet moje pierwsze scones.Szkoda, że na tak długo zapomniane :PW dziwnych

More food, love and dreams
Sushi owocowe 128

kroimy na 2 cm porcje.No i jak? Sushi na słodko, jako przystawka, czy deser? Dla osób, które nie lubią smaku, czy zapachu nori też jest wyjście. Z dodatkiem sosu truskawkowego słodzonego muscovado sushi owocowe nabiera wyrazistości, dodatkowo eksponując smak truskawek, a jednocześnie tłumiąc smak nori. Sądzę, że ta potrawa ma szansę zyskać zwolenników wśród wegetarian… i nie tylko. Smacznego. Wydrukuj

mojewypiekiinietylko
Bajaderki orzechowe z Nutellą 377

imprezę sylwestrową. Zapraszam również do zapoznania się z przepisem na bajaderki w wersji kokosowej.Bajaderki orzechowe z NutelląSkładniki:350 g herbatników typu „digestive” (mogą być oblane czekoladą)4 łyżki dżemu truskawkowego, marmolady lub powideł śliwkowych50 g roztopionego masła5 łyżek wódki lub alkoholu o smaku orzechowym½ szklanki ulubionych bakalii (rodzynek, śliwek suszonych, daktyli itp.)½ szklanki ulubionych orzechów, pokrojonych bardzo drobno lub zblendowanych

Mania Gotowania
Chłodnik z botwinki? zapraszam na Zupowy Wtorek odc.17 129

kubku :) jakiś czas temu postanowiłam zrobić chłodnik z botwinki. Niestety nie skonsultowałam tego planu z pogodą i dzisiaj na obiad właśnie przyszła pora na ochłodzenie... a na deser szerbet truskawkowy z kozim serkiem własnej roboty!Starałam się odtworzyć chłodnik jaki robiła moja mama

Dzieje kuchennej Wiewióry
Krucha Owsiana Krajanka z Truskawkami czyli poWeekendowe Łakocie odc.15 151

truskawkowy czas. Praktycznie wszystko co robię do po łasowania jest z truskawkami. Sobota też minęła mi pod znakiem tego owocu. Dżemy, kompot, ciasto. Kończy się ich czas więc trzeba wykorzystać każdą malutką czerwoną truskaweczkę :) Ciasto jest łatwe w przygotowaniu i bardzo smakowite. Troszkę jak crumble ale bardziej kruche. Przepis podpatrzony u Ilki. Krucha Owsiana Krajanka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sezon jagodowy uważam za otwarty czyli Placek z jagodami i kruszonką 161

Kocham wszystkie sezonowe owoce. Uwielbiam fakt, że przychodzi ich czas a po chwili kończy się by dać miejsce innym smakołykom. Pora truskawkowa już mija, przychodzi okres fioletowych buź i rąk, CZAS JAGÓD!!!U nas w domu jagody kojarzą się z dwiema potrawami. Pierwszą są jagodzianki jakie robi moja teściowa, najlepsze na świecie, wypchane owocami po brzegi, zawsze trochę popękane

Dzieje kuchennej Wiewióry
Przekładane wafle - wspomnienie dzieciństwa 147

wafle jakie pamiętam z dzieciństwa :)Składniki:wafle - mini, najlepiej okrągłekrem do zrobienia w 5 minut z papierka - smak dowolnymleko i margaryna do kremunutellamarmolada albo dżem - smak dowolny ( u mnie truskawkowy)masło orzechoweWafelki smarujemy jeden po drugim: masłem orzechowym, nutellą, dżemem i kremem. Przyklejamy do siebie i gotowe. Czynność powtarzamy aż do wytracenia produktów. Wafle

Bon Appetit Małgorzaty
Wafle w szlachetnej gorzkiej czekoladzie 114

uszlachetnić boską gorzką czekoladą :DSkładniki:wafle - mini, najlepiej okrągłekrem do zrobienia w 5 minut z papierka - smak dowolnymleko i margaryna do kremunutellamarmolada albo dżem - smak dowolny ( u mnie truskawkowy)masło orzechowetabliczka gorzkiej czekoladyskórka z cytryny albo z pomarańczycukiereczki, wiórki kokosowe do dekoracjiWafelki smarujemy jeden po drugim: masłem orzechowym, nutellą, dżemem i kremem. Przyklejamy do siebie i gotowe. Czynność powtarzamy

Bon Appetit Małgorzaty