patelnię wraz z olejem wlewać małe porcje ciasta, aby pokryć dno patelni. Smażyć z dwóch stron. Twarożek ugniatamy widelcem. Truskawki włożyć do rondelka i wsypać cukier. Zagotować. Przygotowany mus truskawkowy wlewać do twarogu małymi porcjami, aby nie było za rzadkie. Resztę pozostawić do polania naleśników. Zawijać nalesniki z serem i polać sokiem Udekorować bitą śmietaną. Ja nie dodaję cukru
O kuchni z uczuciemapetytem. Z pierwszymi tegorocznymi truskawkami (tak, wiem, to jeszcze nie sezon, ale nie mogłam się powstrzymać, tak pięknie pachniały! A i smakowały całkiem nieźle - wygłodniała, doceniłam ten delikatny truskawkowy aromat, jednocześnie nie mogąc doczekać się tych prawdziwych, czerwcowych) smakowały wybornie. Koniecznie musicie sobie takie zrobić, może nawet skusicie nimi Wiosnę? Lody imbirowo-cytrynowe Składniki: (na 1,4 l lodów
Pożeraczka, czyli raz adobrzepiec około 25 minut w temp. 160 stopni - do suchego patyczka. MUS : Maliny umieścić w garnku zalać wodą podgrzać by można było łatwo je zblendować. Maliny zagotować dodać galaretkę truskawkową, wymieszać i odstawić do wystudzenia BUDYŃ ; Z litra mleka odlać około szklankę płynu. Mleko w garnku osłodzić. Szklankę mleka połączyć z mąkami i budyniem- dobrze wymieszać. Gdy mleko
Garnkowe fanaberiesmaku... :-) Składniki: - 1-2 liście sałaty lodowej na osobę - 1-2 garście rukoli na osobę - kulka mozzarelli di buffala (lub zwykłej) na osobę - po kilka pomidorków koktajlowych (czereśniowych lub truskawkowych) Sos pesto: - 1-2 ząbki czosnku - 1-2 pełne garście listków bazylii - sól do smaku (na czubku łyżeczki, u mnie himalajska) - oliwa z oliwek (dowolnie), u mnie ok.2-3 łyżki
Smaczne Zdrowechoć mogę się mylić ;)) Wspomniane placuszki z ricottą - palce lizać! Już niedługo planuję zrobić takie same w domu! :) Francuskie makaroniki i mega sympatyczny Pan z obsługi - próbowałam makaroników truskawkowych z wanilią - bardzo smaczne, dla mnie ciut za słodkie, ale najbardziej intrygowały mnie te o smaku Jacka Danielsa... Następnym razem wypróbuję! Ostatnio moje ulubione napoje spod znaku Fritz-Kola
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!jajka 1/2 szklanki cukru 100 ml oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 szklanki mąki pszennej 100 ml jogurtu (ja użyłam o smaku truskawkowym) ok 500 g owoców - rabarbaru i truskawek Rabarbar pokroić w kawałki, truskawki odszypułkować i odstawić. W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka dokładnie ubić z cukrem pudrem
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!wiem! Truskawek i rabarbaru na tym blogu macie pewnie po dziurki w nosie. Ale co zrobić, skoro to wyjątkowo wiosenno-letnie połączenie? :) Dziś zapraszam na kompot rabarbarowo - truskawkowy Trochę kwaśny, trochę słodki. Schłodzony, podany z lodem smakuje wybornie! Składniki: 500 g rabarbaru 500 g truskawek 1,5 litra wody 3 łyżki cukru sok wyciśnięty z 1 cytryny Do garnka wlewamy
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!koktajl znajdziecie poniżej:) Składniki: 200 ml mleka kokosowego 400 g truskawek mrożonych 1 duży dojrzały granat 2 banany Przygotowanie: Do blendera wkładam mrożone truskawki i kruszę je, aż stworzą truskawkową lodową papkę. Następnie wlewam mleko i blenduję, aż powstanie różowa masa. Na koniec dodaję granat oraz banany, wszystko miksuje tak długo, aż uzyska gęstą jednolitą konsystencję. Koktajl gotowy! Smacznego
Pause Gotowanie!sokiem pomarańczowym. Każdą warstwę należy ostrożnie wlewać do szklaneczek w dowolnej kolejności. Ja obydwa smoothie widoczne na zdjęciach stworzyłam wlewając poszczególne warstwy w następującej kolejności: Na dno warstwa mleczno-truskawkowa Syrop z rabarbaru Mango z sokiem pomarańczowym Na zdjęciu powyżej – środkowa warstwa syropu została delikatnie rozmieszana słomką. Na zdjęciu poniżej – warstwy same się ułożyły po czasie
Moja Delicjawedle upodobania. Na dno szklaneczek wsypujemy garść naturalnej, chrupiącej granoli. Kładziemy łyżkę serka naturalnego homogenizowanego lub jogurtu naturalnego gęstego. Wylewamy żółtą masę z banana i mango, a na to truskawkowy mus z miodem. Powtarzamy z resztą składników. Wierzch deseru posypujemy chrupiącą granolą. Podajemy od razu. The post Zdrowy deser z mango, banana, truskawek appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjapłynie i zanim się obejrzeliśmy minęły dwa lata od czasu kiedy ogłosiliśmy światu, że blogujemy kulinarnie :) Z tej okazji upiekłam tort, drugi w moim życiu. Pierwszy zrobiłam rok temu: truskawkowy - możecie go zobaczyć tutaj . W tym roku postawiłam na klasykę: wiśnie i czekoladę. Nieskromnie powiem, że wyszedł obłędny! I zdradzę Wam sekret: praktyka czyni mistrza! Biszkopty już mi nie opadają
W kuchni Katieoleju/masła/oliwy. Smażymy aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę. Gotowe placuszki przekładamy na talerz, podajemy z jogurtem naturalnym, musem truskawkowym oraz kawałkami mango. Smacznego
Chocolate Muffin Blogłyżka mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej ziarenka z 1/2 laski wanilii dodatkowo: 500 g truskawek 2-3 łyżki dżemu truskawkowego Przygotować waniliowy krem: Mleko zagotować z wanilią. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać obie mąki i dokładnie zmiksować. Ciągle mieszając wlewać powoli ciepłe mleko. Następnie przelać całość
wyzwania kuchennejest warunkiem koniecznym. biszkopt: 6 jajek 0,5 szkl mąki 0,5 szkl cukru masa śmietanowa : 400 g śmietany kremówki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego masa truskawkowa : 300 g truskawek 1 łyżeczka żelatyny
Polska Zupawody 500 ml śmietany 36% 2 łyżki cukru pudru Pozostałe 1 kg czerwonej porzeczki (może być mrożona) 1/2 słoika dżemu (z czerwonych owoców, czyli może być wiśniowy, truskawkowy itp.) WYKONANIE Biszkopt: Jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, dno blaszki o wymiarach 25x30 wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić z szczyptą soli na sztywną pianę
Passions hobbies life