truskawkowe - 9516 przepisów (strona:81/635)

Potrawka z sercami drobiowymi, ryżem i fasolką szparagową 130

Te danie jest idealne dla miłośników podrobów drobiowych! Osobiście serca bardzo lubię, a w takiej wersji są znakomite! Składniki: 100g serc drobiowych 50g ryżu białego suchego

Truskawkowa Fiesta
Sernik Oreo 127

Uwielbiam sernik, a ciasteczka Oreo w szczególności. Postanowiłam połącz serek z ciasteczkami. Kombinacja wyszła nieziemska! Składniki: Kruche ciasto: 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 5 łyżek oleju

Truskawkowa Fiesta
Jogurt truskawkowy 135

Opis Jogurt truskawkowy: Jogurt truskawkowy to pyszny dodatek do śniadań lub deserów. Gęsty, pyszny jogurt z dodatkiem owoców, najlepiej truskawek to idealne danie na poranny posiłek. Możemy dodać do tego również muesli i nasz posiłek staje się jeszcze bardziej pełnowartościowy. Domowy jogurt to również świetny dodatek do domowych naleśników czy placków. Jeżeli przygotujemy go sobie sami w domu, będziemy pewni(...)możemy dokładnie kontrolować zawartość cukru. Jest więc idealny dla osób które unikają cukrów przez dietę czy np. dla diabetyków. Zobacz jak szybko i w łatwy sposób zrobić domowy jogurt truskawkowy. Zapraszamy również na nasze inne szybkie przepisy na śniadanie . Składniki: 500 g truskawek 2 łyżki cukru (bądź innych słodzików) 1 l gęstego jogurtu naturalnego Sok z cytryny Opis przygotowania: Truskawki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Letnia kawa z sorbetem truskawkowym i pastą daktylową 164

Letnia kawa z sorbetem truskawkowym i pastą daktylową. Uff jak gorąco… Ale kawa musi być Dziś w wersji na zimno z sorbetem truskawkowym i pastą daktylową z orzechem laskowym. Całość wyszła przepyszna i … miałam nie jako dwa w jednym – kawę na przebudzenie i pyszny letni deser. Miłego dnia moi drodzy. P.s. Jakie u Was temperatury? Jak spędzacie(...)upalny dzień? Składniki: 1-2 gałki sorbetu truskawkowego filiżanka ulubione kawy zimne mleko 2 pełne łyżki pasty daktylowej z orzechem laskowym Woj-len Przygotowanie: Pastę daktylową podgrzewamy, aby była bardziej płynna. Zaparzamy filiżankę ulubionej kawy, studzimy. Dodajemy rozpuszczoną łyżeczkę pasty daktylowej i mieszamy całość. Na dno pucharka wykładamy nasz sorbet truskawkowy, nakładamy 1 pełną łyżkę pasty. Dolewamy powoli naszą kawę

Słodkie okruszki
BUDYNIOWY BISZKOPT Z MALINOWĄ PIANKĄ 107

upiekła w domu budyniowy biszkopt z orzeźwiającym cytrynowym kremem i ciasto tak bardzo posmakowało wszystkim, ze postanowiliśmy na bazie tego samego budyniowego biszkoptu przygotować inną wersję – tym razem truskawkowa! Lekki budyniowy biszkopt z budyniu przykryty orzeźwiającą truskawkową pianką jest genialnym pomysłem na każdą okazję! Ciasto jest bardzo lekkie i delikatne – wręcz takie „niebiańskie” bym nazwala! Gwarantuje(...)zakochacie się zarówno w cytrynowej , jak i truskawkowej wersji. Spróbujcie! SKŁADNIKI : ( 24×28 ) BISZKOPT BUDYNIOWY: * budyń śmietankowy – 5 op * cukier – 1 szkl * jajka L – 6 szt * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM: * serek „homo” truskawkowy – 560 g * śmietana 30% słodka – 600 ml * galaretka malinowa – 1 op DODATKOWO: * male biszkopty

Ostra na Słodko
Sernik z morelami 151

Idealnie na upalne dni, aby zaspokoić drobny głód. Doskonale nadaje się na przyjęcie dla gości. Bardzo delikatne i niskokaloryczne. Składniki: 2 jaja 4 łyżki erytrytolu 250g

Truskawkowa Fiesta
Kompot z truskawek na zimę do słoików 396

które nie były zbierane tuż po deszczowych dniach, gdyż wtedy nie są tak nasiąknięte wodą, a dzięki temu są lepsze, bardziej słodkie w smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Do kompotu truskawkowego do obiadu , który wykonuję w ekspresowym tempie, gdy mamy ochotę na pyszny kompot owocowy, na ok. 0,5 kg truskawek dodaję ok. 1,5 litra wody. Zaś do kompotu truskawkowego(...)ilości, jaka odpowiada nam smakowo. Ważne jest również to, by do kompotu używać truskawek, które nie są nadpsute, gdyż nawet jedna popsuta truskawka może zepsuć przetwory na zimę. Kompot truskawkowy na zimę do słoików – Składniki: 1,5 kg truskawek (najlepiej słodkich i dojrzałych) ok. 1,5 szklanki cukru (ok. 330 g) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na kompot z truskawek

Kulinarne Przeboje
Cuszima - ciasto 232

cukru waniliowego Do mleka dodać cukier, cukier waniliowy, budynie i dokładnie wymieszać. Wszystko ugotować na budyń, a następnie wystudzić. Masło utrzeć i dodawać po łyżce budyniu stale ucierając. Masa truskawkowa: 1/2 kg truskawek 3 galaretki truskawkowe  Truskawki zmiksować i zagotować. Zdjąć z palnika i wsypać galaretki. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić do przestudzenia.  Masa śmietankowa: 1/2l śmietany kremówki(...)wymieszać z żelatyną. Przestudzić (lekko ciepła) i dodawać po 1 łyżce śmietany, stale mieszając.  Dodatkowo 1 paczka okrągłych biszkoptów Składanie ciasta Biszkopt kakaowy Masa budyniowa 1/2 masy truskawkowej Biszkopty 1/2 masy truskawkowej Masa śmietankowa Biszkopt jasny Polewa

O kuchni z uczuciem
Sernik truskawkowy - na zimno 298

Sernik z musem truskawkowym ozdobiony galaretką ze świeżymi truskawkami to ciasto na zimno, które jest w miarę szybkie do przygotowania i nie za słodkie w smaku 😋 Wystarczy wcześniej rozpuścić oraz ostudzić galaretki i ciasto zrobicie w ciągu kilku minut. Poniższy sernik najlepiej smakuje podany mocno schłodzony. Polecam przygotować.  Składniki na formę o wymiarach 20 x 30 cm: masa sernikowa(...)różowa) 0,4 kg truskawek (świeżych lub odmrożonych) 0,5 kg twarogu trzykrotnie zmielonego 1/2 szklanki śmietany 30% (125 ml) 2 galaretki o smaku truskawkowym 3 płaskie łyżeczki żelatyny 1,5 szklanki wrzącej wody 4-5 łyżek cukru pudru dodatkowo 2 galaretki o smaku truskawkowym  3 szklanki wrzącej wody biszkopty świeże truskawki Najpierw rozpuścić galaretki. Przygotować dwa osobne naczynia

Ugotować
Torcik z truskawkami 160

Ciasto zbyt nie zalicza się do dietetycznych, ale są truskawki! W końcu sezon w pełni, więc należy z nich korzystać. Torcik znakomicie nadaje się na przyjęcie

Truskawkowa Fiesta
Ciasto szpinakowe z truskawkami 209

się z orzeźwiającymi, słodkimi truskawkami. Warstwa galaretki z dodatkiem truskawek, kremu śmietanowego tworzy ze szpinakiem paletę barw i smaków. Ciasto jest świetnym pomysłem na owocowy deser w okresie sezonu truskawkowego. Składniki: Ciasto szpinakowe: 450g mrożonego, rozdrobnionego szpinaku 150g mąki pszennej 180g mąki krupczatki 200g cukru 250ml oleju 4 jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli masło do wysmarowania formy(...)Krem śmietanowy: 500g śmietany 36% 250g serka  mascarpone 4 łyżki cukru pudru Warstwa truskawkowa: 500g świeżych truskawek 2 galaretki truskawkowe 600ml wrzątku Wykonanie: 1. Ciasto szpinakowe: Szpinak rozmrozić, odcisnąć wodę i zmiksować blenderem żeby jeszcze bardziej go rozdrobnić. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać cukier, ponownie ubić na sztywno. Następnie dodać olej, mąkę wymieszaną z proszkiem

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania