truskawkowe - 9516 przepisów (strona:319/635)

Lemoniada truskawkowa 157

zewnątrz znowu upały. Wracam więc do was z przepisem idealnym na taką pogodę. Zapraszam was na banalnie prostą i bardzo pyszną lemoniade truskawkową. Oczywiście proporcje można sobie dowolnie zmieniać. Ja podaję proporcje jakie nam odpowiadają najbardziej :) 500 g truskawek 0,5 szkl ( 120 g ) cukru 3 l wody 2 – 3 cytryny

Polska Zupa
Migdałowe serniczki z musem truskawkowym 198

powtórzyć czynność. Masę serową wyłożyć na lekko zapieczone spody (po około 2 łyżki sera). Truskawki umieścić w wysokim naczyniu i zmiksować. Można dosłodzić cukrem pudrem. Wylać łyżeczką mus truskawkowy na serniczki. Piec przez około pół godziny w 140 stopniach (włączyć termoobieg). Po przestudzeniu ozdobić świeżymi owocami. Smacznego

ChilliJemy
Truskawkowa mrożona kawa 179

mielenia ziaren.  Truskawki wkładamy do kubka dołączonego do zestawu w blenderze, dodajemy mleko skondensowane i 1/3 szklanki zwykłego mleka. Całość blendujemy ostrzem do kruszenia lodu. Powstaną nam pyszne truskawkowe lody. Lody te nakładamy do pucharka i zalewamy je espresso. Espresso powinno spłynąć w dół. Mleko ubijamy na zimno. Piana będzie mniej trwała niż przy ubijaniu na gorąco, ale przy

MamaOskarka
Panna cotta w słoiczku 473

COTTA Składniki: (4 porcje) 125 g białej czekolady 200 ml mleka 400 ml śmietany 30 6 g żelatyny 1/3 szkl wody 150 g malin 150 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 1 szk wody (do galaretki) Przygotowanie: Białą czekoladę siekamy. Mleko i śmietanę podgrzewamy, ale nie gotujemy. Do ciepłej mieszanki dodajemy czekoladę , mieszamy do rozpuszczenia. Zdejmujemy z ognia dodajemy rozpuszczoną

Bon appetit mon amie
Tarta z Rabarbarem, Truskawkami i Kruszonką 303

Tarta z Rabarbarem, Truskawkami i Kruszonką – Sezon rabarbarowo – truskawkowy w pełni, więc w Małej Cukierence kolejne pyszne ciasto z tymi składnikami. Tarta jest bardzo smaczna, aromatyczna, soczysta od owoców, wspaniale smakuje jeszcze trochę ciepła podana z lodami. Kruszonka jest chrupiąca i orzechowa. Tarta w przygotowaniu jest prosta. Zamiast orzechów laskowych można użyć orzechów włoskich. Polecam… Zapraszam

Mała Cukierenka
Domowe wafelki do lodów (bez mleka) 348

roku, by osłodzić im życie zrobiłam domowe, bezmleczne wafelki do lodów z przepisu Bigger bolder baking . Wafelki są dość słodkie, ale świetnie komponują się z bezcukrowymi lodami truskawkowymi . Robiąc domowe wafelki możecie sami zdecydować, czy chcecie w nich podać duże, czy małe porcje lodów. Na mały wafelek wystarczy łyżka ciasta. Na duży dwie łyżki. 2 białka 1/2 szklanki cukru

Dieta bez mleka
Najprostszy tort z truskawkami 233

następnie dodajemy wodę i mieszamy. Dolny placek biszkopta nasączyć ponczem a następnie rozsmarowuje 1/3 części kremu. Na całym kremie układamy kawałki tryskawek. Przykrywamy kolejnym blatem.  Nasączmy ponczem truskawkowym i rozsmarowujemy 1/3 masy. Ponownie na masie układamy tryskawki. Nakładamy ostatnim blatem nasączamy ( przy ostatnim górnym placku część nasączoną kładziemy do dołu) i rozsmarowujemy górę oraz boki ostatnią częścią kremu

Kulinarne przygody
biszkopt z truskawkami i galaretką 437

upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. składniki na wierzch: ok. 400 g truskawek, mniej lub więcej w zależności od ich wielkości (tak aby przykryć ciasto) 2 galaretki truskawkowe 750 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawimy do wystudzenia. Truskawki myjemy, przekrawamy na pół, wzdłuż i układamy na wystudzonym biszkopcie. Całość zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki, do całkowitego

Domowy Smak Jedzenia
SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ I TRUSKAWKAMI TYLKO 5 SKŁADNIKÓW! 216

SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKĄ I TRUSKAWKAMI - 750 ml serka waniliowego z wiadereczka (3/4 opakowania) - 250 ml zimnego mleka bądź jogurtu bądź maślanki bądź śmietanki - 2 opakowania galaretki truskawkowej lub wiśniowej - 15 g żelatyny - OWOCE: około dwie garście truskawek i 3-4 łyżki borówek przepis na małą/ średnią tortownicę 1 całe i 1/2 opakowania galaretki, plus  żelatynę rozpuść

SMYKWKUCHNI
Makaron z truskawkami 211

przez około 30 minut. Po tym czasie przełożyć do malaksera i zmiksować do postaci musu. 2. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. 3. Makaron wymieszać z musem truskawkowym i posypać pokruszonym białym serem

Szalona Kuchnia Eweliny
TORCIK CZEKOLADOWY Z TRUSKAWKAMI I DELIKATNĄ MASĄ 176

Pyszny torcik truskawkowy z delikatną masą i słodkimi,małymi bezikami. Pomysł własny. Biszkopt czekoladowy : 9 jajek 1 1/4 szklanki cukru 1 1/2 szklanki mąki pszennej  2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Białka ubić na sztywno,dodać cukier,następnie żółtka. Pod koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao i delikatnie wymieszać. Biszkopt wylać do tortownicy

Niespełnione zdolności kulinarne
lody truskawkowe na mleczku kokosowym 162

Domowe lody są najlepsze na świecie! A dodatkowo szybki i proste do zrobienia. Latem warto mieć pudełko takich na wypadek niespodziewanych gości.   Te truskawkowe wzbogaciłam smakiem kokosa, a żeby były jeszcze lepsze to w wersji dla dorosłych podałam obficie polane likierem kokosowym.  Składniki: 400 ml mleczka kokosowego 350 ml śmietanki kremówki 30% 300 g truskawek

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Przepis #145 Czekoladowy deser z truskawkami 760

Witajcie,  sezon truskawkowy powoli wkracza na dobre a że nie trwa zbyt długo to od samego początku trzeba korzystać z tych dobrodziejstw. Dzisiaj przygotowałam dla Was przepis na pyszny czekoladowy deser z dodatkiem truskawek - chyba nie ma lepszego połączenia ! Smakuje obłędnie i nie zawiera białego cukru! Schłodzony w lodówce idealnie sprawdzi się w gorące dni. Więc - smacznego! Wartości odżywcze

Health-Fit-Life
Truskawkowy sorbet 173

Mocno truskawkowy mrożony deser na bazie prawdziwych owoców idealnie gasi pragnienie i chłodzi nasz organizm w upalne dni. Składniki: 1 kg truskawek 1 szklanka  wody 3/4  szklanki cukru 2 łyżki soku z cytryny Wykonanie: 1. Wodę gotować z cukrem do momentu aż cukier całkowicie się rozpuści, pozostawić do ostygnięcia. 2. Truskawki umyć, usunąć szypułki, zblendować, a następnie połączyć

Szalona Kuchnia Eweliny
TRUSKAWKOWY SERNIK ODWRACANY 166

puszysty. SPÓD CIASTA 1/4 kostki masła 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 3 jajka MASA SEROWA 1 galaretka o smaku truskawkowym 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 500 g naturalnego serka homogenizowanego 300 g truskawek 400 ml wody Przygotowujemy spód ciasta: Masło rozpuścić i ostudzić.Jajka ubijamy z cukrem

Kuchnia w oparach