glazury pokrywającej owoce, daje to ładny, połyskujący efekt. I to jest, powiem Wam, konkretny kawał sernikowego cuda. Uwielbiam! Jasne, że jeśli chcecie użyć na przykład truskawek, wybieracie galaretki truskawkowe itd. itp. Taki pacman uroczy nam tu wyszedł, ale długo nie pograł. Ani się spostrzegliśmy, a już połowa zniknęła. #serniknazimno #duzysernik #rodzinnaporcja #bezpieczenia #malinowysernik #icozzejesien #zaproscierodzine #brakowalomitego #itbmtt
I tu będę miała takie tecukinii i sosem z małży i jarmużem Udko z kaczki confit z domowymi kopytkami Naszą kolację w Rogu zwięczył pyszny deser, a mianowicie bazyliowa panna cotta z musem truskawkowym. Uwielbiam bazylię w słodkich daniach i odsłonach, więc dla mnie ta panna cotta, to była prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Bazyliowa panna cotta Róg Mysikrólika Warszawa, ul. Puławska
Kulinarne przygody Gatityśmietany, 170 g mąki, 2 jajka, 5 łyżeczek cukru wanilinowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki oleju (u mnie mieszanka z olejem kokosowym). Składniki na sos truskawkowy: 200 g mrożonych truskawek, 2 łyżeczki cukru wanilinowego, 2 łyżki cukru. Przygotowanie: Sos: Truskawki przekładam do garnka, rozmrażam przez 10 minut na większym ogniu (pod przykryciem), co jakiś czas mieszam. Miksuję blenderem
JejKuchniacytryny i ewentualnie odrobinę cukru. Kremy schłodzić w lodówce. 3. Zrobić napar z mocnej herbaty, można lekko go posłodzić. Całkowicie ostudzić. 4. Przełożyć tort, od dołu: biszkopt - nasączyć masa truskawkowa okrągłe biszkopty - nasączyć 2/3 masy cytrynowej biszkopt - nasączyć Resztę kremu wyłożyć na wierzch i boki tortu. * Dorabiałam jeszcze kremu do dekoracji: 1/2 szklanki śmietanki 30% cukier puder do smaku
Kuchnia domowa Animasy. Na przygotowanym w ten sposób cieście, należy równomiernie rozmieścić świeże maliny , które dodadzą smaku i aromatu, a także sprawią, że deser będzie wyglądał naprawdę apetycznie. Tort z kremem truskawkowym Przepis ten jest w pewnym stopniu połączeniem dwóch powyższych – biszkopt na tort można wykonać tak samo, jak w pierwszym z przedstawionych przepisów, zaś krem wykonać z serka mascarpone , a więc
Moja smaczna kuchniakanon polskiego cukierka. Na ten moment albo zmieniły mi się smaki albo wszystko mi jedno jakie słodycze jem, gdyż od czasu do czasu sięgam po małą piankę np. truskawkową. Tak było też ostatnio kiedy piekłam muffinki. Nie chciałam aby wyszły mi standardowe. Przyznaję, z piankami takie wcale nie były. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia
mecooksdeser. Dzięki pianie ubitej z białka deser ma lekką piankową konsystencję i świetnie smakuje w towarzystwie chrupiącego wafelka kakaowego od Cukry Nyskie . Polecam Składniki: 1 białko jajka 1 galaretka truskawkowa 1 wafelek kakaowy (37g) Cukry Nyskie Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Wafelek kroimy w drobną kosteczkę (odkrajamy dwa cienkie kawałki do dekoracji
słodkie i nie tylko historie kulinarnektóry zrobisz dosłownie w kilka minut. Przepis jest bardzo prosty i szybki do zrobienia. To może być ulubiony, jesienny kisiel Twoich dzieci. Polecam też kisiel jabłkowy oraz najpyszniejszy kisiel truskawkowy . Każdy domowy, prosty i o niebo lepszy niż sklepowy, bo z całą masą owoców
AniaGotuje.plkokosowych 6 łyżek kaszy manny 180 g cukru 200 g masła Polewa czekoladowa: 125 g margaryny 0,5 szkl cukru pudru 3 łyżki wody 3 łyżki kakao Dodatkowo: dżem truskawkowy Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż masa będzie sztywna. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko. Dodawać porcjami
Ala piecze i gotujeSzybko, tanio i przepysznie! Uwielbiam gotować z wykorzystaniem skrobi ziemniaczanej. Jest ona bowiem niezbędna i wręcz idealna do robienia domowych budyniów oraz kisieli. Polecam Ci przepis na kisiel truskawkowy oraz kisiel jabłkowy
AniaGotuje.plnastępnie cały czas miksując dodajemy po łyżce budyniu. Budyń i masło powinny mieć taką samą temperaturę, wtedy krem nam się nie zważy. Galaretka malinowa: 3 czerwone galaretki (użyłam truskawkowych, bo akurat takie miałam) ok 1/2 kg malin Galaretki rozpuszczamy w litrze wrzątku. Gdy ostygną mieszamy je z malinami i czekamy aż zaczną tężec Polewa: tabliczka czekolady (u mnie pół gorzkiej
Cynamonowe szczęścieekstrakt waniliowy 3) masa śmietanowa: - 350g śmietany kremówki (u mnie 30%) - 350g mascarpone - 3 łyżki pudru - 5g żelatyny +30ml wody 4) 150g dżemu truskawkowego 5) ok.150g herbatników maślanych 6) lukier: - 100g pudru (u mnie trzcinowy) - 50g kremówki - kilka kropli aromatu migdałowego Ciasto francuskie wyłożyć na blachę (u mnie o wym.37,5x24
Smaczne ZdroweSkładniki: okrągłe biszkopty 800 g jogurtu greckiego 300 g śmietany kremówki 30% 1/2 szklanki mleka 1 szklanka cukru pudru 7 łyżeczek żelatyny 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka malinowa lub truskawkowa 1 galaretka agrestowa Przygotowanie: Każdą galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody, przelewamy do głębokich talerzy i wstawiamy do lodówki, aż stężeją. Kroimy w kostkę. Kilka kostek siekamy
Oryginalny smaknajlepiej smakuje krojone na cienkie kawałki (cieńsze niż widać u mnie na początkowych zdjęciach). Mus śliwkowy jak dla mnie super sprawa – czuć było śliwki, a jednocześnie posmak galaretki (truskawkowej, w moim przypadku). Choć mnie ciasto nie powaliło, bardzo smakowało mojej Mamie – myślę więc, że wszystko to rzecz gustu;) Ciasto I: 200 g masła 200 g mąki
Smaki Na Talerzu