truskawkowe bez pieczenia - 2483 przepisów (strona:45/166)

GALARETKOWIEC NA BISZKOPCIE 84

łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Masa budyniowa waniliowa: 2 opakowania budyni waniliowych bez cukru 1/4 szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 2 łyżki cukru waniliowego 250 g serka mascarpone Dodatkowo:  1 opakowanie galaretki truskawkowej 1 opakowanie galaretki agrestowej 1 opakowanie galaretki jagodowo - jeżynowej(...)gorącej wody 2 wafelki Grześki Przygotowanie: Biszkopt ciemny-  na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą z mąkę z proszkiem do pieczenia

Ciastka - domowe słodkości
TORT OWOCOWY 136

olejek spirytusowy waniliowy Mus truskawkowy: 500 g truskawek 2 opakowania galaretki truskawkowej 0,5 szklanki cukru Mus brzoskwiniowy 1 puszka brzoskwiń 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej Dodatkowo: ok 500 g truskawek 1 opakowanie galaretki truskawkowej 250 ml gorącej wody Przygotowanie: Biszkopt - na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem. Do miski

Ciastka - domowe słodkości
Kokosowy sernik gotowany z truskawkami 408

wymaga pieczenia, bo przygotowane na herbatnikach. KOKOSOWY SERNIK: 500 g twarogu zmielonego (najlepiej z wiaderka) 1/2 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 100 g masła 2 jajka 1/2 szklanki mleka kokosowego 1 budyń kokosowy lub śmietankowy 1/2 szklanki wiórków kokosowych ok 160 g herbatników maślanych WARSTWA TRUSKAWKOWA: 700 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 szklanka wody bezy Przygotować formę(...)truskawkowe rozpuścić we wrzącej wodzie. Można ją delikatnie podgrzać jeżeli nie zdąży się rozpuścić, ale nie wolno jej gotować. Umyte i oczyszczone truskawki zmiksować na gładki mus i połączyć z galaretką. Tężące truskawki wylać do formy i odstawić do całkowitego stężenia. Ciasto pokroić na kwadraty i przed podaniem nałożyć na wierzch bezy. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia

https:KKuchniaMniam
Zakręcona truskawkowa rolada bezowa 149

dopieścić ;) W końcu jutro święto! Truskawkowa rolada bezowa z kremem bazyliowo-cytrynowym Potrzebujesz: Beza: 3 białka 150g cukru pudru 1 łyżka mąki kukurydzianej 100g truskawek kilka kropel soku z cytryny Krem: 250g Mascarpone 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżeczki cukru ok. 15 dużych liści świeżej bazylii 2 łyżki soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Beza: 1. Truskawki umyj, odszypułkuj, pokrój(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i rozsmaruj na płasko. 8. Na bezowej masie zrób kilka kleksów truskawkowym musem i wykałaczką zrób esy-floresy. 9. Piecz 15min. w 160*C. Krem: 1. Liście bazylii posiekaj bardzo, bardzo drobno lub rozetrzyj w moździerzu na pastę. 2. Połącz ze sobą dokładnie wszystkie składniki. Całość: 1. Odwróconą bezę przełóż na pergamin i delikatnie

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Beza z mascarpone i pomarańczami 154

Beza, którą przygotowałam na Dzień Babci i Dziadka. Chociaż ten wypiek to praktycznie sam cukier, to w smaku jest niezwykle delikatny. Z kremowym serkiem, słodkimi pomarańczami i dodatkiem gorzkiej czekolady ropływa się w ustach. Świetnie nadaje się na wszystkie okazje, które warto śmiętować i uprzyjemnić słodkim deserem :) 2 białka z niewielkich jajek 100 g drobnego cukru ( nie cukru pudru) szczypta(...)błyszcząca. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ubite z cukrem białka, tworząc 2 płaskie krążki. Wkładamy je do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut po czym zmniejszamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy jeszcze 40 minut. Bezy studzimy w wyłączonym piekarniku. Mascarpone miksujemy z konfiturą. Pomarańczę filetujemy. Na pierwszy krążek wystudzonej bezy nakładamy mascarpone. Przykrywamy drugim krążkiem

Mienta blog
Torcik na Dzień Matki 147

pianka: 500 ml śmietanki 36% 2 truskawkowe galaretki 200 g pokrojonych truskawek 150 g borówek ponadto: kilkanaście truskawek 100 g borówek 1 galaretka krystaliczna kilkanaście podłużnych biszkoptów kilkanaście rurek waflowych    poncz: sok z połówki cytryny 1/4 szklanki wody Mąkę tortową,ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać razem i przesiać przez sito.  Żółtka oddzielić od białek(...)formy( 25 cm) wyłożoną (tylko na dno) papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut bez używania termoobiegu.  Upieczony biszkopt odstawić do ostygnięcia po czym przekroić tak aby powstały dwa krążki. Nasączyć je ponczem z wody i soku z cytryny. Galaretki truskawkowe rozpuścić w  500 ml wrzątku i odstawić

Kolorowa kuchnia Elki
Pancakes waniliowe 207

razem zrobiłam mocno waniliowe i podałam z konfiturą truskawkową z kwiatkami bzu klik . Pancakes podane na porcelanie Bogucice z kolekcji Diament Gold. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka 1,5 szklanki napoju sojowego waniliowego Alpro 75 g rozpuszczonego letniego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego z wanilią Ale-raj szczypta soli Przygotowanie: Mąkę pszenną

Ala piecze i gotuje
Cynamonowe pączki z brązowym cukrem | PYSZNY PRZEPIS 72

dżemem truskawkowym, który jest soczysty i słodki. Pączki z nadzieniem czekoladowym – wypełnione gęstą czekoladą, która jest intensywna i rozpływająca się w ustach. Można też podać pączki z dodatkami, takimi jak posypki, orzechy, cukier puder czy lukier o różnych smakach. Wszystko zależy od naszej wyobraźni i upodobań smakowych. Polecam również sprawdzić przepis na pączki pieczone bez jajek(...)truskawkowym - wypełnione świeżymi truskawkami lub dżemem truskawkowym, który jest soczysty i słodki. Pączki z nadzieniem czekoladowym - wypełnione gęstą czekoladą, która jest intensywna i rozpływająca się w ustach. Można też podać pączki z dodatkami, takimi jak posypki, orzechy, cukier puder czy lukier o różnych smakach. Wszystko zależy od naszej wyobraźni i upodobań smakowych. Polecam również sprawdzić przepis na pączki pieczone bez

Via Gusto
Lodowiec 103

biszkoptów typu petitki 2 opakowania galaretki truskawkowej  1 i 1/2 szklanki mleka (375 ml) 5 żółtek 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 200 g masła 1 i 1/2 łyżki kakao około 500 g drobnych owoców (u mnie maliny, truskawki i borówki amerykańskie) Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 3 szklankach (750 ml) gorącej(...)Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Masę dzielimy na 2 części, jedną z nich mieszamy z kakao. Tortownicę (24 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Odlewamy około 1/2 szklanki galaretki. Nasączamy w niej biszkopty i układamy obok siebie na tortownicy. Wykładamy jasną masę budyniową, wyrównujemy. Rozkładamy kolejną warstwę nasączonych w galaretce biszkoptów. Przykrywamy masą

Smaki Na Talerzu
Truskawkowa chmurka 203

cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier wanilinowy 150 g mąki pszennej 100 g masła Krem: 500 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru cukier wanilinowy 2 łyżeczki żelatyny Beza: 3 białka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Ponadto: 500 g truskawek 3 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania: Składniki na ciasto zagnieść i włożyć

Cukiernia Pychotki
Jogurtowe lody jagodowo – truskawkowe 82

Zdrowe lody bez białego cukru, jaj i śmietany. Proste lody jogurtowe jagodowo-truskawkowe z miodem. Ja użyłam mojego ulubionego miodu z czarnym bzem, ale można

Moja Delicja
KREMÓWKA Z MASCARPONE I OWOCAMI 176

galaretka krystaliczna truskawkowa 2 łyżki cukru pudru 250 g truskawek 125 g malin 125 g borówek Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy i przecinamy na pół. Każdą połówkę układamy na osobnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem i pieczemy najpierw jedną połówkę ciasta, a następnie drugą, w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15 min. Podczas pieczenia ciasto(...)truskawek.  Delikatnie mieszamy łyżką. Masę z owocami wykładamy na ciasto francuskie, równomiernie ją rozsmarowując i przykrywamy drugim płatem ciasta francuskiego, lekko dociskając. Na wierzchu rozsmarowujemy odłożoną masę bez owoców. Dekorujemy pozostałymi truskawkami, malinami oraz borówkami. Wkładamy do lodówki na około 2 godz. Przechowujemy w lodówce

Kuchnia MagdaLeny
Napoleonka z truskawkami 1286

cukier waniliowy 0,5szkl. mąki pszennej tortowej 1 budyń waniliowy bez cukru (40g) 3 jaja 225g masła 2 galaretki truskawkowe  3szkl. gorącej wody świeże truskawki Sposób przygotowania: Blachę o wymiarach ok. 25x30cm (wymiary rantów blachy, dno jest trochę mniejsze) wyłożyłam folią aluminiową i dodatkowo papierem do pieczenia, aby ciasto nie przeszło zapachem blachy. Na dnie blaszki ułożyłam

Waniliowe Improwizacje
Tort truskawkowy 142

blat biszkoptu. Pod spód dajemy paski papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorację będzie można je usunąć, a patera pozostanie czysta. Spód nasączamy musem truskawkowym. Na mus nakładamy cienką warstwę kremu truskawkowego, następnie pokrojone na plasterki truskawki i znowu krem truskawkowy. Powtarzamy z resztą spodów. Ostatni spod zostawiamy bez nasączenia, dzięki temu będzie nieco sztywniejszy i łatwiej(...)rzadszej konsystencji do polewy czekoladowej można dodać 1 łyżeczkę oleju kokosowego. Polewę przelewamy do niedużego naczynia, maczamy truskawki i odkładamy na papier do pieczenia. Białą czekoladę na polewę kroimy na małe kawałki, zagotowujemy mus truskawkowy i zalewamy nim czekoladę, odstawiamy na chwilę, po czym mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli chcemy uzyskać nieco bardziej intensywny kolor, dodajemy odrobinę barwnika

Ciastkozercy
Tort truskawkowy 176

blat biszkoptu. Pod spód dajemy paski papieru do pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorację będzie można je usunąć, a patera pozostanie czysta. Spód nasączamy musem truskawkowym. Na mus nakładamy cienką warstwę kremu truskawkowego, następnie pokrojone na plasterki truskawki i znowu krem truskawkowy. Powtarzamy z resztą spodów. Ostatni spod zostawiamy bez nasączenia, dzięki temu będzie nieco sztywniejszy i łatwiej(...)rzadszej konsystencji do polewy czekoladowej można dodać 1 łyżeczkę oleju kokosowego. Polewę przelewamy do niedużego naczynia, maczamy truskawki i odkładamy na papier do pieczenia. Białą czekoladę na polewę kroimy na małe kawałki, zagotowujemy mus truskawkowy i zalewamy nim czekoladę, odstawiamy na chwilę, po czym mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli chcemy uzyskać nieco bardziej intensywny kolor, dodajemy odrobinę barwnika

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania