truskawkowe bez pieczenia - 2483 przepisów (strona:36/166)

Pianka na biszkoptach – ptasie mleczko 161

Placek bez pieczenia na spodzie z cukrowych biszkoptów. Mus ze zmiksowanych owoców i brzoskwiniowe ptasie mleczko z kawałkami owoców. Musowe ciasto na biszkoptowym spodzie. Drukuj Pianka na biszkoptach – ptasie mleczko 5 od 2 osób Autor: Pawel Clad Danie: Deser Trudność: Łatwe Porcje(...)kawałków Przygotowanie 1 godz.  Chłodzenie 3 godz.  Kalorie 260 kcal Placek na biszkoptach bez pieczenia, z galaretką z musem owocowym i pianką brzoskwiniową – ptasim mleczkiem. Składniki: 200 g biszkoptów z cukrową skorupką lady fingers 1 galaretka truskawkowa 2 galaretki pomarańczowe lub brzoskwiniowe 500 ml wrzącej wody 300 ml schłodzonej śmietanki deserowej 30 % 200 g truskawek

ProstePesto.pl
Cuszima 713

proszku do pieczenia Krem: 1 szklanka mleka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 150 gram masła 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy Masa truskawkowa: 0,5 kg truskawek ( mogą być mrożone ) 2 galaretki truskawkowe Masa śmietanowa: 330 ml. śmietany kremówki 30% 1 galaretka truskawkowa Dodatkowo: 0,5 paczki okrągłych biszkoptów tabliczka gorzkiej czekolady posypka cukrowa Sposób przygotowania(...)Białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy cukier i po jednym po żółtku i ucierając dalej. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy (25x34cm.) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 30 min. w temperaturze 180 stopni. Biszkopt ciemny pieczemy tak samo, tylko dodajemy kakao. Z mleka odlewamy 1/3 szklanki, wsypujemy

Bajeczna Kuchnia
Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! 688

pracochłonne jakby się mogło wydawać.   Ciasto biedronka Przepis tutaj (KLIK) Pyszne i bardzo efektowne ciasto z kremem owocowym, puszystym biszkoptem i galaretką.   Król lew – przepyszne ciasto bez pieczenia! Przepis tutaj (KLIK) Pyszny i chrupiący przekładaniec pełen batonika Lion. Karmelowo – śmietankowe ciasto z czekoladą, któremu ciężko się oprzeć. Polecam!   Seromak Przepis tutaj (KLIK) Seromakwiec, seromak albo(...)wykonanie idzie dość szybko i sprawnie. Polecam!   Snikers bez pieczenia Przepis tutaj (KLIK) Wspaniałe warstwowe ciasto z orzechami, kajmakiem oraz masą budyniową. Łatwe w wykonaniu i nie wymagające pieczenia. Dwie warstwy słonych krakersów rewelacyjnie przełamują słodycz budyniu i kajmaku. Mega smaczny deser. Polecam!   Truskawkowa mgiełka Przepis tutaj (KLIK) Delikatna jak mgiełka masa truskawkowa na biszkopcie

Blog z Apetytem
Malinowo - Śmietankowa Rozkosz 117

Dodatkowo: 1/3 słoiczka dżemu malinowego lub truskawkowego Pokruszone bezy do ozdoby *Usztywniacz najlepiej użyć, jeśli chcemy, by masa szybciej stężała, np. kiedy chcemy podać ciasto za 2-3 godz. W innym wypadku jest on zbędny, gdyż mascarpone powinno wystarczająco usztywnić masę.  Przygotowanie: Biszkopt: Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka ubić z cukrami(...)pieczenia i bardzo delikatnie wmieszać, by masa pozostała puszysta. Przelać do tortownicy i piec ok. 25 min w temp. 180 st. do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąć z formy, zdjąć papier do pieczenia i pozostawić do ostudzenia.  Po wystudzeniu przekroić na 2 części. Na jednej z części, po wewnętrznej stronie, rozsmarować dżem truskawkowy lub malinowy

My sweet a life
Niskokaloryczny serniczek - ciasto twarogowe z owocami (bez mąki, ok. 116 kcal/100g) 274

amerykańskich (lub innych owoców)3/4 opakowania galaretki (przygotowane 3 z 4 porcji na które starcza opakowanie) - użyłam galaretki truskawkowej WiniaryPrzygotowanie:1. Twaróg łączymy z serkiem homogenizowanym, dodajemy kaszy manny, żółtka, cukry, proszek do pieczenia i blendujemy (żeby twaróg był bez grudek).2. Białka ubijamy na sztywną pianę, którą następnie dodajemy do masy twarogowej. Całość łączymy za pomocą łyżki

Malowane smakiem
Torcik śmietanowy z truskawkami 176

Torcik z ciasta francuskiego przełożony bitą śmietaną oraz frużeliną truskawkową. Wychodzi delikatny w smaku i lekki jak chmurka, choć dość kaloryczny. Ciasto smakuje fantastycznie i nie

Kuchnia MagdaLeny
PLACUSZKI NA MAŚLANCE Z TRUSKAWKAMI 1123

Idealne danie na upalne, gorące, letnie dni, kiedy sezon truskawkowy nadal trwa. Puszyste i wilgotne placuszki, których nie odmówi chyba nikt! Placuszki smakują idealnie zarówno na

Calzonella.com
Truskawkowy kusiciel. 139

Dziś mam dla Was przepis na przepyszny sernik truskawkowy. Sernik ten to istny kusiciel. Zachwyca smakiem i barwami. Nie można koło niego przejść obojętnie. Truskawkowy kusiciel

Pani domowa
KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI I WIŚNIAMI 277

Lato to idealna pora na Serniki na zimno! Truskawkowe , brzoskwiniowe , a nawet miętowe – wszystkie uwielbiam! Dziś mam dla Was przepis na wersję kokosową! Kokosowy sernik

Ostra na Słodko
Kremowe jaglane ciasto z truskawkami. Bez glutenu, bez dodatku cukru, bez pieczenia, wegańskie 519

Ciasto z truskawkami chodziło za mną odkąd pojawił się truskawkowy sezon. Ostatnio jednak mniej czasu spędzam w kuchni, więc zamiast ciastem zajadałam się po prostu truskawkami

Smakuje zdrowo
Torcik truskawkowy z musem z białej czekolady 154

Torcik przygotowałam na swoje urodziny. Jest bardzo delikatny. Mus truskawkowy i czekoladowy cudownie rozpływają się w ustach. Rodzince smakował, mam nadzieję, że i Wam posmakuje. Torcik

Smakołyki Asi
PANCAKES Z TRUSKAWKOWYM MUSEM 148

proszku do pieczenia.  Ciasto jest gęstsze, dlatego bez problemu można je smażyć grubsze i bardziej puchate. W smaku wg mnie nie czuję się zdecydowanej różnicy.  Tradycyjnie podaje się je z syropem klonowym, ale ... konsystencja miodu, którego nie znoszę (wiem, wiem jest bardzo zdrowy) skutecznie mnie do tego odstraszyła.  Polałam je pysznym musem truskawkowym, bo ... przecież(...)truskawki też są zdrowe ;-) Składniki: 1 szklana mąki pszennej  1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki soli 2 łyżki cukru 1 duże jajko 1 szklanka mleka 2 łyżki roztopionego masła olej do smażenia (minimalna ilość) Wykonanie: W misce wymieszać wszystkie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. Dodać jajko, mleko, roztopione masło. Wymieszać wszystkie składniki

Walijskie Pichcenie
Truskawkowe babeczki na kruchym cieście z zakręconą bezą 181

wykładamy wysmarowane masłem i obsypane kaszą manną tartelki. Palcami dopasowujemy każdą z nich do formy i wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy do zarumienienia, czyli jakieś 25 minut.       Ogarniamy krem truskawkowy. O tej porze roku świeże truskawki mają smak porównywalny do plastiku, więc lepiej użyć tych mrożonych. Zmiksowane owoce delikatnie podgrzewamy na małym ogniu(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia robimy okrągłe bezy o 2 cm mniejsze niż średnica tartelek. Suszymy w piekarniku nagrzanym do 110 stopni przez 60 minut.       Zostało nam już tylko złożenie deseru :) Na kruchy spód wykładamy 2-3 łyżki strawberry curd i przykrywamy bezą. Podajemy z dodatkową porcją masy truskawkowej. Z podanej ilości składników wychodzi 5 gigantycznych

sama złodycz
Kruche z jagodami i bezą 122

łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki śmietany Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy je przez co najmniej godzinę w lodówce. Schłodzone rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia (23x33cm) i pieczemy w 180 st. C na złoty kolor. Beza: 5 białek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie kisielu (u mnie truskawkowy) 3-4 łyżki kaszy manny(...)delikatnie mieszamy do momentu aż połączy się z pianą. Podpieczony spód posypujemy równą warstwą kaszy manny (wchłonie sok z jagód) i rozkładamy jagody. Na jagody wykładamy pianę z białek. Pieczemy ok 25 minut

Cynamonowe szczęście
Chmurka Truskawkowa 388

łyżki cukru 6 łyżeczek żelatyny + 12 łyżek wody Beza: 3 białka (w białkach nie może znajdować się ani gram żółtka!) 6 łyżek cukru szczypta soli Jak zrobić ciasto ,,Truskawkowa Chmurka" ? Przygotowanie rozpoczynamy od zrobienia galaretki z truskawkami .  Wodę zagotowujemy, dodajemy galaretki truskawkowe i dokładnie mieszamy do ich rozpuszczenia się.  Galaretkę studzimy i dodajemy do niej truskawki, jeżeli(...)będą odczuwalne krysztaliki cukru. Na papierze do pieczenia obrysowujemy ołówkiem formę do pieczenia, w której piekliśmy ciasto. Na papier wykładamy ubite białka i równamy do wymiarów odrysowanej formy. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 7-8 min, aż beza zrumieni się (należy uważnie obserwować, aby nie spalić). Po tym zmniejszamy temperaturę do 100 stopni

Kuchnia Łukasza

Proponowane wyszukiwania