się rozkręca. Ja ostatnio na targu kupiłam mega słodziutkie i sobie wymyśliłam ciasto bez pieczenia właśnie z tymi pysznymi owocami i galaretką. Wyszło przepysznie. blaszka o wymiarach 21/24 cm 25 sztuk herbatników 25 szt biszkoptów około 700 g truskawek 2 galaretki o smaku truskawkowym 2 łyżki żelatyny 800 ml śmietanki 30% 3 - 4 łyżki cukru pudru
Andzia Pichciorzeźwiającego a jednocześnie pysznego. Mamy sezon truskawkowy w pełni, więc korzystamy i robimy pyszny serniczek na zimno - bogaty w białko, nie zawierający cukru. Możemy bez wyrzeczeń zajadać :) SKŁADNIKI (na tortownicę 24 cm) Na spód: 300 g ciasteczek owsianych (najlepiej bez cukru(...)odżywki białkowej waniliowej (można pominąć i zastosować skyry waniliowe) Na górę: 2 galaretki truskawkowe (najlepiej bez cukru) świeże truskawki PRZYGOTOWANIE Galaretkę rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Przestudzoną wkładamy do lodówki, aż zacznie tężeć. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Masło rozpuszczamy i studzimy. Ciasteczka miksujemy, łączymy z masłem i powstałą masą
Moje Kuchenne RewelacjeSkładniki: Biszkopt: 3 jajka, 100g cukru, 1 budyń śmietankowy bez cukru, 85g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki octu, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki oleju. Warstwa biała z galaretkami: 4 galaretki o różnym smaku ( ja miałam o smaku wiśniowym, truskawkowym, agrestowym, pomarańczowym ), galaretka cytrynowa, 2 czubate łyżki cukru pudru, 500g jogurtu greckiego. Warstwa górna: 2 galaretki o smaku
W kuchni u MonikiPyszny, leciutki serniczek na spodzie z pokruszonych herbatników, płatków kukurydzianych oraz masła. Delikatnie kokosowy, z orzeźwiającym truskawkowym musem na wierzchu. Rewelacja! ... i nawet Stefan
Kuchnia Elliedużo mówić truskawkowe szaleństwo w pełni. :) Tym razem dla odmiany, ciasto bardzo proste, klasyczne, ale bez wątpienia pyszne. Ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 4 żółtka łyżeczka proszku do pieczenia, 1 kostka margaryny 2 łyżeczki cukru waniliowego Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy w lodówce przynajmniej godzinę. 4 łyżki kaszy manny
Cynamonowe szczęściemasłem orzechowyminspiracjaKocham mamę za te borówki <33Aktualnie szkoła dla mnie jest bez sensu, skoro i tak tam nic nie robimy. A może tak wczorajszy jadłospis? razowo-pszenna drożdżowa pizza z ricottą, truskawkami i miodem Pieczona jogurtowa owsianka z musem truskawkowym kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem jaśminowym koktajl truskawkowo-rabarbarowy
More food, love and dreamsoczyszczonej 1.5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 3.5 czubatej łyżki dobrego, gorzkiego kakao bez cukru (używam DecoMorreno) 2 szczypty soli (używam domowej soli waniliowej ) 195 g masła 82% tłuszczu w temp. pokojowej 285 g cukru 3 jaja 1.5 szklanki mleka (375 ml) 375 g dżemu owocowego (np. z czarnej porzeczki, wiśniowego, truskawkowego) Składniki polewy do murzynka(...)razy formą z ciastem o zabezpieczony blat, aby pozbyć się ewentualnych, dużych pęcherzyków powietrza w środku ciasta. Wstawić do nagrzanego pieca i piec ok. 30 minut lub do momentu, gdy włożony patyczek w środek ciasta wyjdzie czysty (czyli bez surowego ciasta na końcówce) . Sekretem udanego murzynka jest to, aby go nie wysuszyć zbyt długo w piecu. Wysuszony będzie się
Moja Delicjażelu dodatkowo: 300 g truskawek bezy kwiaty czarnego bzu Biszkopt: Białka ubić na sztywno, następnie partiami dodawać cukier, nie przerywając ubijania. Po jednym wbić żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Na końcu partiami dodawać przesiane mąki, miksując na najniższych obrotach miksera. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto do formy, wyrównać wierzch. Piec w 160 st. C. przez(...)podgrzać, rozpuścić w nim żelatynę. Wymieszać z truskawkami. Formę o średnicy 17 cm wyłożyć folią spożywczą. Wylać masę truskawkową, schłodzić w lodówce, najlepiej przez noc. Ostudzony biszkopt przełożyć do czystej formy, zamknąć brzegi. Przy brzegach ułożyć przekrojone na pół truskawki bez szypułek, rozcięciem do brzegów formy. Serki zmiksować na gładką masę. Podzielić na pół. 3 listki żelatyny namoczyć
Pożeraczka, czyli raz adobrzeszklanki mąki pszennej 4 jajka klasy M niepełna szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 0,5 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżka naturalnego kakao Truskawkowa pianka: 300 g jogurtu deserowego z truskawkami Hej! OSM Radomsko 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka mąki pszennej 2 jajka Dodatkowo: 12 soczystych wiśni Bakalland(...)kuleczki, różowe serduszka Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Tortownicę 20 cm smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką. Do miski wbijamy 4 jajka, dodajemy oba rodzaje cukru i olej. Mieszamy składniki ręczną trzepaczką (dokładnie) lub miksujemy. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy wszystko do połączenia. Ciasto dzielimy na dwie części
Słodkie okruszkigorzkiej 55 g słodkiej śmietanki 18% 3 łyżki dżemu truskawkowego Jamar wiórki kokosowe lub maliny do dekoracji Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180°C (grzałka góra-dół bez termoobiegu). Prostokątną formę o wymiarach 24 cm x 28 cm lub okrągła blachę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do miski wbić jaja, wlać olej, mleko wymieszane z octem(...)razu wstawić do nagrzanego pieca i piec 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Zrobić polewę: w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę. W kubku wymieszać dżem ze śmietanką. Dodać do roztopionej czekolady i wszystko wymieszać, do uzyskania gładkiej polewy. Upieczone ciasto polać polewą czekoladową. Udekorować wiórkami kokosowymi. Do ciasta czekoladowego z malinami wykorzystałam dżem truskawkowy Jamar
Zasmakuj Kuchnigorącej wody Na górę: 2 galaretki truskawkowe (najlepiej bez cukru) truskawki przekrojone na połówki :) PRZYGOTOWANIE Galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Wkładamy do lodówki. Masło roztapiamy i lekko studzimy. Ciasteczka blendujemy i mieszamy z masłem. Przekładamy do tortownicy wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia i ugniatamy dłonią. Wkładamy tortownicę
Moje Kuchenne Rewelacjeobliczona dla mleka 3,2% tłuszczu i erytrytolu, bez opcjonalnych dodatków. Jeszcze więcej keto słodyczy! Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Keto kokosanki Keto muffinki brownie Gofry białkowe Orzechowy deser śmietankowy Trufle kokosowe (keto) Chałwa domowa bez cukru Keto tarta z kremem śmietankowym i jagodami Keto brownie Gofry orzechowe, bez mąki Ciasteczka orzechowe Keto batony snikers Pudding(...)słono? Keto naleśniki na mascarpone Bułki z babki jajowatej Keto chleb z siemieniem lnianym Frittata ze szpinakiem Sałatka jarzynowa bez ziemniaków Sos serowo-śmietanowy Keto bułki z siemieniem lnianym Puree z kalafiora Bułki bez drożdży Pieczone placki z cukinii (keto) Chleb na maśle orzechowym z siemieniem lnianym Pizzerinki na serku wiejskim Boczniaki ala strogonow Keto panini Gnocci kalafiorowe
WegePrzepissurowej gorzkiej czekolady 50 g surowego kakao 50 g płatków migdałów 200 g mąki owisanej bezglutenowej 100 g świeżych daktyli bez pestek polewa: 4 łyżki masła orzechowego 2 łyżki płatków migdałów łyżka pudru truskawkowego (liofilizowane zmielone truskawki) Ciasto przygotowałam w Thermomixie, ale możecie wykorzystać też inny sprzęt. Wystarczy dobrze zmiksować składniki. Bataty obieramy i kroimy w niewielką kostkę. Gotujemy(...)formy wyłożonej papierem do pieczenia (wymiary ok. 15×20 cm). Ciasto pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Odstawiamy do wystudzenia. Masło orzechowe przekładamy do rondelka i lekko podgrzewamy, aż stanie się płynne. Polewamy ciasto, a wierzch posypujemy płatkami migdałów i pudrem truskawkowym. Smacznego :) Artykuł Brownie z batatów z masłem orzechowym (bez glutenu, cukru i laktozy
Mienta blogTort z musem truskawkowym, kremem oreo i żelką z malin zrobiłam dla mojej chrześnicy z okazji jej urodzin. Karolinka poprosiła mnie o tort z cheerleaderką! Mogłam zamówić wydruk na masie cukrowej z takim obrazkiem, ale nie po to poszłam na szkolenie z malowania na torcie do Agnieszki Obłozy z TortLove.pl, aby wyręczyć się opłatkiem! Było to dla mnie ogromne wyzwanie(...)ręcznie malowaną cheerleaderką. Ten tort jest tak zrobiony, że bez problemu możecie go udekorować wydrukiem na masie cukrowej, opłatkiem, dripem lub inną słodką dekoracją. P.S. Pracę nad tortem najlepiej rozłożyć sobie na kilka dni. 1 dzień: Pieczemy biszkopt i przygotowujemy żelkę malinową. 2 dzień: Robimy krem oreo, mus truskawkowy i składamy tort (przekładamy biszkopt kremami). 3 dzień: Dekorujemy tort
Słodki Pomysłjajek 150 g cukru 150 g mąki pszennej 3 płaskie łyżki naturalnego kakao 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Na krem do rolady: 250 g serka mascarpone 250 g śmietanki 30-36% 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa lub wiśniowa 1 szklanka wody cukier puder do oprószenia rolady Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody. Wylewamy(...)Galaretkę należy przygotować odpowiednio wcześniej. Gdy zaczniemy robić roladę musi być już gotowa. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Dużą blachę z piekarnika (tą największą, która jest na wyposażeniu piekarnika) wykładamy papierem do pieczenia. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao mieszamy w jednej misce. W drugiej ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę
Słodkie okruszkiTruskawkowy szał trwa. Jeśli macie ochotę na proste i szybkie ciasto z truskawkami bez miksera i nie macie maślanki, aby skorzystać z tego przepisu , zróbcie
Moja Delicjabiszkopt straci puszystość po upieczeniu . Przełożyć masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160 stopni C. przez 20 minut. Po upieczeniu wyjąć biszkopt z blachy, odkleić od niego papier i odłożyć na kratkę do ostudzenia. Gdy galaretki zaczną się ścinać, dokończyć przygotowanie musu truskawkowego: śmietanę ubijać mikserem, aż stanie się puszysta. Ciągle miksując, dodać tężejące galaretki(...)ciągle miksowanej śmietany. Miksować do połączenia. Wyłożyć śmietanę na stężały mus truskawkowy. Wyrównać powierzchnię. Całość przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Udekorować startą czekoladą, według mnie im bardziej gorzka, tym lepsza. ----- Podobne: Tureckie ciasto szpinakowe Jaglana szarlotka bez pieczenia Śmietanowiec majowy
Weekendy w domu i ogrodziezrobiła się wodnista. Przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia dużą blaszkę z wyposażenia piekarnika i równomiernie rozprowadzamy po całości. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170ºC i pieczemy 5 minut, po czym skręcamy temperaturę do 140ºC i pieczemy kolejne 40 minut. Po tym czasie sprawdzamy delikatnie palcem czy beza z wierzchu się nie lepi i jeśli jest ok, wyciągamy(...)piekarnika. Przykładamy drugim arkuszem papieru do pieczenia i odwracamy. Ostrożnie odklejamy papier na którym beza się piekła i ciepłą zwijamy z nowym papierem zaczynając od krótszego boku blaszki. Przygotowujemy krem. Zamrożone truskawki przekładamy wraz z cukrem do garnka z grubym dnem. Dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Gdy truskawki puszczą sok i zaczną się gotować dodajemy galaretki
Kuchnia w czekoladziepłaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki dobrego kakao bez cukru (używam DecoMorreno) szczypta soli (używam domowej soli waniliowej ) 125 g masła 82% tłuszczu w temp. pokojowej 190 g cukru 2 jaja 1 szklanka (250 ml) mleka 250 g dżemu owocowego (np. truskawkowego, wiśniowego) Składniki polewy: 100 g czekolady mlecznej(...)kilka razy formą z ciastem o zabezpieczony blat, aby pozbyć się ewentualnych pęcherzyków powietrza w środku ciasta. Wstawić do nagrzanego pieca i piec ok. 40 minut lub do momentu, gdy włożony patyczek w środek ciasta wyjdzie czysty (czyli bez surowego ciasta na końcówce) . Sekretem udanego murzynka jest to, aby go nie wysuszyć zbyt długo w piecu. * Każdy piekarnik
Moja Delicja