biszkopt : 3 jajka 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 100 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia pianka : 660 ml śmietanki 30% 1,5 galaretki truskawkowej (użyłam dwóch galaretek któe rozpuściłam w 650 ml wody z czego około 200 ml galaretki odlałam do pucharka wrzuciłam truskawki i mój Stasiu był zachwycony(...)pojedynczo żółtka i wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewamy do blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (góra-dół). Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Pianka: Na biszkopcie układamy umyte i osuszone truskawki (bez szypułek). Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostudzenia
cucinareciacha bez pieczenia! a do każdego wyliczone jest makro!). My postanowiłyśmy coś dodać od siebie i wzbogaciłyśmy masę o truskawki i jagody a spód o melasę oraz płatki teff Incola . Płatki te są bogate w żelazo, wapń i aminokwasy egzogenne. Posiadają niski IG co jest ważne dla cukrzyków, dużo błonnika no i są bez glutenu(...)Incola -90g płatków owsianych Incola -3 łyżki roztopionego oleju kokosowego -3 łyżki melasy z karobu (lub innego płynnego słodzidła) -3 łyżki dowolnego mleka roślinnego lub wody Masa jagodowo-truskawkowa -200g orzechów nerkowca (1 szklanka) -puszka mleka kokosowego -1/2 szklanki truskawek -1/2 szklanki jagód -ksylitol według preferencji -4 łyżki wiórków kokosowych -6 łyżek z górką mąki kokosowej
Candy Pandasposiekanych migdałów Nadzienie ok 500 g truskawek 2 łyżki skrobi ziemniaczanej ok 1/4 szklanki ciepłej wody 1/4 szklanki syropu klonowego 1 łyżka brązowego cukru * należy używać masła orzechowego bez dodatków tj. olej palmowy, cukier Przygotowanie: 1. Nadzienie - skrobię ziemniaczaną rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody, truskawki kroimy w ćwiartki, razem z syropem klonowym i cukrem dodajemy na patelnię, doprowadzamy(...)wymiarach 20/20 lub podobnych, wykładamy papierem do pieczenia 3. Banana obieramy i blendujemy na mus, za pomocą miksera łączymy z pozostałymi składnikami na spód ciasta i wykładamy nim przygotowaną foremkę, odkładamy ok 1/4 ciasta, dociskamy dłonią tworząc brzeg jak do tarty 4. Na przygotowany spód wykładamy nadzienie truskawkowe oraz kruszymy na wierzch odłożoną resztę ciasta 5. Pieczemy
Słodki Kompromisdodać go więcej. Niemniej jednak ciasto świetnie będzie się prezentować podane z płynnym miodem lub roztopioną białą czekoladą ( w wersji mniej fit 😋). Ja miałam do dyspozycji dżem truskawkowy 100%, który idealnie wpasował się w delikatny smak tegoż serniczka. Składniki: na spód opakowanie naturalnych wafli ryżowych (ok. 130 g) 2 łyżki cukru trzcinowego (można więcej) 2 łyżki oleju kokosowego(...)gotowe wylepiamy nim dno okrągłej tortownicy o średnicy ok. 23 cm. (wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia). na jaglaną masę 100 g kaszy jaglanej 150 g płatków jaglanych 3 białka 50 g wiórków kokosowych 1/2 szklanki mleka (u mnie bez laktozy, można użyć zwykłego lub roślinnego) 1/2 szklanki cukru trzcinowego (można więcej) 2-3 łyżki oleju
Kuchnia Elliebiszkopt : 3 jajka 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 100 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia pianka : 660 ml śmietanki 30% 1,5 galaretki truskawkowej (użyłam dwóch galaretek któe rozpuściłam w 650 ml wody z czego około 200 ml galaretki odlałam do pucharka wrzuciłam truskawki i mój Stasiu był zachwycony(...)pojedynczo żółtka i wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewamy do blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (góra-dół). Pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Pianka: Na biszkopcie układamy umyte i osuszone truskawki (bez szypułek). Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostudzenia
cucinarebardzo często bez okazji. Są idealne do kawusi, a w dodatku bardzo szybkie. Z kolei córeczka lubi ślimaczki za ich kształt :) Ślimaczki z truskawkami kandyzowanymi SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki dżemu truskawkowego 8-10 truskawek kandyzowanych 1 łyżka posypki dekoracyjnej czarno- białej PRZYGOTOWANIE: Ciasto francuskie rozwijamy, na całej powierzchni smarujemy dżemem truskawkowym. Całość posypujemy(...)roladę zaczynając od strony ułożonych truskawek aby były one w samym środku. Powstałą roladę kroimy na około 2 cm plastry. Powstałe ślimaczki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkibezę trzymałam jeszcze przez 10min.No i zonk! Beza, a i owszem upiekła się, ale za nic nie nadawała się do zrolowania. Cóż począć? Rozsmarowałam bitą śmietanę, bo i tak już była ubita. Bezę złożyłam na pół i najzwyczajniej w świecie pokruszyłam do miseczek. Dodałam ósemki mandarynek (bo i tak już były przygotowane), a całość na koniec polałam musem truskawkowym
bastalenainnego poza słodkością nie wchodzi w grę ;) I dziś stawiam przed Wami absolutnie fantastyczne i przepyszne śniadaniowe oponki! Pełnowartościowe, sycące i słodkie, chociaż...bez grama cukru w cieście, za to w przepysznym sosie truskawkowym na bazie konfitury i z kleksem jogurtu naturalnego. To jest jedna z tych śniadaniowych rozpust, które przeznaczone są na weekend lub wolne dni, a najlepiej(...)całą oponkową pyszność otoczoną ciepłym, truskawkowym sosem. Trochę wykrawania, trochę gotowania i odrobina podsmażania zapewni Wam pyszne, zdrowe i niecodzienne poranne doznania smakowe...i każda sekunda przygotowań jest tego warta! ^^ Śniadaniowe oponki w sosie truskawkowym Potrzebujesz: 80g daktyli 30g mielonych migdałów 180g mąki pszennej 20g otrąb 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko szczypta soli 70ml wody olej
Kuchnia w Słońcu SkąpanaIdealne ciasto na lato - bez pieczenia, przygotowane ze zdrowych składników. Ciasto wykonane na chrupiącym spodzie z płatków owsianych i oleju kokosowego, a do tego delikatny krem z kaszy jaglanej i galaretka z truskawkami. Moja wersja jest o niskiej zawartości cukru, więc przygotowując proponuję próbować i słodycz dostosować do swoich upodobań. Składniki: (forma o średnicy 26 cm) spód(...)kaszy jaglanej 2 - 3 łyżki cukru trzcinowego lub innego 1 szklanka mleka kokosowego lub zwykłego 2 szklanki wody 3 łyżki oleju kokosowego galaretka: 500 g dojrzałych truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki cukru trzcinowego Przygotowanie: spód: Płatki owsiane rozdrobnić w blenderze, dodać olej kokosowy kakao i cukier, dokładnie połączyć. Spód foremki wyłożyć papierem do pieczenia
Kuchcik gotujeSkładniki: (na tortownice o średnicy 18 cm) Masa serowa: 500 g serka homogenizowanego waniliowego, ja użyłam serka firmy President 35 g żelatyny- rozpuszczonej w 30 ml
KreatywnePinyDeser który pojawia się obowiązkowo jak tylko pojawią się pierwsze świeże truskawki. Delikatny i kremowy na czekoladowej chrupce z dużą ilością truskawek
Andzia PichciNiedzielnie popołudnia to dla mnie idealny czas dla rodziny. A jak spotkania z rodzinką to kawka i ciastko. Najlepiej jeszcze jak ciastko szybko się zrobi i
Gotowanie z pasjąNiedzielnie popołudnia to dla mnie idealny czas dla rodziny. A jak spotkania z rodzinką to kawka i ciastko. Najlepiej jeszcze jak ciastko szybko się zrobi i
Gotowanie z pasjąNa taką skalę wykładzinę z biszkoptów robiłam po raz pierwszy. Były desery w mniejszych miseczkach czy też pucharkach. Jednak tym razem postanowiłam zaszaleć i iść w
Dieta moja pasjato już ostatnie chwile, kiedy możemy przygotować sernik na zimno z truskawkami, więc trzeba się śpieszyć ;) smakuje nieziemsko, zapraszam do próbowania SKŁADNIKI Spód: 150 g
słodki bratekOstatnia moja propozycja kierowana na konkurs inspirowany Szwajcarią. Na moje oko już bardziej zainspirować się już nie można. Świetny deser obrazujący ten kraj samym sobą.
Malinowe Pocałunki