smaku owocowym bez cukru Sposób wykonania: Białka ubić na sztywno razem ze szczyptą soli, bod koniec ubijania dodać stopniowo cukier i kisiel owocowy ( u mnie był o smaku truskawkowym ) Blachy wyłożyć papierem do pieczenia i za pomocą rękawa lub szprycy nakładać małe kopczyki ( ja nakładałam łyżką bo nie miałam zbyt dużo czasu). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 1 godzinę
Na słodko lub wytrawniepyszne ;) Można je przełożyć np. warstwą dżemu lub jeśli chcemy uzyskać tort – masą grysikową. Składniki: 2 szkl. cukru 1 kostka masła lub margaryny 2 duże łyżki dżemu (np. truskawkowego, ja najbardziej polecam z czarnej porzeczki) 2 jajka 4 szkl. mąki 2 szkl. mleka 1,5 łyżki kakao 1 łyżeczka cynamonu przyprawa do piernika 2 łyżeczki sody oczyszczonej Wykonanie: Cukier
kuchcikowniacukru pudru cukier waniliowy 2 szkl. mleka kostka masła 2 żółtka Krem jabłkowy: l kg antonówki lub szarej renety galaretka truskawkowa i morelowa . Wykonanie Z podanych składników przygotować ciasto biszkoptowe. Przełożyć je do wysmarowanej masłem i oprószonej mąką dużej tortownicy, piec 40 min. w temp. 160-180 C Przygotować ciasto miodowe. Tłuszcz
kgwjanczewoKochani dziś mam dla Was przepis na tartę , którą zrobiłam z okazji dnia mamy:) Ponieważ zaczął się sezon truskawkowy właśnie te owoce pojawiły się na mojej tarcie :) ale również banany i winogrona:) ciasto: 160 g mąki 60 g cukru pudru 30 g kakao 100 g zimnego masła 1 jajko 1 opakowanie cukru wanilinowego krem 500 g serka mascarpone pół szklanki
Cukier&Puderkochani! Skoro sezon truskawkowy to kolejny przepis z ich udziałem ;)) składniki suche składniki 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru ( można dać mniej) mokre składniki 100 g masła 1 szklanka mleka 1 jajko tabliczka czekolady mlecznej lub gorzkiej jak lubicie :) 12 sztuk truskawek Suche składniki mieszamy ze sobą w misce. Masło topimy, studzimy. Mleko
Cukier&Puderkochani! Dziś kolejna dawka truskawkowych przepisów! A co! trzeba korzystać póki są :))) KOMPOT 2 kg truskawek 2 litry wody 1/4 szklanki cukru Truskawki obieramy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy , słodzimy i gotowe! DŻEM 2,5 kg truskawek 700 g cukru jakiś żel fix Truskawki myjemy, obieramy wrzucamy do garnka i mieszamy z żel fixem
Cukier&Pudersłonecznikowym papryka pieczona paski w oleju słonecznikowym oliwki zielone w zalewie naturalnej kapary w zalewie naturalnej - HERBATA - KAWA - ZDROWA ŻYWNOŚĆ Bio musli Adama Czekoladowe ciasto Adama Bio dżem truskawkowy Adama - OLEJE - SOKI 100% NATURALNE Nie wypisywałam wszystkiego dokładnie, dlatego koniecznie zajrzyjcie na stronę sklepu Barmar i przejrzyjcie jego ofertę :) W ramach współpracy otrzymałam: - pieczarki w zalewie
Zdrowie na języku :Pprowansalskie Przyprawa naturalna Cynamon mielony Cynamon w laskach Wanilia w laskach Sól himalajska Rodzynki Golden Śliwka suszona Morela suszona Orzechy brazylijskie łamane Orzechy Pecan Kawa mielona zielona Herbata czerwona truskawkowa :) Herbata zielona Klikając w wybraną pozycję przeniesie Was od razu na stronę producenta pod odpowiedni produkt :) Tak jak wybór przeróżnych produktów jest ogromny, tak samo możecie przebierać
Zdrowie na języku :Pmieszamy.Truskawki (rozmrozić, jeśli wyciągnęliśmy je z zamrażarki) wsypać do miski, dodać cukier waniliowy i tyle cukru kryształu, żeby dla Was było słodkie ;) Całość trzeba bezwzględnie potraktować blenderem i sos truskawkowy gotowy. Makaron zalewamy sosem i gotowe! Pychota
Lawendowe NieboW moim ogródku już tyle pięknych truskawek się czerwieni... Nic tylko wychodzić, zbierać i jeść prosto z krzaczka ;) Ale w upalne dni mam lepszą
Lawendowe NieboSezon truskawkowy można uznać za rozpoczęty. Od dwu tygodni słyszałam "mamo kup truskawki, mamo kup truskawki...". Więc kiedy dziś pojawiły się nasze krajowe uległam błagalnej mince i dałam się skusić dziecięcym namowom. Więc na deser obowiązkowo musiała pojawić się panacotta.Składniki:200 ml śmietanki 300250 ml mleka3 łyżeczki agar-agarlaska wanilii3 łyżki cukru30 dkg truskawekPrzygotowanie:Agar - agar namaczam
Magiczna kuchnia Dariizachęcą je do pałaszowania nielubianych rzeczy. Zamieniłam więc sernik na małe tartaletki na kruchym cieście i zamierzony efekt został podstępem osiągnięty:) A dla dorosłych uczestników deserowej biesiady zaserwowałam dodatkowo truskawkową mrożona kawę klik.Składniki:CIASTO:25 dkg mąki14 dkg masła5 dkg cukru1 jajkoszczypta soliMUS RABARBAROWYpęczek rabarbaru4 łyżki cukruMASA SEROWA100 ml śmietany 30%30 dkg białego sera mielonego albo homogenizowanego1 łyżka
Magiczna kuchnia Dariiprzekór pogodzie stół musi być kolorowy jak na wiosenną porę przystało. Po zimie wszystkim już się przejadły koktajle truskawkowe (tak, tak mrożone truskawki królują zimą:) ), bananowe i wszelakie zawierające zimowe rewelacje. Przyszła pora na smoothie wiosenno letnie, które są kolejnym fajnym sposobem przemycenia dzieciakom masy witamin w zjadliwej dla nich formie. Aby Starszak miał poczucie, że ma wpływ na skład
Magiczna kuchnia DariiPrzepis na to ciasto w wersji z malinamijest jednym z najczęściej wyszukiwanych przepisówna moim blogu. Po wersji malinowej, brzoskwiniowej,przyszła pora na wersję truskawkową.To ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu,owoce można dowolnie zmieniać.Może tylko należy unikać tych,przy których galaretce ciężko stężeć ;)Tym razem ciasto ze specjalną dedykacją.Dla wszystkich Babć i Dziadków :)Pięknego święta!Czytaj więcej
bistro mamaDziś na szybko lodowy, truskawkowy shake.Czytaj więcej
Ana Mari's world