sporych babeczek. Składniki: 6 białek jajka 150 g masła rozpuszczonego i ostudzonego 2/3 szklanki cukru pudru, przesianego 1 szklanka i 2 łyżki mąki tortowej, przesianej 1 łyżeczka aromatu migdałowego truskawki płatki migdałowe na wierzch Białka jajka umieścić w misie miksera i zmiksować do spienienia. Nie ma być to sztywna piana. Wsypać cukier puder i mąkę. Wymieszać delikatnie łopatką. Wlać masło(...)ekstrakt. Wymieszać. Ciasto wylać do foremek. Na wierzch każdej ułożyć truskawkę, posypać płatkami migdałowymi. Piec w 170 stopniach przez około 25 minut
Moja Galeria Smakucoś chłodnego :) Zapraszam na koktajl truskawkowo- bananowy z wiórkami kokosowymi i duużą ilością lodu :) Koktajl bez cukru i bez dodatku produktów mlecznych Składniki na 2 szklanki: 300 g truskawek 1 banan 10 kostek lodu 1 łyżka wiórków kokosowych Banana obrać ze skórki. Pokroić na kawałki. Truskawki odszypułkować. Przełożyć do blendera, dodać banana, kotki lodu oraz wiórki kokosowe. Zmiksować. Smacznego
Moja Galeria SmakuSmoothie truskawkowe z awokado. Awokado w połączeniu z jogurtem greckim daje aksamitną i kremową konsystencję. Składniki na 2 szklanki: 240 g truskawek 1/2 awokado (ok. 70 g) 150 g jogurtu greckiego 1 łyżeczka cukru (opcjonalnie) Truskawki odszypułkować, awokado obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Owoce przełożyć do blendera. Dodać jogurt i cukier. Zmiksować na aksamitną konsystencję
Moja Galeria SmakuShake truskawkowo-bananowy. Idealnie sprawdzi się na nadchodzące lato:) Składniki na 4 szklanki: 350 g truskawek 1 banan 2 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru/ lub do smaku Truskawki odszypułkować, banana obrać. Zmrozić w zamrażalce przez około 1h. Owoce przełożyć do blendera kielichowego, dodać mleko i cukier. Zmiksować na aksamitną konsystencję
Moja Galeria Smakuwspomóc wzmocnienie odporności. Nie wiem czy wiecie, ale imbir ma również działanie przeciwwymiotne i zapobiega mdłościom. Polecam więc wszystkim Paniom w ciąży. Składniki na 3 porcje: 250-300g truskawek 250 ml soku jabłkowego starty imbir (około 1/2-1 łyżeczki)* Truskawki odszypułkować. Włożyć do blendera. Zalać sokiem jabłkowym, dodać starty imbir. Zmiksować. Przelać do szklanek i pić na zdrowie:) * - imbir
Moja Galeria Smakuinne warzywa kapustowate zawiera sulforafan, związek posiadający właściwości przeciwnowotworowe. Jarmuż jest również doskonałym źródłem żelaza. Warto więc włączyć go do swojego codziennego menu. Składniki na 3 porcje: 2 szklanki truskawek 1/2 szklanki jagód 1 szklanka soku jabłkowego 100% 1 duży banan garść liści jarmużu (liście oderwane od łodygi) 1 łyżeczka siemienia lnianego Truskawki pozbawić szypułek. Banana obrać ze skórki, pokroić
Moja Galeria SmakuSkładniki na 2 porcje: 2 szklanki truskawek 2 nektarynki 1 banan 1 szklanka maślanki 1 łyżka płatków owsianych błyskawicznych Truskawki pozbawić szypułek. Banana obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Nektarynki pozbawić pestki, pokroić razem ze skórką. Wszystkie owoce przełożyć do blendera. Dodać maślankę i płatki owsiane. Zmiksować. Przelać do szklanek i pić na zdrowie
Moja Galeria SmakuSkładniki na 3 porcje: 1 mango 1 szklanka truskawek 2 nektarynki 1 opakowanie jogurtu naturalnego (ok. 180g) Mango obrać, pokroić na kawałki. Truskawki pozbawić szypułek. Nektarynkę ze skórką pokroić na większe kawałki, pestkę wyrzucić. Wszystkie owoce włożyć do blendera, zalać jogurtem i zmiksować
Moja Galeria SmakuMoże zostały jeszcze w Waszych zamrażalnikach zapasy truskawek i malin. Proponuje wykorzystać je do koktajlu z selerem naciowym. Seler naciowy dobrze wpływa na organizm gdyż działa moczopędnie i pomaga pozbywać się toksyn oraz nadmiaru wody z organizmu. Składniki na 2 porcje: 1 łodyga selera naciowego 1 szklanka malin (mrożone lub świeże) 1 szklanka truskawek (mrożone lub świeże
Moja Galeria SmakuSkładniki na 2 porcje: 1 małe mango 1 banan sok z 1 dużej pomarańczy 180 g truskawek 100 g jogurtu naturalnego ksylitol do smaku ulubiona granola (najlepiej domowa) Mango i banana obrać. Pokroić na kawałki. Wycisnąć sok z pomarańczy. Zmiksować wszystko razem. Przełożyć do 2 szklanek. Posypać granolą. Truskawki zmiksować z jogurtem i ksylitolem. Nałożyć na warstwę granoli
Moja Galeria Smakureguły wychodzą z tego bardzo smaczne połączenia. A już na pewno pełne wartości odżywczych. Kolejna propozycja ode mnie :) Składniki na 2 porcje: 1 mały burak 5 sztuk dużych truskawek 1 garść szpinaku 1 banan 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody kokosowej (można zastąpić mlekiem) 1 łyżeczka oleju lnianego Buraka obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Truskawki odszypułkować. Szpinak umyć, osuszyć
Moja Galeria SmakuSkładniki na 2 porcje: 150 g truskawek 1 mango 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mleka Truskawki odszypułkować. Mango obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Owoce umieścić w blenderze. Zalać wodą i mlekiem. Zmiksować
Moja Galeria Smakuenergetyczny w czasie posiłku. Dzięki czemu można uzyskać lepsze wyniki i osiągi. Dodatek nasion chia oraz jagód Goji czyni je prawdziwym super smoothie ;) Składniki na 2 porcję: 150 g truskawek 1 szklanka mleka 1/2 buraka 2 daktyle, suszone 1 łyżeczka jagód Goji 1 łyżeczka chia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego odrobina świeżo startego imbiru Truskawki odszypułkować. Buraka obrać ze skóry. Wszystkie
Moja Galeria SmakuSkładniki na 2 porcje: 150 g truskawek 1 banan 1 pomarańcza 1 jogurt naturalny (około 150-180g) kilka listków mięty Truskawki odszypułkować. Pomarańczę obrać ze skórki, pozbawić białych skórek. Banana obrać, pokroić na kawałki. Wszystkie składniki zmiksować w blenderze. Smacznego
Moja Galeria SmakuSkładniki na 2 porcje: 1 szklanka mleka 1 szklanka truskawek 1 gruszka szczypta cynamonu 1 łyżka siemienia lnianego 1 łyżka syropu z agawy (opcjonalnie) Truskawki odszypułkować. Gruszkę obrać, pozbyć się gniazda nasiennego. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować
Moja Galeria Smaku