kaczki, oliwa z orzechów laskowych, parmezan Smażona grasica cielęca, kalafior, Cydr Lubelski Custard z grzybów leśnych, jajko na miękko, dodatki Meurette Consommé z ogonów wołowych, royale z foie gras, trufla Smażony łosoś, dyniowe risotto, smak z szałwii Halibut, cytrusowe Viennoise, jesienne warzywa Filet z dziczyzny, gruszka, brukselka, sos Poivrade Stek z 28-dniowej wołowiny, frytki,sos pieprzowo-serowy Gicz cielęca
królestwo garówgras, brązowe masło. Intermezzo: lody jabłkowe, herbata matcha, mięta. Second course: pierogi po polsku – wiejski ser, cebulowe consome, ziemniaki, por; sandacz, kapusta; jeleń, dzikie owoce, orzechy buczyny, buraki, chrobotek, trufle. Desserts: ciasteczka maślane, wędzone lody, syrop z jabłek i imbiru, czekolada; sosnowe lody, borówki, jabłka. Wszystkie dania dostarczały nam wspaniałych doznań smakowych i wizualnych. Dodatkową atrakcją było przygotowywanie
królestwo garówsprawdzonych dostawców, przygotował Szef kuchni Maciej Majewski. Miałam przyjemność uczestniczyć w spotkaniu prezentującym nowe menu. Zaprezentowane zostały nam: Łosoś, dynia, cykoria, chrupiący ryż Ostrygi z kurczaka, risotto ziemniaczane, trufla Filet jagnięcy confit, topinambur, jarmuż Pistacje, oliwa z oliwek, zielona herbata Oprócz prezentowanych dań, w menu znajdziemy: lekko wędzonego łososia bałtyckiego w stylu gravad lax z ikrą z łososia, filet
królestwo garówgotowania jajka spodobała się Olivierowi i zainspirowała go do wykorzystania go, jako swojego rodzaju wizytówkę. Teraz, w okresie zimowym podawane jest jajko z langustynką, później będzie ze szparagami, czarnymi truflami. Zawsze znajdzie się produkt sezonowy, z który tak przygotowane jajko „zagra”, tworząc ciekawe, niebanalne i smaczne danie. I właśnie podczas spotkania Victorii przedstawił nam jeden ze swoich sposobów na jajko
królestwo garówsałatką z kopru włoskiego, sosem jogurtowym curry i owocami cytrusowymi. Leaping Horse Chardonnay, California 2013 Robert Mondavi Private Selection Chardonnay, California 2013 Smażone piersi kurczaka z risotto z borowikami, truflami, pancetta i młodą cebulką. Backhouse Chardonnay, Sonoma 2012 Wente Chardonnay Livermore 2013 Zrazy zawijane z wołowiny, z pieczonymi bakłażanami i pieczonym pomidorkiem koktajlowym. Leaping Horse Merlot, California 2013 Gnarly Head
królestwo garówtemu na włoskich wakacjach mieliśmy okazje spróbować trufli. Mąż mojej kuzynki Sylwii przygotował grzanki czosnkowo-truflowe- rewelacja. Pastę truflową przywieźliśmy sobie w prezencie, w tym roku zrobiliśmy zamówienie na ten specyfik:D SKŁADNIKI: 3 łyżki pasty truflowej 3 pomidory suszone 400g makaronu czosnkowa oliwa pietruszka, parmezan Przygotowanie tego dania zajmuje 10 min. Należy ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu
MarciochaKucharzymasło miękkie 5 dag, cukier puder 5 dag, aromat waniliowy 2 krople, kakao 2 łyżki, resztki ciasta lub kruche ciastka 5-10 dag, posypka kolorowa - ile potrzeba przepis na trufle jest ze strony "Sekretna Księga Przepisów Kenwooda" kliknij i zobacz - miękkie masło i cukier utrzeć mikserem do białości wsypać kakao, aromat waniliowy i mikserem dobrze składniki połączyć użyłam ciastka kruche
W Mojej Kuchni Lubięwodnej. Ciągle mieszając, dodawać kremówkę. Wlać wino, dokładnie połączyć. Masę wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Po tym czasie wyjąć masę, nabierać ją łyżką i w dłoniach formować trufle. Obtaczać w kakao. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego
Domowa cukiernia EwyKakaowe trufle fasolowe z daktylami i gorzką czekoladą (biała fasola, m ąka kokosowa, banan, gorzka czekolada, daktyle, cynamon. kawa) Skoro była jasna wersja to czas na ciemną. Spakowane, kawa w rękę i czas do szkoły, ale przy takiej pogodzie człowiek od razu z innym nastawieniem stoi na stacji o tej 6 rano
More food, love and dreamsnależy masę wyłożyć np; na waflu lub rozsmarować cienko na blasze, poczekać aż stężeje i pokroić w niewielki prostokąty, a następnie oblać czekoladą. A tak zrobiłam wielką truflę w formie do keku i strasznie ciężko było mi pokroić taki duży i kleisty cukieras:P Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło:D Następnym razem
Ciasteczkowy Potwórszansę i temu ciastu i upiekłam je:) Muszę przyznać, że jest baaardzo dobre, prawdziwie czekoladowe i rozpływa się w ustach. Moja koleżanka Ania powiedziała, że smakuje jak prawdziwa BELGIJSKA TRUFLA:) I miała rację:) Składniki: 250g gorzkiej czekolady (najlepiej z 70% kakao); 125g miękkiego masła; 6 jaj; 175g cukru kryształu; skórka otarta z 1 pomarańczy; 2 łyżki likieru (ja dałam kawowy
In my kitchennatury oraz wyższość kuchni lokalnej i sezonowej nad międzynarodową skutkuje tym, że chwasty przyniesione z pola są obsadzane w roli gwiazdy i z powodzeniem występują w towarzystwie trufli, karczochów i innych wyszukanych frykasów. Jego p ropagatorów można znaleźć w wielu miejscach, np. w restauracji Gastrologik , którą prowadzi dwóch młodych, zdolnych i utytułowanych :) Jacob
SzczyptaSmaQroladę robi się ekspresowo i smakuje świetnie .Zrobiłam dwie ,pierwsza była z truflą czekoladową ,ale została zjedzona przed sesją zdjęciową .Zrobiłam więc kolejną , z bitą śmietaną i truskawkami .Mnie najbardziej się podoba żyrafi wzorek ciasta. Składniki : 5 jajek 3/ 4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek cukru 80 ml wody 45 ml oleju 4 łyżki kakao
Ladylaura.oliwkami z tymiankiem Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Zimowe tosty z goudą Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami
Moja smaczna kuchniadawka kalorii. Suszone daktyle Jeden z moich ulubionych naturalnych słodzików. Smakiem przypominają karmelowe krówki. Najlepiej używać ich w formie zmiksowanej, świetnie nadają się do kremów czekoladowych, ciast, trufli itd. Kupując daktyle trzeba uważnie czytać etykiety, czasem producenci zalewają je syropem glukozowo-fruktozowym. OKAZJONALNIE Syropy: daktylowy - zawiera dużą ilość cukru, ale i składniki mineralne oraz witaminy klonowy - podobnie
Powiedz dietom nie