trufle - 1014 przepisów (strona:49/68)

17 dań jednogarnkowych! 395

oliwie z rozmarynem Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Ratatuja z soczewicą Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią i suszonymi ziołami skropione oliwą z oliwek z białych trufli Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Zielona soczewica w pomidorach pelati Zupa z żółtą fasolką szparagową

Moja smaczna kuchnia
22 dania z cukinią! 431

Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Cukinia zapiekana z pomidorową passatą i mozzarellą Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami

Moja smaczna kuchnia
Kawa i co dalej ? podsumowanie akcji 191

bananowo-kokosowa na zimno Piecz i gotuj z Kardamo Ciasteczka owsiano-kawowe. Pysznostki Świąteczne babeczki z nugatem Red Hot Chili Cake Kakaowe-kawowe ptysie Silver Teaspoon Kawa jak tiramisu Trufle o smaku tiramisu w wersji light Cynamonowe cafe-latte ze słoika Sio-smutki Kawowe rogaliki Słodkie niebo Ciasto cappuccino-latte macchiato Słodkie zDania Ciasto-latte czyli lekkie przebudzenie Smaczne domowe

Moje domowe kucharzenie
Gruszki w białym winie 151

Hélène) stworzonego w 1865 roku przez Auguste'a Escoffiera na cześć Heleny z operetki Offenbach'a. Jednak o samym Escoffierze będzie przy okazji recenzji książki "Białe trufle". Tymczasem zapraszam na rozpływające się w ustach gruszki! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Jaki był ten rok? 226

świeżych pistacji i spaghetti ladacznicy, gdzie odebrałam lekcję od prostytutek o tym jak ostre są papryczki piri-piri. A na deser trochę piekłam. Ciasteczka chałwowe, tak cudownie słodkie, andruty, trufle w przepięknej bombonierce i ciasto 3 bit, które podbiło serce M. O raz kilka inny ch: duszone maślaki, fetuccine Alfredo bez fetuccine, a z linguine które było odkryciem roku, pastę

Brzuszki Łakomczuszki
Kuchnia włoska usystematyzowana. 167

tych do których składniki znajdziemy po ręką, po takie których musimy się naszukać. :) Na pewno książka to dobra podstawa na temat kuchni włoskiej. Smażona polenta ze słoniną i truflą. Ravioli z ziemniakami i szynką. Lasagne z kozim serem, cukinią i orzechami. Homarce z koniakiem. Dział: ryby. Konfitura z czerwonej cebuli. Koreczki owocowe na słono

Brzuszki Łakomczuszki
O LUCYNIE ĆWIERCZAKIEWICZOWEJ 182

miał wskazywać, iż znajdują się w niej przepisy tylko na tanie dania. W książce można znaleźć przepisy na takie ekstrawaganckie smakołyki, jak: „zupę żółwiową” czy też dania z zastosowaniem trufli. Wstęp do mojego artykułu jest cytatem właśnie z tej książki.  W mojej ulubionej książce pani Lucyny "Baby, placki i mazurki: praktyczne przepisy pieczenia chleba, bułek, placków, mazurków, tortów, ciastek

Przepisy Aleksandry
Muffinki cytrynowo-makowe 191

można przygotować właściwie z każdego rodzaju czekolady wedle uznania. Dziś jednak proponuję ciemną, gorzką czekoladę, o dużej zawartości kakao, wzbogaconą odrobiną likieru cytrynowego. Tak przygotowany krem czekoladowy smakuje niczym trufle i tak samo rozpływa się w ustach. Udekorować miałam babeczki skórką cytrynową smażoną w cukrze, ale z rozpędu dodałam całą do ciasta i musiałam posiłkować się cukrowymi śnieżynkami. Mimo

Ratunku obiad
Intensywny w smaku sos czekoladowy + śmietankowy budyń + czekoladowa granola = deser idealny :) 880

dolewamy łyżkę mleka. Mieszamy energicznie do uzyskania jednolitej masy. W wersji tylko dla dorosłych możemy zamiast mleka dodać niewielką ilość alkoholu, np. likieru pomarańczowego. Sos będzie wtedy smakował niczym trufle. Gotowy sos czekoladowy wlewamy na dno szerokich szklanek i odstawiamy do ostygnięcia. Budyń przygotowujemy tak samo jak ten z papierka. 1,5 szklanki mleka wlewamy do garnuszka, dodajemy cukier

Ratunku obiad
Brak tytułu 222

Firmy jest chałwa. Jako zdecydowany lider w swoim segmencie z udziałem rynkowym sięgającym 60%, chałwa z Odry stale zyskuje uznanie wśród nowych Klientów. Firma słynie także z produkcji m.in. Trufli, Galaretek Opolanek czy cukierków Leśnych, a szeroki wachlarz oferty asortymentowej obejmuje słodycze z kategorii: karmelków (twardych i nadziewanych), cukierków czekoladowych, pralin i bombonier, sezamków, gumek rozpuszczalnych oraz pomadek i drażetek

kolorowotorcikowo
Jesienna włoska sagra 147

każdy mógł wziąć udział w uroczystościach, a potem w festynie. Na równi z uroczystościami religijnymi, obchodzone są sagry, czyli święta smakoszy, organizowane na cześć jakiegoś produktu żywnościowego, np. wina, trufli, kasztanów, dyni czy sera. Dzięki tego typu jarmarkom, można lepiej poznać dany region i włoskie specjały. Według mnie, im mniejsze miasteczko i mniejsza skala danego święta, tym lepiej, gdyż łatwiej

Mia Cucina Sofieta
Dmuchawce, latawce, wiatr... 148

slonce w pogodny dzien. A z tych mleczy moj pierwszy w zyciu miodek. Wlasciewie nie mam zadnego doswiadczenia z kwiatami jadalnymi, a ten miodek postanowilam przyrzadzic przegladajac blog Trufli . To u Niej podpatrzylam przepis. Zanim jednak nazbieralam potrzebne kwiatki, martwilam sie, ze na pobliskich lakach znajde tylko mlecze watpliwej jakosci. Najbardziej przerazaly mnie biegajace po lakach psy. Tak sie jednak

Przysmaki Karolki
Fioletowe puree 197

Bardzo cieszy mnie pojawienie się na rynku różnorakich warzyw .Ostatnio kupiłam fioletowe ziemniaki zwane czasem chińska truflą. O fioletowych ziemniakach trochę informacji jest TU Ponieważ ,,zgarnęłam" ze sklepu resztkę tzn. maluszki i mało - wiele z nich nie wymyślę . Zrobię po prostu przyciągające oko zabawne puree. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Paszteciki z czerwonej soczewicy 114

Cześć :) Chciałabym zaproponować Wam zdrową przekąskę na zbliżającego się Sylwestra. Pasztet z czerwonej soczewicy :) Przepis pochodzi z 1 numeru KUKBUK'a, a jego autorką jest Trufla. W przepisie nasze małe modyfikacje. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść