trufle - 1014 przepisów (strona:25/68)

Fioletowe ziemniaki 161

się w Peru). W zasadzie smakuje tak samo jak zwykły ziemniak tyle że ma intensywnie fioletowy miąższ , a skórkę od niebieskiej do czarnej. Dla tego bywa czasem nazywany chińska trufla choć z tym grzybem nie ma nic wspólnego- tyle , że małe czarne ziemniaczki przypominają wyglądem truflę. Ze względu na mała popularność na rynku są dość drogie ( ja kupowałam

Buniabaje w kuchni
Bajaderki w wersji mini czyli przegląd tygodnia 112

razem nasze bajaderki są w wersji miniaturowej i z wyglądu bardziej przypominają trufle, zwłaszcza po obtoczeniu ich w kruszonych orzechach. Nazwa " przegląd tygodnia " nie jest przypadkowa. Do tego ciasta możemy wykorzystać resztki pokruszonych herbatników, stare ciasto nie zawierające owoców i kremów (np. drożdżowe, piaskowiec, makowiec itd.), resztki słodkiego pieczywa czyli wszystko co normalnie trafiłoby do kosza lub karmnika dla ptaków

Cztery Fajery
Mleczno cytrynowe trufle w kokosie 170

Delicatea , tam znajdziecie dobrej jakości herbatę -duży wybór różnych smaków, a także fajne drewniane herbaciane skrzyneczki   idealne na prezent dla najbliższych i przyjaciół. Składniki na około 20 trufli: 2 tabliczki białej czekolady 25 dag serka mascarpone 1 szklanka mleka w proszku 1 cytryna 1 łyżeczka cukru pudru 10 dag wiórek kokosowych białych do obtoczenia Sposób wykonania: Białą czekoladę

Wanilia i Kardamon
trufle czekoladowe z nutką wina 155

składniki: 150 g czekolady gorzkiej 50 ml wina, czerwonego (ja użyłam półsłodkiego) 80 ml śmietanki kremówki 30% kakao do obtoczenia opcjonalnie: wiśnie z likieru wykonanie: Śmietankę

Domowy Smak Jedzenia
TRUFLE Z CIECIERZYCY I MASŁA ORZECHOWEGO 164

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Nie spodziewałam się, że te trufle te mogą być tak pyszne. Jeżeli się zastanawiacie nad smakiem ciecierzycy w nich to w ogóle jej nie czuć, robi ona tutaj głownie za spoiwo, a smak nadaje tu masło orzechowe   i   olejek migdałowy. Odkrycie końca roku, a przy okazji zdrowo

Słodkie zapomnienie
TRUFLE CZEKOLADOWE Z MASCARPONE 169

ciasto, które następnie wkładamy do lodówki na jakieś 20-30 minut ze schłodzonej masy formujemy kulki   wielkości orzecha włoskiego, które następnie zanurzamy w roztopionej czekoladzie wymieszanej z olejem, trufle odkładamy na paper do pieczenia , następnie dekorujemy ozdobną posypką i wkładamy do lodówki   na 1-2 godziny, aż do chwili kiedy czekolada zastygnie. Źródło: http://kotlet.tv/trufle-czekoladowe/

Słodkie zapomnienie
TRUFLE DAKTYLOWO-KOKOSOWE 120

obniżamy ilość tłuszczu wiórków kokosowych i wydobędziemy ich smak) wiórki wkładamy do blendera i je mielimy ( blędujemy) do wiórków kokosowych dodajemy papkę daktylową , wszystko dokładnie mieszamy, a następnie formujemy trufle które obtaczamy w mące kokosowej lub ciemnym kakao ( gdyby kulki nie chciały się sklejać można dodać więcej zblędowanych daktyli) schładzamy w lodówce. Źródło: http://www.antywieszak.pl/weganskie-trufle-kokosowe

Słodkie zapomnienie
Bajaderki w wersji mini czyli przegląd tygodnia 162

razem nasze bajaderki są w wersji miniaturowej i z wyglądu bardziej przypominają trufle, zwłaszcza po obtoczeniu ich w kruszonych orzechach. Nazwa " przegląd tygodnia " nie jest przypadkowa. Do tego ciasta możemy wykorzystać resztki pokruszonych herbatników, stare ciasto nie zawierające owoców i kremów (np. drożdżowe, piaskowiec, makowiec itd.), resztki słodkiego pieczywa czyli wszystko co normalnie trafiłoby do kosza lub karmnika dla ptaków

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Migdałowo-daktylowe trufelki 195

zaledwie z 3 składników Spróbujcie, polecam. Składniki: (na 6 sztuk) 16 suszonych daktyli bez pestek – do kupienia w e-Dana 4 łyżki płatków migdałowych ciemne kakao do obtoczenia trufli Przygotowanie: Daktyle przekładamy do miseczki, zalewamy gorącą wodą. Odstawiamy na 5 minut. Następnie odsączamy z nadmiaru wody. Przekładamy daktyle do misy blendera z nożami. Dodajemy płatki migdałowe i miksujemy

Słodkie okruszki
BAKALIOWE PRALINKI – KULKI MOCY – FIT, BEZ LAKTOZY, WEGAŃSKIE 156

ogromną wielbicielką masła orzechowego. Zjadam je dosłownie kilogramami i bardzo często wykorzystuję do swoich wypieków. Zawsze wybieram to najlepszej jakości! Dziś mam dla Was przepis na pyszne trufle / pralinki zwane również przez znajomych kulkami mocy. Przygotowane z samych zdrowych składników, bez dodatku cukru. Słodkie i idealne na nieplanowany głód. Świetnie zaspokoją zachciankę na słodkości! Koniecznie spróbujcie! Ps. zabrałam

Ostra na Słodko
BAKALIOWE PRALINKI – KULKI MOCY – FIT, BEZGLUTENOWE, BEZ LAKTOZY, WEGAŃSKIE 146

ogromną wielbicielką masła orzechowego. Zjadam je dosłownie kilogramami i bardzo często wykorzystuję do swoich wypieków. Zawsze wybieram to najlepszej jakości! Dziś mam dla Was przepis na pyszne trufle / pralinki zwane również przez znajomych kulkami mocy. Przygotowane z samych zdrowych składników, bez dodatku cukru. Słodkie i idealne na nieplanowany głód. Świetnie zaspokoją zachciankę na słodkości! Koniecznie spróbujcie! Ps. zabrałam

Ostra na Słodko
Zdrowe trufelki 5 minutowe (na świeżych daktylach) 213

sportowców. Osobiście bardzo je polecam, bo poza właściwościami zdrowotnymi są po prostu bardzo (!) smaczne. Idealne, by jeść je od tak, dodawać do sałatek, koktajli, zapiekać, gotować i tworzyć najróżniejsze trufle. Na jeden z przepisów zapraszam już dziś Spróbujcie, bo naprawdę warto. Składniki: 5 i 1/2 sztuki Świeżych Daktyli FRESH DATES MEDJOOL 3 pełne łyżki płatków migdałowych 1 i 1/2 płaskiej

Słodkie okruszki
Kulki ze mlyka w proszku (Mleczne trufle ;) ) 169

cukru pudru 18 wódki, alkoholu 19 mniej 20 tutaj 21 wrzucacie 22 wyrabiacie, mieszacie 23 gotowe 24 kłaść 25 ô= ło Artykuł Kulki ze mlyka w proszku (Mleczne trufle ;) ) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Migdałowo-kajmakowe kuleczki 145

bardzo słodkie i trochę przypominają krówki ciągutki 🙂 Pyszna przekąska nadczas oglądania Kevina, gdy wszystkie ciasta nam się już przejadły, a mamy ochotę na coś słodkiego 🙂 Trufle robi się bardzo szybko i prosto, każdy jest je w stanie wykonać w niecałe 30 minut:) Czas wykonania: Ilość porcji: […] Artykuł Migdałowo-kajmakowe kuleczki pochodzi

KuchniaWeDwoje.pl