function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('b56bbdfa72632ba2dc0aefed5c261cb2').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: jedzenie na przyjęcie sernik na boże narodzenie masa na tort dla rocznego dziecka serniki na boże narodzenie sernik na bożenarodzenie ślimaczki drożdżowe z serem ciasta swiateczne na boze narodzenie puszysty snikers przekąski na święta bożego narodzenia utwardzanie mascarpone The post Puszysty
dom-agi.plsię gładki i błyszczący. przykrywamy folią spożywczą i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Smarujemy jeden biszkoptowy blat kremem i przykrywamy drugim. Ostrożnie rozprowadzamy pozostały krem na ściankach i na szczycie tortu. Jeżeli chcemy uzyskać gładkie wykończenie, krem rozsmarowujemy szpatułką- nożem umoczonym w gorącej wodzie. Inaczej uzyskamy artystyczne zawijasy. Przygotowujemy polewę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Gdy będzie całkowicie rozpuszczona polewamy nią
Pudełko rozmaitościprzyznaję bez bicia, że poszłam na łatwiznę. Nie chciało mi się bawić w pieczenie biszkoptów dlatego użyłam gotowych. Składniki na masę tortową: 500 g mascarpone 1 opakowanie kremu do tortów o smaku czekoladowym (chyba z delecty miałam) 1 szklanka mleka 1 banan 1 łyżka cukru waniliowego Przygotowanie: Wszystko razem ze sobą dokładnie miksujemy. Składniki na resztę :) biszkopt - może być gotowiec
ClauditteMissCookingCzekoladowo- malinowy tort na urodziny mojego Narzeczonego. Nam bardzo smakował wiec serdecznie polecam;) Składniki*: 8 jajek 312 ml mleka 266 ml oleju 586 ml cukru łyżka ekstraktu waniliowego własnego lub 8 ml kupnego 313 gram mąki pszennej 125 gram kakao 4 ml sody 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia * przepis na tortownicę o średnicy 25 cm Wykonanie biszkoptu: Jajka lekko roztrzepać
Krakowskie smaki Anikrótkiej przerwie spowodowanej chorobą. Niestety grypa żołądkowa zawitała i do nas, na szczęście już o niej zapomnieliśmy ;) A teraz do rzeczy;) Przez weekend miałam przyjemność przygotować tort dla 6 letniej Julki. Solenizantka zażyczyła sobie aby były to czekoladowe biszkopty przełożone bitą śmietaną, motyw Kraina Lodu:) O to co mi wyszło;) Składniki: 1 litr śmietanki kremówki
Krakowskie smaki Aniśmietany 1/2 łyżeczki sody Składniki na masę: 1 l śmietany 36% 400 g śmietany 18% 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny Dodatkowo: starta czekolada na wierzch tortu Zaczynamy od przygotowania placków. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 12-13 części i po kolei każdy z nich cieniutko rozwałkować do średnicy 24 cm. Żeby krawędzie były
Świat Ciastaroku na rok nasz licznik się zwiększa... mój parę dni temu też się zwiększył :P Zrobiłam kameralną domówkę i postanowiłam spróbować swoich sił w krzywym torcie. Efekty zamieszczam poniżej :) Jak wam się podoba
Pudełko rozmaitościchałwę jadł pierwszy raz w życiu, i był lekko zdystansowany . Jeśli jednak ten sezamowy smak nie jest Wam obojętny, koniecznie zapiszcie sobie ten przepis. Ciacho może robić za tort - jest wysokie i ślicznie wyglądają te wszystkie warstwy. Jest też dość słodkie, więc mimo, że niewielkie, to podzielne. Polecam, nie tylko na urodziny. Ciasto z kremem chałwowym i wiśniami Składniki
Pożeraczka, czyli raz adobrzeistoty przemijania. Odeszli już dawno, zostawiając miłość i wspomnienia, które muszą mi wystarczyć aż do końca. Dla wszystkich Dziadków i Babć, którzy nadal są z Wami przygotujcie ten pyszny tort. Mojej babci przypomniał dawne czasy, może i innym przywróci wspomnienia... Torcik kawowo-orzechowy (przepis na małą tortownicę) Ciasto: 3 jaja 150g cukru 200g mąki pszennej 50g orzechów
Zapiski Młodej ŻonyPrzepyszny tort bezowy z kremowym i puszystym musem czekoladowym, wiśniami w alkoholu i wspaniale kontrastującymi chrupiącymi orzechami. Składniki Blaty bezowe: 6 białek o temperaturze pokojowej 300g drobnego cukru lub cukru pudru 2 łyżki cukru trzcinowego Łyżka białego octu winnego Szczypta soli Krem czekoladowy: 100g czekolady gorzkiej 30g masła 2 łyżki Malibu szczypta soli 200ml śmietany kremówki 250 serka mascarpone
Pyry na Gazpara-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Tort jest przepyszny, kremowa góra z intensywnym aromatem wanilii, alkoholizowane wiśnie, i pyszny czekoladowy spód. Marzenie każdego łasucha! Składniki: Na ciasto: 200 g maki jajko 110 g cukru
Pyry na GazCzekolada, orzech, kokos – czyli niezawodne trio na pyszny, słodki i efektowny tort. SKŁADNIKI: CIASTO: 8 jajek 25 dag zmielonych orzechów (dowolne:laskowe, włoskie, ziemne) 25 dag mąki 25 dag cukru Mały proszek do pieczenia Łyżka oleju BLAT KOKOSOWY: 6 białek 6 łyżek cukru pudru 50g wiórków kokosowych MASA: 4 jajka ½ szklanki cukru pudru 250g masła Słoik kremu Snickers (500g) DEKORACJA
Pyry na GazPrzepyszny tort bezowy z kremowym i puszystym musem czekoladowym, wiśniami w alkoholu i wspaniale kontrastującymi chrupiącymi orzechami. Składniki Blaty bezowe: 6 białek o temperaturze pokojowej 300g drobnego cukru lub cukru pudru 2 łyżki cukru trzcinowego Łyżka białego octu winnego Szczypta soli Krem czekoladowy: 100g czekolady gorzkiej 30g masła 2 łyżki Malibu szczypta soli 200ml śmietany kremówki 250 serka mascarpone Wiśnie
Pyry na Gazmój debiut jeśli chodzi o beze... Przed podjęciem tego wyzwania poszperałam w różnych przepisach i powiem Wam, że wyszło smakowicie:) A tak właśnie prezentuje się mój tort Pavlovej Składniki BEZA 7 białek (schłodzone) 400g cukru 2 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżka cukru wanilinowego 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu jabłkowego * 1 łyżka mąki ziemniaczanej * * dodajemy , aby beza
Cukier&PuderDziś mam dla Was przepis , który zapewne większość już zna , a mianowicie na PYSZNE ciasto czekoladowe BROWNIE!! Przepis znalazłam w książeczce "Czekoladowe radości". Postanowiłam je zrobić w formie tortu a nie na blasze jak zwykle się je wykonuje ;-) składniki 1 3/4 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru ( ale uważam że można dać mniej) 1 1/2 kostki masła 5 jajek
Cukier&Puder