torty - 16045 przepisów (strona:575/1070)

Tort Garfield 163

ucierać do uzyskania puszystej masy. Blaty nasączyć likierem migdałowym Ułożyć jasny blat, wyłożyć 1/2 kremu kokosowego, rozsmarować, przykryć ciemnym plackiem, wyłożyć resztę kremu kokosowego. następnie posmarować wierzch i boki tortu kremem budyniowym, schłodzić w lodówce ok. 4 godzin można dłużej. W tym czasie przygotować masę cukrową oraz dekoracje

Mix smaku
Tort cytrusowy 196

zalewy mandarynki, wymieszać z kramem i wyłożyć na masę budyniową. przykryć drugim plackiem. Drugi krem waniliowy przygotować jak pierwszy tylko bez dodatku mandarynek. pokryć nim boki i wierzch tortu. Dowolnie ozdobić

Mix smaku
Tort migdałowy 198

rozdrabniania. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch, a następnie dalej ucierając dodawać po łyżce budyń i ucierać do uzyskania puszystej masy. Dowolnie ozdobić Posmarować wierzch i boki tortu kremem budyniowym i schłodzić ok. 3-4 godziny

Mix smaku
Owocowy torcik bez pieczenia 213

następnie wylać na masę serkową i odstawić do schłodzenia. Po stężeniu ostatniej masy owoce przeznaczone do dekoracji zanurzać w tężejącej galaretce, która była zostawiona i układać na wierzchu tortu

Mix smaku
Świąteczny torcik z cytrynową pianką 164

utrzeć końcówkami do ubijania piany na puszystą masę. Żelatynę rozpuścić w kąpieli wodnej, zahartować 2 łyżkami masy i połączyć z resztą masy. Masę rozsmarować na wierzch i boki tortu, posypać wiórkami kokosowymi po wierzchu i dowolnie udekorować

Mix smaku
Biszkopt 361

pieczemy 40 minut. Po przestygnięciu i wyjęciu z formy, biszkopt kładziemy spodem do góry, co zagwarantuje nam idealnie równe ciasto. Biszkopt ten możemy wykorzystać na torty, babeczki, placki z kremem, czy owocami i np. galaretką. Zamieniając 2-3 łyżki mąki na taką samą proporcję kakao otrzymamy ciemny biszkopt. Moją propozycję jego wykorzystania przedstawię w najbliższych dniach. Uchylę tylko rąbka tajemnicy

mojewypiekiinietylko
TORCIK - SERCE (Walentynki) 188

mlekiem, cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem i miękką margaryną. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno w osobnej misce i połączyć z masą serową. Później ostrożnie wymieszać z dżemem.  Tort: Gdy biszkopt jest wystudzony wykrawamy kształt serca. Ja zrobiłam sobie szablon z kartonu i wycinałam nożem wg wzoru. Następnie biszkopt przekrawamy wzdłuż na dwa równe płaty. Biszkopty skropić rumem

Bon Appetit Małgorzaty
Tort naleśnikowy z borówkami 152

Dawno nie było tortu naleśnikowego, więc dziś nadrabiam zaległości. Torcik z masą serową i borówkami oraz dżemem wiśniowym. Naleśniki : 2,5 szk wody 1/2 szk maślanki 1 szk mleka 2 szczypty soli 2 szczypty cukru 2 jajka 3 szk mąki pszennej typ 500 30 ml oleju rzepakowego odrobina zielonego barwnika spożywczego Masa : 450 g półtłustego twarogu 200 g jogurtu naturalnego

Ewa w kuchni
Tort bezowy z Advocatem 246

Dodaj do niej serek mascarpone oraz cukier puder i likier, i krótko wymieszaj jeszcze mikserem. Wsyp wcześniej uprażone na suchej patelni płatki migdałowe i wymieszaj delikatnie drewnianą łyżką. SKŁADANIE TORTU: Dolny blat bezy ułóż na ozdobnym talerzu lub paterze, przełóż go całą porcją kremu i przykryj ostrożnie drugim blatem. Gotowe! Przechowuj w lodówce. Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Pavlova z kremem i owocami 347

powodu Tort Pavlova robi taką ” furorę „. Kto raz spróbował , ten już chyba nigdy więcej nie przejdzie obojętnie wobec tej słodkości. Jak wiemy jest to rodzaj torcika bezowego , udekorowanego najczęściej bitą śmietaną i świeżymi owocami … a jego nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej , dla której to pierwszy raz został przygotowany. Ja mam dla Was wersję

Ostra na Słodko
Ciasto czekoladowe z serkiem mascarpone i sosem owocowym. 711

też miało znaczenie. Jak widać można tu poszaleć tak, aby dopasować smak do własnych preferencji. Jeśli zaś przyłożymy się do dekoracji to ciasto nadaje się również idealnie na tort, tylko wtedy lepiej, żeby spędziło noc w lodówce i kroiło się bardziej widowiskowo ;) Składniki na ciasto: 150 g masła 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki miodu 180 g cukru

Z butelką mleczka w tle
Pavlova 178

Pavlova - popularny tort bezowy dekorowany bitą śmietaną i świeżymi owocami. Australijski i nowozelandzki deser, którego nazwa pochodzi od nazwiska rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej to prawdziwa poezja smaku. Pavlova jest torcikiem niemalże idealnym, jej smak jest niebiański, niezwykle lekki i delikatny. Beza chrupiąca z zewnątrz, puszysta w środku, jej słodycz przełamuje niesłodzona bita śmietana z orzeźwiającymi owocami. Deser niemal idealny

Słodka Strona
Tort na Pierwszy Dzień Lata 220

pojechała do koleżanki. Muszę przyznać, że ciasto zrobiło odpowiednie wrażenie - wygląda ślicznie, a smakuje wybornie - lekkie, niezbyt słodkie, rozpływa się w buzi. A w dodatku z czekoladą! Idealny wakacyjny tort. Owocowy ogródek Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) ciasto czekoladowe: 3 jajka 1/4 łyżeczki soli 80 g cukru 80 g czekolady (80%) 55 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort mokka 318

ponczem z herbaty, cukru i soku z cytryny, przełożyć kremem kawowym. Dekoracja.  Czekoladę stopić z łyżką śmietanki. Wafel pokroić w trójkąty, posmarować czekoladą i ułożyć dekoracyjnie na wierzchu tortu

Kulinarny karnet Christophera
Torcik Rafaello 279

poeksperymentować z konsystencją, być może druga wersja będzie jeszcze smaczniejsza.      Biszkopt kroimy na 2 lub 3 blaty, które przekładamy kremem kokosowym i posypujemy płatkami migdałów. Wierzch tortu oraz boki również smarujemy masą, a na samej górze wysypujemy ostatnią porcję orzechów. Schładzamy dobrze w lodówce.      Grudzień zawsze nastraja mnie refleksyjnie. To chyba zbliżający się koniec

sama złodycz