BISZKOPT- BAZA DO TORTÓW

BISZKOPT- BAZA DO TORTÓW

BISZKOPT- BAZA DO TORTÓW

Bardzo często piekę torty, przeważnie robię je na biszkopcie. Ten przepis jest w mojej rodzinie od zawsze, ja dostałam go od mojej babci i zostałam mu wierna bo biszkopt pięknie rośnie i nie opada. Składniki:na prodiż 28 cm: do przekrojenia na 2 lub 3 częsci6 jajek15 łyżek cukru15 łyżek mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniaWykonanie:Białka oddzielamy od zółtek, miksujemy na sztywno.Stopniowo dodajemy po 1 żółtku,dalej miksujemy. Dodajemy po torchu cukier, miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Majeczką w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję