środka co Wam w duszy gra lub inspirujcie się moim pomysłem. Szybko się je przyrządza i potem cieszą brzuchy zjadających. Idealnie będzie je zabrać także do pracy. Jajeczne tortille. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieŚwietna przekąska na sylwestrowy stół w kameralnym gronie, na wszelkiego rodzaju prywatki i spotkania, tania, prosta i bardzo smaczna! Artykuł Imprezowe roladki z tortilli pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąArtykuł Tortilla z kurczakiem i sosem czosnkowym pochodzi z serwisu emame kitchen
ememe kitchenpotem próbowałam odtworzyć ale chyba stworzyłam własną kanapkę. Tak czy siak jest pyszna i warto ją bliżej poznać. Polecam na obiad, śniadanie, kolację, gdzie tam chcecie. Kanapka z tortilli. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePachnąca wołowina i pikantny sos pomidorowo - śliwkowy to kwintesencja smaków i aromatów. Placki do tacos są mniejsze od tortilli ale jeśli nie dostaniecie wystarczy je przyciąć, łatwiej będzie można jeść. W Meksyku podaje się taco jako przystawki. Zabieramy się za pyszne danie. Tacos z pikantnym sosem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDomowy fast food w meksykańskim stylu to quesadilla, czyli na szybko zapiekana tortilla z farszem jaki sobie wymyślicie. Robiłam już wielokrotnie w różnych kombinacjach, bo możliwości do jej nadzienia jest bez liku i tym razem postanowiłam wykorzystać kawałki kurczaka w stylu kfc w chrupiącej panierce. Użyłam jako dodatków tego co było akurat w lodówce, czyli ogórków konserwowych, paprykę i cebulę
Bernika - moj kulinarny pamietnikbobu, a że nie miałam sezamowej pasty tahini, dzięki której powstałby hummus z bobu to wykorzystałam gotowy sos sezamowy, bo bób kocha sezam, uwierzcie mi. Do tego chipsy z tortilli, która już lekko obeschła i którą miałam wyrzucić. I tak powstał idealny zestaw przekąsek. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikFajnym pomysłem na obiad jest tortilla, do niej wszystko pasuje. Dziś wersja wege z dużą ilością warzyw i kuleczkami z ciecierzycy czyli falafelem. Czytaj więcej
Ana Mari's worldFajnym pomysłem na obiad jest tortilla, do niej wszystko pasuje. Dziś wersja wege z dużą ilością warzyw i kuleczkami z ciecierzycy czyli falafelem. Czytaj więcej
Ana Mari's worldkarnawałowe. Na każdej z tych imprez nie może zabraknąć kolorowych, apetycznych przekąsek, które zaskoczą naszych gości. Dlatego proponuję wam przygotowanie prostego i mega szybkiego, imprezowego dania, czyli miseczek z tortilli z warzywami i dodatkiem polskiej surowej dojrzewającej kiełbasy Balcerzak , która świetnie podkreśla smak dania. Całość nie tylko kusi kolorami ale zapewniam, że smaku takim miseczkom nie brakuje i każdy
Bernika - moj kulinarny pamietnikzadania trochę od innej strony. Chciałam przemycić dużo warzyw i owoców, a żeby to się udało musiałam dodać trochę słodkości. Moja słodka marynata do kurczaka, tak samo sos/dip do tortilli - jest brzoskwiniowy :) Takie lunch boxy polecam także do pracy :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldzadania trochę od innej strony. Chciałam przemycić dużo warzyw i owoców, a żeby to się udało musiałam dodać trochę słodkości. Moja słodka marynata do kurczaka, tak samo sos/dip do tortilli - jest brzoskwiniowy :) Takie lunch boxy polecam także do pracy :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldFajita - fahita , to potrawa meksykańska , w skład której wchodzi grillowane mięso podawane na pszenicznej lub kukurydzianej tortilli. Początkowo fajita przyrządzana była wyłącznie z mięsa wołowego, jednak w chwili obecnej popularne są również wersje z mięsem kurczaka, wieprzowiną lub krewetkami. W hiszpańskim fajita jest zdrobnieniem słowa faja, oznaczającego pas lub obręcz. Rzeźnicy w obszarach przygranicznych Teksasu i Meksyku używali tego określenia
Moje Małe CzarowanieTaki sobie wymyśliłam dziś obiad, szybko, smacznie i pożywnie. Fasolę uwielbiamy, jaja sadzone też wiec połączenie było tylko momentem. Zapraszam na pyszne i proste danie. Omlet z tortilli na ostro z fasolą i jajem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTortille wypełnione farszem z kurczaka, kukurydzy, papryki i czarnej fasoli. Całość zapieczona pod sosem pomidorowym i mozzarellą. Danie posypuję guacamole i świeżą kolendrą. Cebulę posiekać w kostkę i podsmażyć wraz
Bullio