tortilla - 4383 przepisów (strona:161/293)

Guacamole 62

Znany i lubiany na całym świecie sos na bazie awokado. Można jeść z tortillą, paluszkami lub krakersami chlebowymi lub jako pasta do grzanek. Jak kto lubi :-) Składniki: 2 owoce awokado 1 mała czerwona cebula papryczka chilli lub jalapeno 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz 1-2 łyżki oliwy siekana natka pietruszki sok z 1/2 limonki lub cytryny płaska łyżeczka kminu

Kuchnia domowa Ani
Cukinia w pomidorach 76

wygląda, ale smakuje No tak jest! Idealnie sprawdza się jako pasta do chleba, sos do grzanek i pizzy oraz do kanapek, nadzienie do naleśników, do wrapów, to tortilli. Koniecznie spróbujcie bo sezon cukiniowy w pełni! PRZEPIS CUKINIA W POMIDORACH Składniki: 2 średnie cukinie 3 średnie cebule oliwa lub olej sól i pieprz mały kawałek ostrej papryczki 100g koncentratu pomidorowego łyżeczka

Dorota Smakuje
Niezły Meksyk 87

bardzo łatwe danie jednogarnkowe z meksykańską nutą, to świetny pomysł na pyszny obiad lub kolację dla wielbicieli ostrych smaków. Danie możemy podać z ryżem, kaszą, makaronem lub ciepłą tortillą albo nachosami. Polecam!     Składniki: 0,5kg mielonego mięsa wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 świeże pomidory po połowie papryki czerwonej, żółtej i zielonej 1 papryczka chilli 1 puszka

Blog z Apetytem
Czarna fasola gotowanie 76

Czarną Fasolą: Zmieszaj gotowaną fasolę z warzywami, świeżymi ziołami i delikatnym sosem do sałatek. Tacos z Czarną Fasolą: Smażona cebula, papryka i czarna fasola jako nadzienie do chrupiących tortilli. Fasolka po Meksykańsku: Tradycyjne danie meksykańskie z fasolą, pomidorami, cebulą i przyprawami. Czarna fasola gotowanie - podsumowanie Gotowanie czarnej fasoli to proces, który wymaga odrobiny cierpliwości, ale rezultaty są tego warte. Wybór

Podstawy Gotowania
Zapiekanka makaronowa na podstawie sałatki gyros 79

równie dobrze użyć na przykład świeżej papryki, ser, łatwy sos i gotowe. Pomysły na obiady. Przepisy  Schab w kapuście kiszonej Tarta z kurczakiem Młoda kapusta zasmażana Kotlety drobiowe Tortilla z kurczakiem gyros Pyszna zapiekanka inspirowana sałątka gyros. Zapiekanka makaronowa na podstawie sałatki gyros - składniki: 500 g piersi z kurczaka makaron penne 500 g 3 łyżki przyprawy do gyrosa

MamaOskarka
Sałatka Paradna z selerem naciowym i szynką 72

smakiem. Świetnie sprawdzi się na każdej imprezie, grillu czy po prostu na kolację czy lunch w pracy. Można ją podać bez żadnych dodatków, albo z pieczywem, zawiniętą w tortillę czy na sałacie. Jak przygotować Sałatkę Paradną z selerem naciowym i szynką? Przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy pokroić składniki, wymieszać je ze sobą, doprawić i gotowe! Całość zajmie około 20 minut

e-PrzepisyKulinarne
Roladki w panierce z chipsów 287

Te smaczne i bardzo efektowne roladki w panierce z chipsów idealnie sprawdzą się na każdą okazję. Artykuł Roladki w panierce z chipsów pochodzi z serwisu Kulinarne

Kulinarne Cuda
Sos tysiąca wysp – oryginalny przepis 73

Oryginalny przepis na doskonały domowy sos tysiąca wysp , czyli idealny i bardzo prosty w przygotowaniu dodatek do burgerów, pizzy, tortilli, jajek oraz sałatek. Sos z tysiąca wysp jest przygotowany z mieszanki majonezu i przecieru pomidorowego, zagęszczony jajkiem na twardo i pogłębiony smakiem octu oraz ogórkowych pikli. W przeciwieństwie do sosu amerykańskiego jest dużo łagodniejszy w smaku. Charakteryzuje się kremową konsystencją

Kuchnia Na Wypasie
PIECZARKI W SOSIE TERIYAKI 74

TAGLIATELLE Z ZIELONYM PESTO I KREWETKAMI     SŁODKIE SKRZYDEŁKA TERIYAKI     PIECZONY KALFIOR TERIYAKI     PLACKI Z KUKURYDZY Z SALSĄ Z AWOKADO I MANGO     TORTILLA Z SZARPANYM KURCZAKIEM I SAŁATKĄ Z KAPUSTY   Sałatka z burakiem i klonowym dressingiem – Pyszne, szybkie, genialne – Podkręcone słodyczą agawy – Nieco pikantne lecz w punkt – Proste, przepyszne połączenie ILOŚĆ PORCJI

globuskulinarny
Burrito z patelni 80

mielonej wieprzowiny, jednak nie da się ukryć, że potrwa wówczas trochę straci na smaku. Jeśli nie przepadacie za ryżem, to danie można podać również z kaszą, makaronem lub podgrzaną tortillą albo nachosami.     *** Papryki (u mnie jedna czerwona, pół żółtej i pół zielonej) kroimy w kostkę *** *** Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na patelni *** *** Gdy cebula się zeszkli dodajemy przeciśnięty

Blog z Apetytem
Zupa z fasolki szparagowej z kurkami 90

kurkami FIT DESERY – 15 przepisów na desery w zdrowszej wersji Ciasto malinowe bez pieczenia – ciasto z kwaśną śmietaną 20 przepisów na obiad z warzywami Paprykowe roladki z tortilli na zimno Deser z mango w pucharku zupa z fasolki szparagowej i kurek – prosty przepis

Via Gusto
FIT DESERY – 15 przepisów na desery w zdrowszej wersji 94

przepisy FIT DESERY – 15 przepisów na desery w zdrowszej wersji Ciasto malinowe bez pieczenia – ciasto z kwaśną śmietaną 20 przepisów na obiad z warzywami Paprykowe roladki z tortilli na zimno Deser z mango w pucharku 10 przepisów na SERNIKI BEZ PIECZENIA

Via Gusto
Ciasto malinowe bez pieczenia – ciasto z kwaśną śmietaną 118

zimno z malinami – https://viagusto.pl/kremowy-sernik-na-zimno-z-sera-z-wiaderka-z-malinami/ Sprawdź najnowsze przepisy Ciasto malinowe bez pieczenia – ciasto z kwaśną śmietaną 20 przepisów na obiad z warzywami Paprykowe roladki z tortilli na zimno Deser z mango w pucharku 10 przepisów na SERNIKI BEZ PIECZENIA Sałatka z rukolą, camembertem i jajkiem

Via Gusto
20 przepisów na obiad z warzywami 80

obiad z warzywami – 20 przepisów Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy 20 przepisów na obiad z warzywami Paprykowe roladki z tortilli na zimno Deser z mango w pucharku 10 przepisów na SERNIKI BEZ PIECZENIA Sałatka z rukolą, camembertem i jajkiem Deser Kinder Bueno w pucharkach

Via Gusto
Meksykańska salsa z mango 118

niesamowicie aromatyczną kolendrą, do tego chili i cebulka. Słodko pikantne połączenie, pełne niesamowitego aromatu. Ja uwielbiam! Ta salsa to idealny dodatek do ryb, mięs, do burgerów i wrapów, do tortilli i tacos. Polecam! PRZEPIS MEKSYKAŃSKA SALSA Z MANGO Składniki: 1 dojrzałe mango 0,5 małej czerwonej cebuli 2 szczypty chili mielonego 1 łyżka posiekanych listków świeżej kolendry Jak zrobić salsę

Dorota Smakuje